Η Microsoft ανακοινώνει το πρόγραμμα Xbox One Dev Kit

Γυρίστε το Xbox One σε ένα Dev Kit! (Πιθανώς δεν πρέπει να το κάνετε αυτό ...)

Αρχικά υποσχεθήκαμε το 2013, η Microsoft τελικά έκανε καλά την υπόσχεσή της να επιτρέψει στους χρήστες να μετατρέψουν οποιαδήποτε κονσόλα Xbox One σε ένα kit dev. Καλύπτουμε τι σημαίνει αυτό για τους προγραμματιστές καθώς και τι σημαίνει για τους κανονικούς λαούς εδώ.

Γυρίστε οποιοδήποτε Xbox One σε ένα Dev Kit

Η δυνατότητα να μετατρέψετε το Xbox One σε κονσόλα dev είναι διαθέσιμη σε όποιον θέλει να το δοκιμάσει, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση προεπισκόπησης και δεν είναι ακόμα τελική. Η τελική έκδοση θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Η τρέχουσα έκδοση προεπισκόπησης επιτρέπει μόνο την πρόσβαση σε ένα μικρό μέρος της μνήμης RAM του Xbox One, ενώ η πλήρης έκδοση θα προσφέρει πρόσβαση σε 1GB (που είναι ακόμα πολύ κάτω από τα 8GB που διαθέτει το σύστημα, πράγμα που θα πρέπει να σας πει τι να περιμένετε από τα παιχνίδια που παράγονται στο αυτό το πρόγραμμα …). Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Dev είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη της εφαρμογής ενεργοποίησης Dev Mode από το Xbox Games Store στο σύστημά σας.

Δεν είναι προγραμματιστής; Κινούνται κατά μήκος

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτά τα νέα δεν πρέπει να σημαίνουν τίποτα. Εκτός αν σκοπεύετε να αναπτύξετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι για τα Windows 10 ή το Xbox One, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε (και δεν θα πρέπει) να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία dev. Όλα αυτά κάνουν είναι να δώσει στους προγραμματιστές ένα γρήγορο κομμάτι για να ξεκινήσει την ανάπτυξη του Xbox One χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τη Microsoft για να τους δώσει ένα kit kit. Επίσης, δεν συνιστάται στους μη προγραμματιστές να ενεργοποιούν τη λειτουργία Dev, επειδή έτσι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα που εκτελούνται σε κανονικά παιχνίδια λιανικής. Με άλλα λόγια, μην ενεργοποιείτε το Dev Mode αν δεν είστε στην πραγματικότητα προγραμματιστής.

Απαιτήσεις για την πραγματοποίηση παιχνιδιών ή εφαρμογών UWP

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η εναλλαγή του Xbox One σε λειτουργία dev δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση παιχνιδιών. Δεν απλώς ενεργοποιείτε τη λειτουργία dev και αρχίζετε μαγικά να παράγετε υλικό. Πρέπει ακόμα να δημιουργήσετε το παιχνίδι ή την εφαρμογή σας σε έναν υπολογιστή Windows 10, πρέπει να έχετε μια ενσύρματη σύνδεση μεταξύ του XONE και του υπολογιστή σας και πρέπει να πληρώσετε $ 19 για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft Dev Center για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες , μεταξύ άλλων απαιτήσεων. Η λειτουργία Xbox One dev είναι μόνο για δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμά σας λειτουργεί πραγματικά στο Xbox.

Οποιεσδήποτε εφαρμογές ή παιχνίδια που παράγετε, γίνονται με το Universal Windows Program, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε κάνετε θα τρέξει σε Windows 10 και Xbox One. Δεν είμαι ειδικός στον προγραμματισμό (ή ξέρω τίποτα καθόλου, στην πραγματικότητα) έτσι για βοήθεια στην πραγματικότητα να κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να ψάξετε αλλού.

Τα παιχνίδια που γίνονται στο UWP και θέλουν να έρθουν στο Xbox One πρέπει να εγκριθούν από τη Microsoft. Οι εγκεκριμένες έννοιες θα εισαχθούν στο πρόγραμμα ID @ Xbox και οι προγραμματιστές θα πρέπει να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Microsoft. Τα οφέλη του ID @ Xbox είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την πιστοποίηση πριν από την κυκλοφορία, καθώς και την προώθηση του τίτλου σας από τη Microsoft σε εκδηλώσεις. Δημιουργεί ένα είδος περιφραγμένου κήπου όπου η Microsoft εξακολουθεί να καθαρίζει τι συμβαίνει στο σύστημα και δεν είναι πραγματικά ανοικτή όπως πολλοί λαοί που ήθελαν / αρχικά αναμενόταν, αλλά δεν θεωρούμε ότι ένα κακό πράγμα (τα περισσότερα indie παιχνίδια πιπιλίζουν ... απλά δείτε τα Xbox Indie Games στο Xbox 360). Τα παιχνίδια που γίνονται στο UWP για το Xbox One θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις τυπικές λειτουργίες - επιτεύγματα, πρόσβαση στο Xbox Live και οτιδήποτε άλλο.

Εάν ένα παιχνίδι δεν εγκριθεί για κυκλοφορία στο Xbox One για οποιονδήποτε λόγο, το παιχνίδι μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμα στα Windows 10 χωρίς περιορισμούς. Επίσης, οι εφαρμογές δεν θα πρέπει να περάσουν καθόλου διαδικασία έγκρισης, επομένως οποιαδήποτε εφαρμογή (για λόγους, φυσικά) θα μπορούσε ενδεχομένως να προστεθεί και στο Xbox One και στα Windows 10.

Οδηγός αγοραστή του Xbox One . Συμβουλές και τεχνάσματα για τους νέους ιδιοκτήτες του XONE . Xbox One FAQ

Συμπέρασμα

Συνολικά, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον βήμα από τη Microsoft. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την "πραγματική" ανάπτυξη παιχνιδιών (η οποία δεν παρεμποδίζεται από τους περιορισμούς του UWP, όπως η χρήση μόνο ενός τμήματος της μνήμης RAM του συστήματος) αλλά ανοίγει το δρόμο για τους indie devs με λιγότερη εμπειρία ή εργατικό δυναμικό για να πάρουν το πόδι τους την πόρτα και να αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια στο Xbox One. Έχω κάποιες ανησυχίες ότι το άνοιγμα των πλημμυρών για την ανάπτυξη παιχνιδιών όπως αυτό θα οδηγήσει σε πολλά πραγματικά, πραγματικά φοβερά σκουπίδια που κυκλοφορούν στο Xbox One. Υπάρχει ήδη πολλά σκουπίδια μέσω του τρέχοντος προγράμματος ID @ Xbox και αυτό θα το πολλαπλασιάσει 100x. Από την άλλη πλευρά, δημιουργεί επίσης τη δυνατότητα εμφάνισης εφαρμογών όπως οι κλασικοί εξομοιωτές παιχνιδιών, οι οποίες θα ήταν εκπληκτικές. Ας πούμε ότι είμαι προσεκτικά απαισιόδοξος για το όλο θέμα. Θα δούμε πώς θα συμβούν τα πράγματα όταν τα πράγματα αρχίζουν πραγματικά να βγαίνουν αργότερα το 2016.

Το πολύγωνο έχει ένα πολύ πιο λεπτομερές άρθρο σχετικά με αυτό. Μπορείτε επίσης να δείτε την επίσημη δήλωση της Microsoft εδώ.