Μάθετε την εντολή Linux - στο

Ονομα

σε, παρτίδα, atq, atrm - ουρά, εξετάστε ή διαγράψτε εργασίες για μεταγενέστερη εκτέλεση

Σύνοψη

στην ουρά [ -V ] [ -q ] [ -f αρχείο ] [ -mldbv ] TIME
στο -c εργασία [ εργασία ... ]
atq [ -V ] [ -q ουρά ]
atrm [ -V ] εργασία [ εργασία ... ]
παρτίδα [ -V ] [ -ουρά ] [ -f αρχείο ] [ -mv ] [ TIME ]

Περιγραφή

σε συνάρτηση ανάγνωσης ανά παρτίδα από την τυπική είσοδο ή ένα συγκεκριμένο αρχείο που πρόκειται να εκτελεστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, χρησιμοποιώντας το κέλυφος που έχει οριστεί από τη μεταβλητή SHELL του περιβάλλοντος χρήστη, το κέλυφος σύνδεσης του χρήστη ή τελικά / bin / sh .

στο

εκτελεί εντολές σε καθορισμένο χρόνο.

κ.τ.λ.

αναφέρει τις εκκρεμείς εργασίες του χρήστη, εκτός εάν ο χρήστης είναι ο υπερ-χρήστης. Σε αυτή την περίπτωση, οι θέσεις εργασίας όλων αναφέρονται. Η μορφή των γραμμών εξόδου (μία για κάθε εργασία) είναι: Αριθμός εργασίας, ημερομηνία, ώρα, τάξη εργασίας.

atrm

διαγράφει εργασίες, οι οποίες προσδιορίζονται από τον αριθμό της δουλειάς τους.

σύνολο παραγωγής

εκτελεί εντολές όταν το επίπεδο φόρτου του συστήματος το επιτρέπει? με άλλα λόγια, όταν ο μέσος όρος του φορτίου πέφτει κάτω από το 0,8, ή η τιμή που καθορίζεται στην κλήση του atrun .

Στο επιτρέπει πολύ σύνθετες προδιαγραφές χρόνου, επεκτείνοντας το πρότυπο POSIX.2. Αποδέχεται φορές του τύπου HH: MM για να εκτελέσει μια εργασία σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. (Εάν ο χρόνος αυτός έχει ήδη περάσει, θεωρείται η επόμενη μέρα.) Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα μεσάνυχτα, το μεσημέρι ή το teatime (4μμ) και μπορείτε να έχετε ένα επίθημα της ημέρας με AM ή PM για τρέξιμο το πρωί ή απόγευμα.

Μπορείτε επίσης να πείτε σε ποια ημέρα θα διεξαχθεί η δουλειά, δίνοντας μια ημερομηνία στη μορφή ημερολογίου με προαιρετικό έτος ή αναφέροντας ημερομηνία της φόρμας MMDDYY ή MM / DD / YY ή DD.MM.YY. Η προδιαγραφή μιας ημερομηνίας πρέπει να ακολουθεί τις προδιαγραφές της ώρας της ημέρας. Μπορείτε επίσης να δώσετε ώρες όπως τώρα + μετρήσετε τις χρονικές μονάδες, όπου οι μονάδες χρόνου μπορούν να είναι λεπτά, ώρες, ημέρες ή εβδομάδες και μπορείτε να πείτε για να τρέξετε την εργασία σήμερα περνώντας το χρόνο με το σήμερα και να εκτελέσετε την εργασία αύριο με το επίθεμα του χρόνου με το αύριο.

Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε μια δουλειά στις 4 μ.μ. τρεις ημέρες από τώρα, θα κάνατε στις 4 μ.μ. + 3 ημέρες , για να εκτελέσετε μια δουλειά στις 10 π.μ. στις 31 Ιουλίου, θα κάνατε στις 10 π.μ. 31 Ιουλίου και να εκτελέσετε μια εργασία στο 1 αύριο, θα κάνατε αύριο την 1η π.μ.

