Πώς να δημιουργήσετε Διασυνδεδεμένα Σχήματα στο Adobe Illustrator CC 2015

01 από 04

Πώς να δημιουργήσετε Διασυνδεδεμένα Σχήματα στο Adobe Illustrator CC 2015

η δημιουργία αλληλοσυνδεόμενης δημιουργίας σχήματος ανοίγει έναν κόσμο σύνθετου σχήματος και δημιουργίας μοτίβου στο Illustrator.

Η δημιουργία δακτυλίων σύμπλεξης, όπως το λογότυπο του Ολυμπισμού, είναι μια τεχνική που οι μαθητές μου βρίσκουν συναρπαστικό. Το ενδιαφέρον πράγμα για αυτή την τεχνική είναι, αν μπορείτε να δημιουργήσετε δακτυλίους αλληλοσύνδεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκα κελτικά σχέδια, ενδιαφέροντα εφέ κειμένου ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο που απαιτεί ένα αντικείμενο να αλληλοσυνδεθεί με ένα άλλο. Σε αυτό το "Πώς" θα χρησιμοποιήσουμε μερικά εργαλεία στο Illustrator CC 2015 για να δημιουργήσουμε το αποτέλεσμα και, όπως θα ανακαλύψετε, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο εμφανίζεται για πρώτη φορά.

02 από 04

Πώς να δημιουργήσετε έναν τέλειο κύκλο στο Illustrator

Κύρια τροποποιητικά κλειδιά και εσείς master Illustrator.

Όταν ανοίγετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε τα εργαλεία Ellipse και, κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Option / Alt και Shift, σχεδιάστε έναν κύκλο. Πατώντας αυτά τα πλήκτρα τροποποίησης κατά τη δημιουργία του κύκλου, σχεδιάζετε έναν τέλειο κύκλο από το κέντρο προς τα έξω. Με τον επιλεγμένο κύκλο, ρυθμίστε το πλήκτρο Fill to None και το Stroke στο κόκκινο . Πραγματοποιήστε το παλμό παχύτερο επιλέγοντας το 10 από το αναδυόμενο μενού Stroke στη γραμμή επιλογών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε Παράθυρο> Εμφάνιση για να ανοίξετε τον πίνακα εμφάνισης και να αλλάξετε το πλάτος και το χρώμα της διαδρομής στον πίνακα εμφάνισης.

03 του 04

Πώς να μετατρέψετε μια μορφή σε ένα αντικείμενο στο Adobe Illustrator CC 2015

Η παράμετρος "Περίγραμμα κύλισης" είναι αυτό που δημιουργεί τα σύνθετα σχήματα και ο πίνακας Align εξασφαλίζει ότι ευθυγραμμίζονται σωστά.

Τώρα που έχουμε ένα μάλλον λιπαρό κόκκινο κύκλο, πρέπει να μετατρέψουμε από ένα σχήμα σε ένα αντικείμενο. Με τον κύκλο που επιλέξατε, επιλέξτε Αντικείμενο> Διαδρομή> Περίγραμμα . Όταν αφήνετε το ποντίκι, θα παρατηρήσετε ότι ο κύκλος σας φαίνεται να αποτελείται από δύο αντικείμενα: Ένας συμπαγής κόκκινος κύκλος με ένα λευκό πάνω από αυτό. ΟΧΙ ακριβως. Ο κύκλος σας έχει μετατραπεί σε ένα σύνθετο μονοπάτι που σημαίνει ότι ο λευκός κύκλος είναι στην πραγματικότητα "τρύπα". Μπορείτε να το δείτε αν ανοίξετε τον πίνακα "Επίπεδα".

Επιλέξτε το σύνθετο σχήμα και, με τα πλήκτρα Option / Alt και Shift, πατημένα προς τα κάτω, σύρετε ένα αντίγραφο του κύκλου. Επαναλάβετε αυτό για να δημιουργήσετε ένα τρίτο αντίγραφο. Η τεχνική Option / Alt-Shift-Drag είναι ένας γρήγορος τρόπος αντιγραφής μιας επιλογής και είναι κοινός σε πολλές από τις εφαρμογές Adobe, συμπεριλαμβανομένου του Photoshop.

Επιλέξτε τα δύο νέα σας δαχτυλίδια και αλλάξτε τα χρώματα τους στο πράσινο και το μπλε. Ονομάστε τα στρώματα σας.

Δάσκαλος Trick:

Παρόλο που έχετε φτιάξει ακριβή αντίγραφα των δαχτυλιδιών που ίσως θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Επιλέξτε τους τρεις δακτυλίους και, στη συνέχεια, επιλέξτε Παράθυρο> Ευθυγράμμιση για να ανοίξετε το πλαίσιο Align . Κάντε κλικ στα κουμπιά Κέντρο κατακόρυφου ευθυγράμμισης και Οριζόντιο κέντρο διανομής για να τα ευθυγραμμίσετε μεταξύ τους.

04 του 04

Πώς να δημιουργήσετε δακτύλιοι κλειδώματος στο Illustrator CC 2015

Ο πίνακας Pathfinder μειώνει την πολυπλοκότητα σε ένα απλό κλικ του ποντικιού.

Το φαινόμενο αλληλομανδαλισμού περιλαμβάνει μερικά βήματα. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε Window> Pathfinder και να κάνετε κλικ στο κουμπί Divide . Αυτό που κάνει αυτό είναι να «κόψει» τα δαχτυλίδια όπου αλληλεπικαλύπτονται.

Το επόμενο βήμα είναι απλά να ακυρώσετε τα αντικείμενα επιλέγοντας Αντικείμενο> Ομαδοποίηση ή πατώντας τα πλήκτρα Command / Ctrl-Shift-G . Αυτό απελευθερώνει όλα τα σχήματα επικάλυψης.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην Υποεπιλογή Πάρα πολύ - το Κοίλο Άσπρο βέλος - και κάντε κλικ σε μια από τις περιοχές αλληλεπικάλυψης για να την επιλέξετε. Επιλέξτε το εργαλείο σταγονόμετρου και κάντε κλικ στο διασταυρούμενο χρώμα . Η επικάλυψη αλλάζει το χρώμα και φαίνεται ότι ο δακτύλιος είναι αλληλοσυνδεδεμένος με ένα άλλο. Με το εργαλείο υποεπιλογής, επιλέξτε μια άλλη επικάλυψη και αλλάξτε το χρώμα με το εργαλείο σταγονόμετρου.