Το καλύτερο smartphone για λιγότερο από $ 400

OnePlus 2 εναντίον Moto X Pure Edition / Style

Η ώρα έφτασε τελικά όταν δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύουμε το κορυφαίο δολάριο για να πάρετε πια ένα smartphone υψηλής τεχνολογίας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Κινέζους ΚΑΕ για αυτό. Αν δεν ήταν γι 'αυτούς, δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε υλικό κατηγορίας premium για λιγότερο από $ 400. Οι τιμές των συσκευών ναυαρχίδων για πολύ λιγότερα χρήματα, σε σύγκριση με τα high-end τηλέφωνα από τους καθιερωμένους κατασκευαστές smartphone όπως η Samsung, η HTC, η Apple και πολλά άλλα.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, παρόλο που είχαν εκπληκτικές προδιαγραφές, η εμπειρία του λογισμικού ήταν συνήθως τρομερή και εξαιρετικά χαλαρή, και η ποιότητα κατασκευής της πραγματικής συσκευής δεν ήταν τόσο καλή. Παρ 'όλα αυτά, οι συσκευές τους έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, τόσο από πλευράς λογισμικού όσο και από την ποιότητα κατασκευής, και βρίσκονται τώρα στο ίδιο επίπεδο με συσκευές από άλλες γίγαντες εταιρείες.

Το 2015, μια πληθώρα από smartphones με μέγεθος κάτω των 400 δολαρίων κυκλοφόρησαν από πολλούς πωλητές smartphone, αλλά υπήρχαν δύο συγκεκριμένα τηλέφωνα που έβλεπαν τα μάτια μου, το OnePlus 2 και το Moto X Style / Pure Edition. Έτσι σήμερα, θα συγκρίνω και τους δύο και, ελπίζω, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιος είναι καλύτερος για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε με το χρηματικό ποσό που θα πληρώσετε. Το βασικό μοντέλο του OnePlus 2 ξεκινά από $ 329, το οποίο σας προσφέρει 16GB εσωτερικής αποθήκευσης και 3GB μνήμης RAM, ενώ η έκδοση $ 389 είναι εξοπλισμένη με εσωτερική αποθήκευση 64GB και μνήμη RAM 4GB. Το Moto X Pure Edition έρχεται σε τρεις διαμορφώσεις αποθήκευσης - 16/32 / 64GB - και οι τρεις εκδόσεις διαθέτουν 3GB μνήμης RAM. Το βασικό μοντέλο κοστίζει 399 δολάρια και κάθε χτύπημα αποθήκευσης είναι επιπλέον 50 δολάρια επιπλέον της αρχικής τιμής.

Εδώ είναι το πράγμα: με το OnePlus 2, θα πρέπει να έχετε το μοντέλο 64GB ανώτερο, καθώς δεν διαθέτει επεκτάσιμη αποθήκευση και έχετε ένα επιπλέον gigabyte μνήμης RAM και τα 16GB δεν είναι αρκετά κοντά αυτά τα χρόνια. Ότι, με το τηλέφωνο της Motorola, θα σας συνιστούσα να πάρετε το πρότυπο, μοντέλο 16GB καθώς διαθέτει υποδοχή κάρτας MicroSD για επέκταση. Επιπλέον, εάν θέλετε πραγματικά να επιλέξετε υψηλότερη χωρητικότητα αποθήκευσης, θα σας παρόλα αυτά να σας ενθαρρύνω να αγοράσετε μια κάρτα μνήμης, γιατί θα έχετε περισσότερα gigabytes ανά δολάριο. Έτσι, αυτό έγινε. η τιμολόγηση είναι εκτός λειτουργίας τώρα.

Το OnePlus 2 συσκευάζει μια οθόνη Full HD (1920x1080) LTPS IPS 5,5 ιντσών με πυκνότητα pixel 401ppi. Από την άλλη πλευρά, το Moto X Pure Edition διαθέτει έναν πίνακα οθόνης IPS Quad HD (2560x1440) 5,7 ιντσών με πυκνότητα pixel 520ppi. Ίσως να πιστεύετε ότι η ανάλυση QHD είναι αρκετή για να επιλέξετε το Moto X Pure Edition μέσω του OnePlus 2, αλλά αυτή είναι μια μόνο μεταβλητή σε μια ομάδα μεταβλητών.

