Όροι διάταξης ιστοσελίδας: Kicker

Η διάταξη των εφημερίδων προκάλεσε πολλούς από τους όρους που χρησιμοποιούμε στη διάταξη σελίδας για εκτύπωση και ιστό. Ο όρος "kicker" είναι ένας όρος εφημερίδας με μια διπλή προσωπικότητα που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε δύο διαφορετικά στοιχεία διάταξης σελίδων - μερικοί λένε σκόπιμα και κάποιοι λένε λανθασμένα.

Kicker ως overline

Συχνά βλέπετε σε ενημερωτικά δελτία και περιοδικά, ο κλωτσιός στη διάταξη σελίδας αναγνωρίζεται πιο συχνά ως μια σύντομη φράση που βρίσκεται πάνω από τον τίτλο. Είναι συνήθως μόνο μια λέξη ή δύο σε μήκος, ίσως λίγο περισσότερο. Σε μικρότερο ή διαφορετικό τύπο από τον τίτλο και συχνά υπογραμμισμένο, το kicker χρησιμεύει ως εισαγωγή ή ως τύπος τίτλου για την ταυτοποίηση μιας κανονικής στήλης. Άλλοι όροι για ένα kicker είναι overline, τρέχει το κεφάλι και το φρύδι του τμήματος.

Οι κλωτσιάδες μπορεί να τοποθετηθούν σε κουτί, να τοποθετηθούν σε σχήμα όπως φούσκα ομιλίας ή αστέρι ή να έχουν αντιστραφεί τύπο ή χρώμα. Kickers μπορεί να συνοδεύεται από ένα μικρό γραφικό εικονίδιο, εικόνα ή φωτογραφία.

Kicker ως τράπουλα

Χρησιμοποιείται επίσης το Kicker (καθαριστές λένε λανθασμένα) ως υποκατάστατο όρο για ένα κατάστρωμα - η εισαγωγή μιας ή δύο προτάσεων που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο και πριν από το άρθρο. Ορισμός σε ένα μέγεθος τύπου που είναι μικρότερο από την επικεφαλίδα, το κατάστρωμα είναι μια σύνοψη του άρθρου που προηγείται και επιχειρεί να εξοντώσει τον αναγνώστη στην ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου.

Μια βασική πτυχή του σχεδίου εκτύπωσης είναι η παροχή οπτικών πινακίδων ή οπτικών σημείων που δίνουν στους αναγνώστες την αίσθηση του πού βρίσκονται και πού πηγαίνουν. Η σηματοδότηση σπάζει το κείμενο και τις εικόνες σε αναγνώσιμα, εύχρηστα μπλοκ ή πίνακες πληροφοριών.

Ένα kicker σε έναν από τους καθορισμένους ρόλους του είναι μια μορφή οπτικής πινακίδας που βοηθά έναν αναγνώστη να αξιολογήσει ένα άρθρο προτού δεσμευτεί να διαβάσει ολόκληρο το πράγμα. Δίνει μια μικρή υπόδειξη για το τι πρόκειται να έρθει ή βοηθάει στον εντοπισμό του είδους των αναγνωστών που πρόκειται να διαβάσουν.