Το MPT είναι ο καλύτερος τρόπος για τη μεταφορά μουσικής;

Μάθετε αν πρέπει να χρησιμοποιείτε MTP για να συγχρονίσετε τα αρχεία μουσικής σας

Ο όρος MTP είναι σύντομος για το πρωτόκολλο μεταφοράς μέσων. Πρόκειται για μια μέθοδο επικοινωνίας ειδικά βελτιστοποιημένη για τη μεταφορά αρχείων ήχου και βίντεο. Αναπτύχθηκε από τη Microsoft και αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Windows Media, η οποία περιλαμβάνει το Windows Media Player.

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο, tablet ή φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποστηρίζει MTP. Στην πραγματικότητα, ίσως έχετε ήδη εντοπίσει αυτή τη λειτουργία στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές καταναλωτών που μπορούν να συνδεθούν σε μια θύρα USB σε έναν υπολογιστή υποστηρίζουν συνήθως το πρωτόκολλο MTP, ιδιαίτερα εάν είναι σε θέση να χειριστούν βίντεο όπως κλιπ ταινιών καθώς και μορφές ήχου.

Φορητές συσκευές που συνήθως χρησιμοποιούν MTP

Οι τύποι φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που συνήθως υποστηρίζουν MTP περιλαμβάνουν:

Αυτές οι συσκευές διαθέτουν συνήθως ένα καλώδιο USB που μπορεί να συνδεθεί απευθείας στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, το πρωτόκολλο MTP δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο τύπο διεπαφής. Ορισμένες συσκευές έχουν μια θύρα FireWire αντί. Το MTP μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω Bluetooth και μέσω δικτύου TCP / IP με ορισμένα λειτουργικά συστήματα.

Χρησιμοποιώντας MTP για τη μεταφορά ψηφιακής μουσικής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το MTP είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης για τη μεταφορά ψηφιακής μουσικής επειδή είναι βελτιστοποιημένος για τη μεταφορά αρχείων που σχετίζονται με πολυμέσα, συμπεριλαμβανομένων των μεταδεδομένων. Στην πραγματικότητα, δεν επιτρέπει κάτι άλλο για συγχρονισμό, το οποίο απλοποιεί τα πράγματα για τον χρήστη.

Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε το MTP κατά προτίμηση σε μια εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς, όπως η MSC (Mass Storage Class), είναι ότι η φορητή συσκευή σας έχει τελικό έλεγχο και όχι τον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η συσκευή σας δεν θα μορφοποιηθεί ακούσια όπως θα μπορούσε να συμβεί με το MSC.

Όπως κάθε σύστημα, υπάρχουν μειονεκτήματα κατά τη χρήση του MTP. Για παράδειγμα:

Η καλύτερη λειτουργία μεταφοράς για χρήση για Windows και MacOS

Για τους χρήστες των Windows, το πρωτόκολλο MTP είναι η συνιστώμενη ρύθμιση που θα χρησιμοποιηθεί για τη φορητή συσκευή σας, αν και τα Windows υποστηρίζουν τόσο MTP όσο και MSC. Το MTP παρέχει έναν φιλικό προς το χρήστη τρόπο για την ενσωμάτωση της συσκευής σας στη χρήση συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού, λιστών αναπαραγωγής και υπηρεσιών συνδρομής μουσικής όπως το Napster.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη λειτουργία MSC που χρησιμοποιείται συνήθως για λειτουργικά συστήματα που δεν λειτουργούν με Windows, όπως για Mac, τα οποία δεν υποστηρίζουν MTP. Όταν μια συσκευή έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία MSC, λειτουργεί απλώς ως συσκευή μαζικής αποθήκευσης, όπως για παράδειγμα μια κάρτα μνήμης flash .