Σε χαρτί, η διαφορά της ανάλυσης φαίνεται ουσιαστική, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη για μια συμφωνία στην πραγματική χρήση του κόσμου, καθώς η πυκνότητα των pixel είναι απίστευτα υψηλή για τα μάτια σας για να δείτε pixels σε οποιαδήποτε από αυτές τις οθόνες. Ο βασικός παράγοντας που καταστρέφει την ποιότητα της οθόνης είναι ο ίδιος ο πίνακας και το OnePlus 2 διαθέτει ένα ανώτερο πάνελ με βαθύτερους μαύρους, φωτεινότερους λευκούς και χωρίς διαρροές φωτεινότητας.

Θερμοκρασία, είναι λίγο πιο δροσερό, αλλά το Oxygen OS σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ισορροπία χρωμάτων , η οποία είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Βρήκα το πάνελ της Motorola να είναι θερμότερο και το λογισμικό του επιτρέπει μόνο να αλλάζετε μεταξύ δύο προεπιλογών χρώματος: Normal και Vibrant και δεν σας δίνει χειροκίνητο έλεγχο της ισορροπίας χρωμάτων. Και οι δύο οθόνες δεν είναι 100% χρώμα ακριβείς και φαίνονται λίγο πλένονται έξω για μένα, αλλά είναι οι καλύτερες που μπορείτε να πάρετε για αυτό το ποσό των μετρητών.

Παρόλο που και οι δύο συσκευές έχουν διαφορετικά μεγέθη οθόνης, το πραγματικό αποτύπωμα των smartphones είναι σχετικά παρόμοιο μεταξύ τους. Το Moto X Pure Edition είναι ελαφρώς ψηλότερο και ένα τετράγωνο ευρύτερο, αλλά κινούνται επίσης μια μεγαλύτερη οθόνη από το OnePlus 2, δίνοντάς του μια υψηλότερη αναλογία οθόνης σε σώμα. Επιπλέον, από τεχνική άποψη, το OnePlus 2 είναι ελαφρύτερο - 175g - και λεπτότερο - 9,9mm - από το Moto (11,1mm, 179g) αλλά λόγω ενός γενικού, επίπεδου σχεδίου αισθάνεται πραγματικά βαρύτερο και παχύτερο.

Θα έλεγα ότι το Moto X Pure Edition έχει πολύ πιο εργονομικό και όμορφο σχεδιασμό. είναι κηλίδα και έχει καμπύλη πλάτη, και βρήκα το βάρος να είναι πολύ καλά ισορροπημένο επίσης. Το OnePlus 2 είναι το απόλυτο αντίθετο. Είναι λίγο ψηλότερο από τα smartphones με το μέγεθος της οθόνης και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. καταλαμβάνει αρκετό χώρο και για να εξισορροπηθεί ο σχεδιασμός, ο OnePlus έπρεπε να αυξήσει και την κορυφαία στεφάνη.

Η Motorola δεν διαθέτει αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα, ενώ το OnePlus κάνει και είναι αφαιρούμενο κυρίως για να τοποθετήσει τις κάρτες SIM - ναι, κάρτες, πακέτα OnePlus σε υποστήριξη διπλού sim - και να ανταλλάξουν τα πίσω καλύμματα για να αλλάξουν την εμφάνιση και την αίσθηση του συσκευή που χρησιμοποιεί τα καλύμματα StyleSwap της εταιρείας. Και το φάσμα καλύψεων StyleSwap περιλαμβάνει Kevlar, Rosewood, Μαύρο Βερίκοκο και Μπαμπού, κάθε πίσω κάλυμμα θα σας επαναφέρει $ 26.99.

