Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα "Modules" του CMS

Ορισμός:

Η "Ενότητα" είναι μία από αυτές τις λέξεις που μπορούν να έχουν πολλές διαφορετικές έννοιες. Σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), μια ενότητα είναι μια συλλογή αρχείων κώδικα που προσθέτει μία ή περισσότερες λειτουργίες στον ιστότοπό σας.

Εγκαθιστάτε πάντα τον κώδικα πυρήνα για το CMS σας πρώτα. Στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες εγκαθιστώντας αυτές τις πρόσθετες ενότητες .

Στην ιδανική περίπτωση, κάθε CMS θα χρησιμοποιεί τη λέξη module για να σημαίνει σχεδόν το ίδιο πράγμα. Δυστυχώς, αυτή η κρίσιμη λέξη έχει πολύ διαφορετικές έννοιες, ανάλογα με το CMS σας.

WordPress

Το WordPress δεν μιλάει για "ενότητες" καθόλου (τουλάχιστον όχι δημόσια). Αντ 'αυτού, στο WordPress, εγκαθιστάτε " plugins ".

Joomla

Στο Joomla, το "module" έχει πολύ συγκεκριμένο νόημα. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, τα "δομοστοιχεία είναι ως επί το πλείστον γνωστά ως" κουτιά "που είναι διατεταγμένα γύρω από ένα στοιχείο, για παράδειγμα: η μονάδα σύνδεσης."

Έτσι, στο Joomla, ένα "module" παρέχει (τουλάχιστον ένα) "κουτί" που μπορείτε πραγματικά να δείτε στην ιστοσελίδα σας.

Στο WordPress, αυτά τα πλαίσια ονομάζονται "widgets". Στο Drupal, είναι (μερικές φορές) αποκαλούνται "μπλοκ".

Drupal

Στο Drupal, το "module" είναι ένας γενικός όρος για τον κώδικα που προσθέτει ένα χαρακτηριστικό. Υπάρχουν διαθέσιμες χιλιάδες λειτουργικές μονάδες Drupal.

Τα "modules" του Drupal αντιστοιχούν βασικά με τα " plugins " του WordPress.

Επιλέξτε Modules με σύνεση

Οποτεδήποτε εγκαθιστάτε επιπλέον κώδικα εκτός από τον πυρήνα , προσέξτε. Επιλέξτε τις ενότητες σας με σύνεση , και θα αποφύγετε προβλήματα αναβάθμισης και άλλα ζητήματα.

Συμβουλευτείτε τον πίνακα με το CMS

Για μια γρήγορη οπτική σύγκριση του τρόπου με τον οποίο τα διαφορετικά CMS χρησιμοποιούν τον όρο "ενότητα", καθώς και άλλους όρους, ελέγξτε τον πίνακα όρων CMS .