Τρόπος ρύθμισης της ρύθμισης ποιότητας χρωμάτων στα Windows XP

Τι να κάνετε αν τα χρώματα φαίνονται ανενεργά στα Windows XP

Η ρύθμιση της ποιότητας των χρωμάτων στα Windows XP ενδέχεται να είναι απαραίτητη για την επίλυση προβλημάτων με την έγχρωμη οθόνη σε οθόνες και άλλες συσκευές εξόδου όπως προβολείς.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Η ρύθμιση της ρύθμισης ποιότητας χρωμάτων στα Windows XP συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά

Τρόπος ρύθμισης των ρυθμίσεων ποιότητας χρωμάτων των Windows XP

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας αριστερό κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέγοντας Πίνακας Ελέγχου .
  2. Στο παράθυρο του πίνακα ελέγχου , ανοίξτε την οθόνη .
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, δείτε την συμβουλή στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.
  3. Ανοίξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις στο παράθυρο Ιδιότητες οθόνης.
  4. Εντοπίστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο " Χρώμα χρώματος " στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Υπό τις περισσότερες περιστάσεις, η καλύτερη επιλογή είναι το υψηλότερο διαθέσιμο "bit". Γενικά, αυτή θα είναι η επιλογή Highest (32 bit) .
    1. Σημείωση: Ορισμένοι τύποι λογισμικού απαιτούν τη ρύθμιση των ρυθμίσεων ποιότητας χρώματος σε χαμηλότερο ρυθμό από ό, τι προτείνεται παραπάνω. Εάν λάβετε σφάλματα κατά το άνοιγμα ορισμένων τίτλων λογισμικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τυχόν αλλαγές εδώ, όπως είναι απαραίτητο.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK ή Apply για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές. Εάν σας ζητηθεί, ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη.

Συμβουλές

  1. Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης των Windows XP στο σύστημά σας, ενδέχεται να μην δείτε το εικονίδιο της οθόνης κατά τη διάρκεια του βήματος 2. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το εντοπίσετε:
    1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του Πίνακα Ελέγχου που αναφέρει την επιλογή Switch to Classic View . Από εκεί, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Οθόνη για να μεταβείτε στο Βήμα 3.
    2. Η άλλη επιλογή είναι να παραμείνετε στην προβολή κατηγοριών, αλλά να ανοίξετε την κατηγορία Εμφάνιση και Θέματα και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη μικροεφαρμογή εμφάνισης από το τμήμα "ή επιλέξτε το εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου" στο κάτω μέρος της σελίδας.
  2. Ένας άλλος τρόπος να παραλείψετε τα δύο πρώτα βήματα παραπάνω είναι να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες οθόνης μέσω εντολής γραμμής εντολών. Η επιφάνεια εργασίας εντολών ελέγχου μπορεί να εκτελεστεί από τη γραμμή εντολών ή το παράθυρο διαλόγου "Εκτέλεση" για να ανοίξετε αμέσως αυτές τις ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε με το βήμα 3 παραπάνω.