Μιλώντας για την προσαρμογή της συσκευής, η Motorola σας επιτρέπει πραγματικά να προσαρμόσετε το X Pure Edition χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Moto Maker. μπορείτε πραγματικά να κάνετε το smartphone δικό σας. Σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των χρωμάτων του μπροστινού πίνακα και του πλαισίου, των διαφορετικών τύπων και χρωμάτων της πλάτης (μαλακή λαβή, ξύλο και δέρμα), χρώματα προφοράς και ακόμη και να χαράξετε την πλάτη. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι μερικές επιλογές θα σας κοστίζουν πρόσθετα μετρητά. Επιπλέον, έχει νανοκατασταλτική νανο-επικάλυψη (πιστοποιημένη με IP52), έτσι αντέχει σε μικρές διαρροές και πιτσιλιές.

Το Moto X PE είναι σπορ μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία με τεχνολογία SmartBoost και είναι αρκετά καλά. Ενώ στο OnePlus 2 υπάρχουν δύο σχάρες ηχείων στο κάτω μέρος, μία μάσκα είναι για το μικρόφωνο και η άλλη μάσκα είναι για το ηχείο. διαθέτει μόνο ένα μονοφωνικό ηχείο και μπορείτε πραγματικά να εξάγετε κάποια ποιότητα ήχου από αυτό, αν το βελτιστοποιήσετε με τον ενσωματωμένο δέκτη ήχου. Υπάρχει επίσης ένα ρυθμιστικό ειδοποίησης στην αριστερή πλευρά του OP2, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να εναλλάσσει ανάμεσα σε τρία προφίλ ήχου: κανονική, προτεραιότητα και αθόρυβη.

Από πλευράς επεξεργαστών, το OnePlus 2 διαθέτει ένα τσιπ Snapdragon 810 ανώτερου οκτώ πυρήνα με GPU Adreno 430, ενώ το Moto X Pure Edition συσκευάζει ένα πυρίτιο Snapdragon 808 με ένα πυρήνα και μια GPU Adreno 418. Και οι δύο είναι ενεργοποιημένες και έχουν χτιστεί σε μια διαδικασία 20nm. Παρά το γεγονός ότι το OnePlus 2 έχει δύο ακόμα πυρήνες από το Moto X PE, η απόδοση είναι ίδια. ίσως ακόμα καλύτερα στο Moto. Οι εφαρμογές εκκινούν και φορτώνονται ελαφρώς πιο γρήγορα στη Motorola μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτά τα τσιπ θα τρέξουν οτιδήποτε θα ρίξετε σε αυτά, δεν έχει σημασία αν είναι CPU εντατικές εφαρμογές ή γραφικά βαριά παιχνίδια? ούτε θα σπάσει έναν ιδρώτα.

Εντούτοις, βρήκα το περιβάλλον εργασίας χρήστη να είναι πιο ευαίσθητο και ομαλότερο στην Motorola στην καθημερινή χρήση, σε σύγκριση με το OnePlus 2 - θα ήθελα να δώσω πίστωση στο λογισμικό της Motorola, το οποίο ήταν βελτιστοποιημένο για αυτό.

Από το κουτί, και οι δύο συσκευές στέλνουν με μη εκδοχή του Android 5.1.1 Lollipop. απλά αισθάνεται και μοιάζει με το απόθεμα Android σε μια συσκευή Nexus. Η μεγαλύτερη διαφορά εδώ είναι το χαρακτηριστικό που έχει οριστεί μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Το OnePlus 2 συνοδεύεται από το λειτουργικό σύστημα Oxygen της εταιρείας, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει το λειτουργικό σύστημα αλλάζοντας εικονίδια, χρώματα τόνου και ενεργοποιώντας τη σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα. Έχει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ της γραμμής πλοήγησης του λογισμικού και των φυσικών κουμπιών και μπορείτε να αντιστοιχίσετε δράσεις μακράς πίεσης και διπλής βρύσης σε κάθε χωρητικό κλειδί. τα καθιστά πιο λειτουργικά.