Το /usr/share/doc/at-3.1.8/timespec περιέχει τον ακριβή ορισμό της χρονικής προδιαγραφής.

Και για τα δύο και για την παρτίδα , οι εντολές διαβάζονται από την τυπική είσοδο ή το αρχείο που καθορίστηκε με την επιλογή -f και εκτελέστηκε. Ο κατάλογος εργασίας, το περιβάλλον (εκτός από τις μεταβλητές TERM , DISPLAY και _ ) και το umask διατηρούνται από τη στιγμή της κλήσης. Μία εντολή - ή παρτίδα - που καλείται από ένα κελί su (1) θα διατηρήσει το τρέχον αναγνωριστικό χρήστη. Ο χρήστης θα αποστέλλεται στάνταρ σφάλμα και τυποποιημένη έξοδο από τις εντολές του, εάν υπάρχουν. Το μήνυμα θα σταλεί με την εντολή / usr / sbin / sendmail . Αν το at εκτελεστεί από ένα shell su (1) , ο ιδιοκτήτης του κελύφους σύνδεσης θα λάβει το μήνυμα.

Το superuser μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις εντολές σε κάθε περίπτωση. Για άλλους χρήστες, η άδεια χρήσης σε καθορίζεται από τα αρχεία /etc/at.allow και /etc/at.deny .

Αν το αρχείο /etc/at.allow υπάρχει, μόνο τα ονόματα χρήστη που αναφέρονται σε αυτό επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν στο .

Εάν το /etc/at.allow δεν υπάρχει, /etc/at.deny είναι επιλεγμένο, κάθε όνομα χρήστη που δεν αναφέρεται σε αυτό τότε επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στο .

Αν δεν υπάρχει, επιτρέπεται μόνο η χρήση του superuser σε.

Ένα κενό /etc/at.deny σημαίνει ότι κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις εντολές, αυτή είναι η προεπιλεγμένη διαμόρφωση.

Επιλογές

-V

εκτυπώνει τον αριθμό έκδοσης σε τυπικό σφάλμα.

-q ουρά

χρησιμοποιεί την καθορισμένη ουρά. Ο χαρακτηρισμός ουράς αποτελείται από ένα μόνο γράμμα. Οι έγκυροι ορισμοί ουράς κυμαίνονται από το α έως το z . και Α έως Ζ . Η ουρά είναι η προεπιλογή για το a και την ουρά b για την παρτίδα . Οι ουρές με υψηλότερα γράμματα τρέχουν με αυξημένη ομορφιά. Η ειδική ουρά "=" προορίζεται για εργασίες που εκτελούνται αυτή τη στιγμή. Αν μια εργασία υποβληθεί σε ουρά με κεφαλαίο γράμμα, αντιμετωπίζεται σαν να είχε υποβληθεί σε παρτίδα εκείνη τη στιγμή. Αν στο atq δοθεί μια συγκεκριμένη ουρά, θα εμφανίσει μόνο εργασίες που εκκρεμούν στην ουρά.

-m

Αποστολή μηνύματος στον χρήστη όταν η εργασία έχει ολοκληρωθεί ακόμη και αν δεν υπήρχε έξοδος.

-f αρχείο

Αναγιγνώσκει την εργασία από το αρχείο και όχι από την τυπική είσοδο.

-μεγάλο

Είναι ένα ψευδώνυμο για atq.

-ρε

Είναι ένα ψευδώνυμο για το atrm.

-v

Εμφανίζει την ώρα εκτέλεσης της εργασίας. Οι εμφανιζόμενοι χρόνοι θα έχουν τη μορφή "1997-02-20 14:50" εκτός εάν έχει οριστεί η μεταβλητή περιβάλλοντος POSIXLY_CORRECT . τότε, θα είναι "Πέμ 20 Φεβ 14:50:00 το 1996".

-ντο

γάτες τις εργασίες που αναφέρονται στη γραμμή εντολών με την τυπική έξοδο.