Υπολογιστής φορητού υπολογιστή Dell Inspiron 15R-5520 15 ιντσών

Η Dell έχει διακόψει τη σειρά φορητών υπολογιστών Inspiron 15R, αλλά μπορεί ακόμα να βρεθεί προς πώληση στη χρηματιστηριακή αγορά. Εάν είστε στην αγορά για ένα νέο φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους, φροντίστε να ελέγξετε τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές μου κάτω από τα 500 δολάρια για τα συστήματα που μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμα.

Η κατώτατη γραμμή

3 Αυγούστου 2012 - Η πιο πρόσφατη αναθεώρηση της Dell από το Inspiron 15R φέρνει μαζί της τους νέους επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel. Για λιγότερο από $ 600, αυτό δίνει στον φορητό υπολογιστή ένα πλεονέκτημα χάρη στον επεξεργαστή Core i5 και 6GB μνήμης που ξεπερνούν το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού. Επιπλέον, διαθέτει τέσσερις εκπληκτικές θύρες USB 3.0, οι οποίες είναι διπλάσιες από αυτές που έχουν οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Αν ψάχνετε για επεξεργασία βίντεο χαμηλού κόστους, το νέο HD Graphics 4000 προσφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση κωδικοποίησης βίντεο. Ακόμη και με όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με το φορητό υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου ενός πληκτρολογίου που έχει πολύ εύκαμπτο και δεν διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο. Τα εντυπωσιακά χρώματα καλύμματα δίνουν επίσης μια ασήμαντη αίσθηση στο σύστημα.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση - Dell 2012 Inspiron 15R

3 Αυγούστου 2012 - Η 3η γενιά Inspiron 15R της Dell δεν αλλάζει πραγματικά τον εξωτερικό σχεδιασμό πολύ από τη 2η γενιά της, αλλά ενημερώνει τα εσωτερικά για να χρησιμοποιήσει τους νέους επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel. Για την προσφορά προϋπολογισμού μεσαίας εμβέλειας που είναι διαθέσιμη για λιγότερο από $ 600, είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Core i5-3210M διπλού πυρήνα. Αυτό προσφέρει περίπου το ίδιο επίπεδο απόδοσης με τους επεξεργαστές Core i5-2450M με βάση το Sandy Bridge, εκτός από μικρότερο πινέλο που προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και βελτιωμένα ενσωματωμένα γραφικά. Ένα πλεονέκτημα που έχει ο επεξεργαστής πάνω από τα μοντέλα Core i3 είναι το Hyper Threading που του επιτρέπει να χειριστεί καλύτερα το multitasking, το οποίο προστίθεται επίσης από τη μνήμη DDR3 6GB σε σύγκριση με τα 4GB που βρίσκονται συχνά σε πολλά συστήματα προϋπολογισμού.

Τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης ως επί το πλείστον παραμένουν αμετάβλητα από τη 2η γενιά Inspiron 15R. Έρχεται ακόμα με ένα σκληρό δίσκο 500GB που παρέχει μεγάλο χώρο για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχεία πολυμέσων. Ο δίσκος κινείται με τον παραδοσιακό ρυθμό περιστροφής 5400rpm που κάνει να αισθάνεται αργή σε σύγκριση με τα πιο ακριβά συστήματα που χρησιμοποιούν μονάδες 7200rpm ή προσφέρουν μονάδες SSD. Μια μεγάλη αλλαγή όμως βρίσκεται στις περιφερειακές θύρες. Η προηγούμενη έκδοση ήταν ένας από τους λίγους που προσφέρουν θύρες USB 3.0 και eSATA σε φορητό υπολογισμό προϋπολογισμού. Τώρα έχουν αφαιρέσει τη θύρα eSATA και έχουν αυξήσει τις νέες θύρες USB 3.0 σε τέσσερις από δύο. Αυτό είναι διπλάσιο από ό, τι προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των συστημάτων προϋπολογισμού όσον αφορά τους νέους λιμένες υψηλής ταχύτητας. Υπάρχει επίσης ένας καυστήρας DVD διπλού στρώματος για τον χειρισμό της αναπαραγωγής ή της εγγραφής μέσων CD και DVD.