Υπάρχει ένας ενσωματωμένος διαχειριστής αρχείων και ένας δέκτης ήχου, ο οποίος τροφοδοτείται από το Waves MaxxAudio και επιτρέπει στο χρήστη να εναλλάσσει μεταξύ του προκαθορισμένου ήχου από τον πίνακα έντασης ήχου. Υπάρχουν επίσης διάφορες χειρονομίες επί της οθόνης, οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να εκτελεί ορισμένες εργασίες - όπως ανοιχτή κάμερα, ενεργοποίηση φακού και πολλά άλλα, με μία μόνο κίνηση ενώ η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Επιπλέον, έρχεται με το App Permissions, ένα χαρακτηριστικό που εισήχθη στο Android 6.0 Marshmallow και το έφερε στο Lollipop από το OnePlus, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να χορηγεί ή να περιορίζει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα τμήματα του smartphone σε εφαρμογές.

Από την άλλη πλευρά, το λειτουργικό σύστημα της Moto έρχεται με λίγα μόνο χαρακτηριστικά όπως τα Moto Assist, Moto Action, Moto Voice και Moto Display.

Το Moto Assist επιτρέπει στον χρήστη να καθορίζει τοποθεσίες και δραστηριότητες, τις οποίες χρησιμοποιεί η εφαρμογή για να κάνει αλλαγές στη συσκευή. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή να ενεργοποιεί αυτόματα το Wi-Fi και να απενεργοποιεί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας κάθε φορά που εισέρχεστε στο σπίτι σας.

Η Moto Action εκτελεί ορισμένες ενέργειες όταν η συσκευή μετακινείται με συγκεκριμένη κίνηση. Το Moto Voice είναι η έκδοση του Siri της Apple από την Motorola.

Το Moto Display, το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό του smartphone, είναι η Ambient Display στα στεροειδή. Εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν η οθόνη είναι πραγματικά απενεργοποιημένη, ώστε να μπορείτε να τις κοιτάξετε χωρίς να ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Σίγουρα, το Oxygen OS έχει μια πληθώρα χαρακτηριστικών, αλλά πρέπει να πω ότι το OS του OnePlus είναι ακόμα ανώριμο και δεν είναι σταθερό σε ροκ, είστε έτοιμοι να βρείτε μερικά σφάλματα εδώ και εκεί. Ωστόσο, η εταιρεία κυκλοφόρησε τακτικά ενημερώσεις λογισμικού κάθε μήνα με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις.

Ώρα να μιλήσω για την κάμερα τώρα. Το Moto X Pure Edition έχει σπορ 21 megapixel, ενώ το OnePlus 2 συσκευάζει έναν αισθητήρα 13 megapixel. Και οι δύο αισθητήρες διαθέτουν διάφραγμα f / 2.0, μπορούν να πυροδοτούν 4K (2160p) σε 30FPS, Full HD (1080p) στα 60FPS και Slow-Mo (720p) στα 120FPS και συνοδεύονται από φλας Dual-LED. Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης με λέιζερ στο OnePlus 2 το οποίο βοηθά τη συσκευή να εστιάζει σε αντικείμενα ταχύτερα από την αυτόματη εστίαση Phase Detect Auto-Focus (PDAF) της Motorola. Ο αισθητήρας OnePlus περιέχει μεγάλα εικονοστοιχεία 1,3 μm και είναι επίσης εξοπλισμένο με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS).

Ποιότητα-σοφός, μπορεί να νομίζετε ότι το Moto X Pure Edition θα κερδίσει καθώς έχει περισσότερα pixels - καλά, θα κάνατε λάθος. Παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερα megapixel, το OnePlus 2 έχει έναν ανώτερο αισθητήρα από το Moto. Έχει υψηλότερη δυναμική εμβέλεια, παράγει πολύ καλύτερες εικόνες χαμηλού φωτισμού με πολύ μικρότερο θόρυβο, βελτιώνει τις φωτογραφίες και βελτιώνει τα χρώματα. Ήταν μια παρόμοια ιστορία με τη βιντεοσκόπηση, αλλά τα επιθετικά άλματα εστίασης του OnePlus καθιστούν τα βίντεο από τη συσκευή λίγο ζοφερή.

Όσον αφορά τις εφαρμογές φωτογραφικών μηχανών, η εφαρμογή της Motorola είναι αρκετά ξεπερασμένη και έχει μία από τις χειρότερες διεπαφές χρήστη μιας εφαρμογής κάμερας, ενώ η εφαρμογή του OnePlus δεν είναι και τόσο καλή, είναι πολύ καλύτερη από την προσφορά της Moto. Έρχεται επίσης με μια χειροκίνητη λειτουργία, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας κλείστρου, του ISO, της ισορροπίας λευκού και της εστίασης.

