Έχεις νέο Android; Εδώ είναι τι να κάνετε με την παλιά συσκευή σας

Θα μπορούσατε ακόμη να κερδίσετε κάποια χρήματα ενώ είστε σε αυτό

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε τουλάχιστον ένα παλιό smartphone Android που συλλέγει σκόνη σε ένα συρτάρι, πετάχτηκε στην άκρη μετά από μια αναβάθμιση. Οι πιθανότητες είναι, μάλλον περισσότεροι από έναν που βρίσκονται γύρω, καθώς οι κατασκευαστές και οι μεταφορείς καθιστούν ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή την αναβάθμιση του smartphone σας κάθε χρόνο. Είτε παίρνετε το πιο πρόσφατο Google Pixel , το Samsung Galaxy ή άλλο μοντέλο Android, χρειάζεστε ένα σχέδιο για το παλιό σας smartphone ή θα αρχίσετε να τρέχετε χώρο συρταριού. Φυσικά, δεν θέλετε να κάθεται σε χώρο υγειονομικής ταφής. Ακόμα και smartphones που είναι αρκετά χρόνια έχουν κάποια αξία - και τουλάχιστον, μπορούν να ανακυκλωθούν.

Εδώ είναι έξι τρόποι για να ξεφορτώσετε το παλιό σας Android, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης, της δωρεάς ή ακόμα και πώλησής του για μετρητά ή πίστωση προς μια νέα συσκευή.

01 του 06

Εμπορεύστε το

Αν πρόκειται να αναβαθμίσετε, μάθετε εάν ο μεταφορέας σας θα αγοράσει το παλιό σας smartphone. Για παράδειγμα, η Verizon θα σας δώσει μια κάρτα δώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μελλοντικές αγορές. Η T-Mobile διαθέτει μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή όπου μπορείτε να μάθετε πόσο αξίζει το smartphone σας - θα σας αγοράσει ακόμη και από την παλιά σύμβαση σας εάν αλλάζετε μεταφορείς.

02 του 06

Δωρίστε το

Πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα δέχονται δωρεές από παλαιά τηλέφωνα, όπως Κινητά Τηλέφωνα για Στρατιώτες και HopeLine από την Verizon Wireless. Τα κινητά τηλέφωνα για στρατιώτες πωλούν παλιά τηλέφωνα στους ανακυκλωτές και χρησιμοποιούν τα έσοδα για να παρέχουν στρατιώτες στο εξωτερικό με τηλεφωνικές κάρτες ώστε να μπορούν να διατηρούν επαφή με τις οικογένειές τους. HopeLine ανανεώνει ή ανακυκλώνει τα τηλέφωνα που λαμβάνει και έπειτα δίνει τηλέφωνα και χρόνο εκπομπής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και παρέχει χρηματοδότηση για διάφορα προγράμματα πρόληψης.

03 του 06

Δώστε το δώρο

Σκεφτείτε να δώσετε το παλιό σας smartphone σε κάποιον που το χρειάζεται στη ζωή σας: θα βάλεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου και θα δώσεις στο τηλέφωνό σου νέα ζωή. Ίσως το παιδί σας να είναι έτοιμο για το πρώτο smartphone, αλλά όχι καινούργιο. Ίσως ο καλύτερος φίλος σας απλά να καταστρέψει την οθόνη στο ανασφάλιστο smartphone του. Έχετε την ιδέα.

04 του 06

Επανατοποθετήστε το

Μια άλλη επιλογή είναι να κρατήσετε το παλιό σας smartphone γύρω και να το χρησιμοποιήσετε για μία μόνο εργασία. Για παράδειγμα, κρατήστε το παλιό σας smartphone στην κουζίνα για να ψάξετε για συνταγές σε ώρα πτήσης, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη νέα συσκευή σας από διαρροές και άλλες καταστροφές στο μαγείρεμα. Ομοίως, μπορείτε επίσης να αφιερώσετε ένα παλιό smartphone σε τυχερό παιχνίδι με μπαταρία, ώστε το νέο σας τηλέφωνο να μπορεί να χρεωθεί όταν το χρειάζεστε για άλλες επιχειρήσεις.

05 του 06

Πούλα το

Χρειάζεστε κάποια χρήματα; Πωλήστε την παλιά συσκευή Android . Πολλές ιστοσελίδες θα αγοράσουν το παλιό σας smartphone, όπως το Gazelle.com, ή μπορείτε να το καταχωρήσετε σε eBay, Amazon ή σε άλλη αγορά. Συγκρίνετε μερικές διαφορετικές επιλογές για να δείτε πού μπορείτε να κερδίσετε τα περισσότερα μετρητά. Ενώ είστε σε αυτό, συγκεντρώστε όλα τα παλιά σας ηλεκτρονικά και δείτε τι αξίζει.

06 του 06

Ανακυκλώστε το

Η ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών έχει γίνει πιο διαδεδομένη, οπότε είναι ευκολότερο να ξεφορτώσετε τις παλιές σας συσκευές χωρίς ενοχή. Μάθετε ποιοι είναι οι κανονισμοί στην περιοχή σας και αναζητήστε τα κοντινά γεγονότα ανακύκλωσης. Πολλά μεγάλα κουτιά όπως το Best Buy και το Staples θα ανακυκλώσουν τις συσκευές σας για εσάς. Μπορεί να χρειαστεί κάποια έρευνα, αλλά αξίζει τον κόπο.