Ο πίνακας οθόνης των 15,6 ιντσών είναι σχεδόν αμετάβλητος από τις προηγούμενες εκδόσεις του Inspiron 15R. Έρχεται με μια εγγενή ανάλυση 1366x768 που είναι χαρακτηριστική των περισσότερων φορητών υπολογιστών αυτές τις μέρες. Η φωτεινότητα είναι καλή και η τυπική αντίθεση. Τίποτα δεν κάνει αυτό το πάνελ οθόνης να ξεχωρίζει με καλό ή κακό τρόπο από τον ανταγωνισμό. Όπως και οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές, βασίζεται στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών. Η διαφορά εδώ είναι ότι ο επεξεργαστής Ivy Bridge φέρνει μαζί του το Intel HD Graphics 4000, το οποίο είναι μια καλή βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη 3000 έκδοση που εξακολουθεί να βρίσκεται στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές Intel. Παρόλο που εξακολουθεί να μην έχει επαρκή απόδοση 3D για να θεωρηθεί πραγματικά για παιχνίδια εκτός από τα πιο βασικά επίπεδα, φέρνει με ακόμη μεγαλύτερη απόδοση για το Quick Sync Video . Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να είναι εξαιρετικά γρήγορο στο transcoding βίντεο με συμβατές εφαρμογές.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά για το Inspiron 15R είναι η δυνατότητα αγοραστών να αγοράζουν επιπλέον καπάκια SWITCH διαφορετικών χρωμάτων. Ουσιαστικά, οι αγοραστές μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του πίσω μέρους της οθόνης στο φορητό υπολογιστή. Ενώ αυτό δίνει λίγο περισσότερη ευελιξία για τους χρήστες να προσαρμόσουν την εμφάνιση του φορητού υπολογιστή, δίνει επίσης μια πολύ φθηνότερη συνολική αίσθηση. Επίσης, αναμένετε να πληρώσετε $ 30 για κάθε ανταλλακτικό καπάκι πέρα ​​από το βασικό Moon Silver που είναι ακριβώς ένα μερίδιο του γκρι.

Η Dell επέλεξε ένα διαφορετικό κομμάτι διάταξης πληκτρολογίου για το Inspiron 15R σε σύγκριση με πολλούς άλλους φορητούς υπολογιστές 15 ιντσών. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το τυπικό σχέδιο μεμονωμένης διάταξης κλειδιού που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εταιρείες, αλλά επέλεξαν να μην διαθέτουν αριθμητικό πληκτρολόγιο. Αντ 'αυτού, ορισμένα από τα πλήκτρα σελίδας έχουν τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου. Αυτό είναι πιθανό να μειώσει το κόστος, καθώς το πληκτρολόγιο είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται στα μοντέλα των 14 ιντσών. Επιπλέον, το πληκτρολόγιο αισθάνθηκε πολύ μαλακό σε μια σειρά από σημεία με πιο εύκαμπτο από ό, τι θα έπρεπε να υπάρχει. Το trackpad είναι ένα ωραίο μεγάλο μέγεθος και προσφέρει μια συνολική ακριβή εμπειρία. Τα κουμπιά trackpad είναι αφιερωμένα που είναι ωραία σε σύγκριση με τα ενσωματωμένα αυτά που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες.

Η Dell περιλαμβάνει μια τυπική μπαταρία με έξι κυψέλες με μέση χωρητικότητα 48WHr που είναι χαρακτηριστική για πολλούς φορητούς υπολογιστές σε αυτό το εύρος τιμών. Στις δοκιμές αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι λίγο καλύτερο από ό, τι επιτεύχθηκε από την προηγούμενη 2η γενιά Inspiron 15R και επίσης πάνω από αυτό που επιτυγχάνουν οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού, καθώς βασίζονται ακόμα στους παλαιότερους λιγότερο αποδοτικούς επεξεργαστές Core i.