Όσον αφορά την εμπρός όψη της φωτογραφικής μηχανής, και οι δύο προσφέρουν έναν ευρυγώνιο αισθητήρα 5-megapixel, ωστόσο, το Moto X Play Edition έρχεται επίσης με φλας LED για να σας βοηθήσει με εκείνες τις νύχτες αυτοεξυπηρέτησης. Έρχεται επίσης με λειτουργία Νύχτας και μπορεί επίσης να πυροβολήσει βίντεο Slow-Mo. Το λογισμικό OnePlus έχει μόνο λειτουργία ομορφιάς για την κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός και κάνει το πρόσωπό σας να μοιάζει με ελαιογραφία.

Και τα δύο smartphones διαθέτουν επαρκή ποιότητα κλήσεων και κάνουν εξαιρετική δουλειά στην ακύρωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Και οι δύο υποστηρίζουν διπλής ζώνης Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS και 4G LTE. Δεν υπάρχει NFC στο OnePlus 2, οπότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Android Pay για αυτό. Η OnePlus ήταν η πρώτη εταιρεία που εξοπλίζει τη συσκευή της με έναν αναστρέψιμο σύνδεσμο τύπου USB τύπου USB. τεχνικά είναι ακόμα USB 2.0 και δεν υποστηρίζει Qualcomm QuickCharge. Ενώ η Motorola κουνιέται την καλή παλιά υποδοχή MicroUSB 2.0 για συγχρονισμό και φόρτιση της συσκευής και διαθέτει TurboPower για γρήγορη φόρτιση και έρχεται με φορτιστή 25W.

Το OnePlus 2 συσκευάζει μια μπαταρία 3.300mAh, ενώ το Moto X Pure Edition διαθέτει μια μπαταρία 3.000mAh. Και οι δύο θα σας δώσουν μια ζωή διάρκειας ζωής όλη την ημέρα με το OnePlus δίνοντας χρόνο προβολής περίπου 3 ωρών και 45 λεπτών, ενώ το μέγιστο που θα βγείτε από τη Motorola είναι περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά. Χρειάζονται περισσότερες από 3 ώρες για να φορτιστεί πλήρως το OnePlus 2, καθώς δεν υποστηρίζει το QuickCharge. Το Moto χρεώνεται στο 100% σε λιγότερο από 2 ώρες, και μια φόρτιση 30 λεπτών σας δίνει περίπου το 50% του χυμού. Κανένα από αυτά δεν υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση.

Το OnePlus 2 και το Moto X Pure Edition είναι δύο πολύ ικανά smartphones για λιγότερο από $ 400, ούτε είναι τέλεια, το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Υπάρχει όμως ένα catch με το OnePlus 2, όμως δεν μπορείτε πραγματικά να το αγοράσετε καθώς απαιτεί πρόσκληση, αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα Moto X Pure Edition από την ιστοσελίδα της Motorola ή από έναν μεταφορέα δικτύου τώρα.

Το Moto X Pure Edition είναι για εσάς αν κάνετε μεγάλη κατανάλωση μέσων, ενώ το OnePlus 2 είναι ένα γενικότερα καλύτερο smartphone από πολλές απόψεις. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι χρειάζεστε απολύτως NFC και γρήγορη φόρτιση στο τηλέφωνό σας, τότε είναι ένας διακόπτης.

Στο τέλος, όλα καταλήγουν σε προσωπική προτίμηση. Δεν έχει σημασία το smartphone που επιλέγετε να προχωρήσετε, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα είστε ικανοποιημένοι με οποιαδήποτε από αυτές τις δύο συσκευές.

Αποποίηση: Το δείγμα ελέγχου OnePlus 2 που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη σύγκριση παρέχεται από το GearBest.com, ελέγξτε τα αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας OP2 χωρίς πρόσκληση.

Ακολουθήστε τον Faryaab Sheikh στο Twitter, το Instagram και στο Google+.