Τι είναι ένα αρχείο VSD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία VSD

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .VSD είναι ένα αρχείο σχεδίασης Visio που δημιουργήθηκε από το Visio, την επαγγελματική εφαρμογή γραφικών της Microsoft. Τα αρχεία VSD είναι δυαδικά αρχεία που περιέχουν κείμενο, εικόνες, σχέδια CAD, διαγράμματα, σχολιασμούς, αντικείμενα και πολλά άλλα.

Το Microsoft Visio 2013 (και νεότερη έκδοση) προεπιλογή για την αποθήκευση των αρχείων Visio Drawing με την επέκταση αρχείου .VSDX, τα οποία βασίζονται σε XML και συμπιέζονται με ZIP .

Τα αρχεία Visio χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα πάντα, από τα διαγράμματα λογισμικού και δικτύων έως τα flowcharts και τους οργανωτικούς χάρτες.

Σημείωση: Το VSD είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για κάποια άλλα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις μορφές αρχείων ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως η μονάδα δίσκου μεταβλητής ταχύτητας, το εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων του Visual Studio, η οθόνη κατακόρυφης κατάστασης και ο εικονικός κοινόχρηστος δίσκος. Είναι επίσης το όνομα της αναλογικής μορφής βίντεο που βασίζεται σε δίσκο, που σημαίνει Video Single Single.

Πώς να ανοίξετε αρχεία VSD

Το Microsoft Visio είναι το πρωταρχικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων VSD. Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε αρχεία VSD χωρίς το Visio πάρα πολύ, με προγράμματα όπως το CorelDRAW, το iGrafx FlowCharter ή το ConceptDraw PRO.

Ορισμένοι άλλοι ανοιχτοί VSD που λειτουργούν χωρίς να έχει εγκατασταθεί το Visio και είναι 100% δωρεάν περιλαμβάνουν το LibreOffice και το Microsoft Visio 2013 Viewer. Ο πρώτος είναι μια δωρεάν σουίτα γραφείου παρόμοια με εκείνη του MS Office (το οποίο είναι μέρος του Visio) και το τελευταίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Microsoft που μόλις εγκατασταθεί, θα ανοίξει αρχεία VSD στον Internet Explorer.

Το LibreOffice και το ConceptDraw PRO μπορούν να ανοίξουν αρχεία VSD στο macOS καθώς και στα Windows. Ωστόσο, οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το VSD Viewer.

Αν χρειάζεστε ένα ανοιχτήρι VSD για Linux, η εγκατάσταση του LibreOffice είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Το Visio Viewer iOS είναι μια εφαρμογή για iPad και iPhone που μπορούν να ανοίξουν αρχεία VSD.

Άνοιγμα αρχείων VSDX

Τα αρχεία VSDX χρησιμοποιούνται στο MS Office 2013 και νεότερα, οπότε χρειάζεστε το πακέτο συμβατότητας Microsoft Visio αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο VSDX σε μια παλαιότερη έκδοση του λογισμικού.

Τα αρχεία VSDX είναι δομημένα διαφορετικά από τα αρχεία VSD, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εξαγάγετε μέρος του περιεχομένου χωρίς καν να χρειαστεί κάποιο από αυτά τα προγράμματα. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι με ένα δωρεάν εξάρτημα αρχείων όπως το 7-Zip.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο VSD

Το Zamzar είναι ένας δωρεάν μετατροπέας εγγράφων που σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα αρχείο VSD σε PDF , BMP, GIF, JPG, PNG και TIF / TIFF .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του Αρχείου Visio > Αποθήκευση ως για να μετατρέψετε ένα αρχείο VSD σε VSDX και σε άλλες μορφές αρχείων Visio όπως VSSX, VSS, VSTX, VST, VSDM, VSTM και VDW. Το Visio μπορεί επίσης να μετατρέψει το αρχείο VSD σε μορφή SVG , DWG , DXF , HTML , PDF και αριθμό μορφών αρχείων εικόνας, καθιστώντας την κοινή χρήση πολύ εύκολη.

Τα υπόλοιπα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω είναι πιθανό να αποθηκεύσουν τα αρχεία VSD και σε άλλες μορφές, πιθανώς μέσω ενός μενού Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή VSD

Η μορφή VSD χρησιμοποιεί συμπίεση χωρίς απώλειες για τη συμπίεση των περιεχομένων του αρχείου. Μια παρόμοια μορφή που ονομάζεται Visio Drawing XML (η οποία χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .VDX) δεν το κάνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχεία VDX είναι συχνά τρία έως πέντε φορές μεγαλύτερα σε μέγεθος αρχείου από τα VSD.

Παρόλο που το Visio 2013+ δεν έχει προεπιλογή για την αποθήκευση νέων εγγράφων στη μορφή VSD, αυτές οι εκδόσεις εξακολουθούν να υποστηρίζουν πλήρως τη μορφή, ώστε να μπορείτε να τις ανοίγετε, να τις επεξεργάζεστε και να τις αποθηκεύετε, αν θέλετε.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν οι παραπάνω πληροφορίες δεν σας βοηθούν να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο σας, ίσως να μην ασχοληθείτε καθόλου με ένα αρχείο VSD. Ελέγξτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. θα πρέπει να διαβάσει ".VSD" στο τέλος του ονόματος. Αν όχι, ίσως να έχετε ένα αρχείο που μοιράζεται μόνο μερικά από τα ίδια γράμματα με τα αρχεία VSD.

Για παράδειγμα, η μορφή αρχείου PSD φαίνεται σχεδόν σαν VSD αλλά χρησιμοποιείται με το Adobe Photoshop και όχι με το Visio. Τα αρχεία ESD είναι παρόμοια αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είτε με το λογισμικό Expert Scan.

Ένα άλλο που είναι λίγο συγκεχυμένο είναι η επέκταση αρχείου VST. Αυτό το είδος αρχείου VST μπορεί να είναι ένα αρχείο προτύπου σχεδίασης Visio, αλλά μπορεί να είναι ένα VST Audio Plugin. Εάν είναι ο πρώην τότε φυσικά μπορεί να ανοίξει με το Visio, αλλά αν είναι ένα αρχείο plugin, πρέπει να ανοίξει με ένα πρόγραμμα που μπορεί να δεχτεί αυτό το είδος του αρχείου VST, το οποίο δεν είναι το Visio.

Οι επεκτάσεις αρχείων VHD και VHDX είναι παρόμοιες, αλλά αυτές χρησιμοποιούνται για εικονικούς σκληρούς δίσκους .