Lenovo Flex 3 11 ιντσών

Προσιτό φορητό υπολογιστή 11 ιντσών που διπλασιάζεται ως tablet

Η κατώτατη γραμμή

7 Οκτωβρίου 2013 - Η τεχνολογία Flex 3 της Lenovo καταφέρνει τελικά να αποκτήσει μια πραγματική εμπειρία 2 σε 1 επιτρέποντας στην οθόνη να διπλώνει όλος ο τρόπος πίσω σε λειτουργία tablet. Το σύστημα εξακολουθεί να είναι οικονομικά προσιτό και το μέγεθος 11 ιντσών το καθιστά πιο λειτουργικό ως πινακίδα, αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά βαρύ. Αυτό που το χωρίζει είναι η χωρητικότητα αποθήκευσης, αλλά έρχεται στην τιμή ελαφρώς χαμηλότερων χρόνων λειτουργίας από ό, τι ο ανταγωνισμός.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Lenovo Flex 3 11 ιντσών

29 Μαΐου 2015 - Η σειρά φορητών υπολογιστών Lenovo της Flex σχεδιάστηκε για να είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό φορητό υπολογιστή και ένα μετατρέψιμο . Το κύριο πράγμα που το κρατούσε πίσω ήταν η δυνατότητα να έχει η οθόνη να διπλώνεται μέχρι να γυρίσει στο δισκίο. Με το τελευταίο Flex 3, αυτό το φράγμα έχει σπάσει και το σύστημα δεν είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση για την πιο ακριβή lineage γιόγκα . Η μικρότερη από τις επιλογές είναι το Flex 11 το οποίο παρέχει την καλύτερη εμπειρία δισκίων, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά παχύ σε .86-ίντσες και αρκετά βαριά που ζυγίζει περίπου τρία κιλά. Η κατασκευή είναι ως επί το πλείστον πλαστικό που αναμένεται για τη χαμηλή τιμή της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει την αίσθηση premium ή στερεά αίσθηση των φορητών υπολογιστών γιόγκα.

Ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους αυτό είναι ένα σύστημα κατηγορίας προϋπολογισμού είναι ο επεξεργαστής. Αντί να χρησιμοποιήσει έναν επεξεργαστή κλάσης φορητού υπολογιστή, το μοντέλο Flex 3 11 ιντσών χρησιμοποιεί το Intel Pentium N3540 το οποίο είναι περισσότερο παρόμοιο με τους επεξεργαστές που βασίζονται στο Atom από τους Core. Πρόκειται για επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα, αλλά έχει πολλούς περιορισμούς αρχιτεκτονικής που σημαίνει ότι η απόδοση είναι χαμηλότερη ακόμη και από έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα Core i3-5010U χαμηλού επιπέδου που βρίσκεται σε ορισμένες άλλες επιλογές χαμηλού κόστους. Εξακολουθεί να παρέχει αρκετές επιδόσεις για τις βασικές εργασίες περιήγησης στο διαδίκτυο, ροής μέσων και εφαρμογών παραγωγικότητας. Πρόκειται απλώς να είναι εξαιρετικά αργή για απαιτητικές εργασίες όπως η εργασία βίντεο γραφείου. Το παρελθόν αυτό είναι επειδή ο επεξεργαστής περιορίζεται σε αποτυχία μνήμης 1333MHz και μόλις 4GB μνήμης.

Τώρα αυτή η έκδοση του μοντέλου Flex 13 11 ιντσών είναι ένα από τα πιο ακριβά επειδή παρέχει ένα μεγάλο σκληρό δίσκο terabyte για αποθήκευση εφαρμογών, αρχείων δεδομένων και αρχείων πολυμέσων. Αυτό είναι διπλάσιο από το μέγεθος των σκληρών δίσκων που βρίσκονται στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές κατηγορίας προϋπολογισμού. Ενώ παρέχει μεγάλο χώρο χώρου δεδομένων, η απόδοση είναι λίγο περιορισμένη, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις εκδόσεις που βασίζονται σε στερεά κατάσταση . Βεβαίως, τα μοντέλα Flex 3 που διαθέτουν SSD χρησιμοποιούν διεπαφές eMMC και έχουν μόνο 32GB που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, υπάρχει μία θύρα USB 3.0 για χρήση με εξωτερικό σκληρό δίσκο υψηλής ταχύτητας. Θα ήταν ωραίο να έχουμε περισσότερα από αυτά τα λιμάνια κατηγορίας, αλλά για άλλη μια φορά, αυτό είναι κοινό για συστήματα χαμηλότερου κόστους.

Με το μικρό του μέγεθος και το χαμηλό κόστος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Lenovo χρησιμοποιεί οθόνη χαμηλού κόστους για το Flex 3. Το πάνελ 11 ιντσών διαθέτει τυπική εγγενή ανάλυση 1366x768 που είναι χαρακτηριστική για φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι τα περισσότερα δισκία γενικά διαθέτουν υψηλότερα ψηφίσματα για αυτό το σημείο τιμών. Αυτό αποτελεί μέρος της τιμής που καταβάλλουν οι καταναλωτές για μετατρέψιμα συστήματα χαμηλού κόστους. Χρώμα, φωτεινότητα και γωνίες θέασης είναι όλα αποδεκτά, αλλά δεν είναι τίποτα όταν το συγκρίνετε με τη γραμμή Yoga 3 με την εντυπωσιακή εμφάνισή του. Η γυαλιστερή επικάλυψη της οθόνης πολλαπλών τόνων θα κάνει κάπως δύσκολο να χρησιμοποιηθεί έξω από το λαμπρό φως του ήλιου. Το σύστημα χρησιμοποιεί τα γραφικά Intel HD, αλλά αυτά είναι πολύ λιγότερο ισχυρά από τα γραφικά της σειράς 5000 που βρίσκονται στους επεξεργαστές Core i. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που δεν είναι πραγματικά κατάλληλο ακόμη και για τυχερά παιχνίδια στο PC. Μπορεί να είναι σε θέση να παίξει μερικά παλαιότερα παιχνίδια σε χαμηλά ψηφίσματα αλλά δεν αξίζει πραγματικά.

Η Lenovo είναι γνωστή για την παραγωγή μερικών ετών απίστευτων πληκτρολογίων στα συστήματά τους. Με το μικρότερο μέγεθος της Lenovo Flex 3 11 ιντσών, το πληκτρολόγιο πρέπει προφανώς να είναι μικρότερο από αυτό που βρίσκετε σε πολλά συστήματα 13 ιντσών. Ακόμη και με αυτό, το πληκτρολόγιο είναι πολύ εντυπωσιακό. Προσφέρει μια ακριβή (όσο τα δάχτυλά σας δεν είναι πολύ μεγάλα) και την άνετη εμπειρία δακτυλογράφησης. Δεν είναι τόσο καλό όσο τα μεγαλύτερα πληκτρολόγια τους, αλλά σίγουρα πολύ καλό για το μέγεθος και το κόστος του συστήματος. Το trackpad είναι ένα αξιοπρεπές μέγεθος και διαθέτει ενσωματωμένα κουμπιά. Λειτουργεί αρκετά καλά, αλλά με την οθόνη αφής και την υβριδική φύση του Flex 3, πολλοί άνθρωποι πιθανώς θα διαπιστώσουν ότι δεν το χρησιμοποιούν.

Η Lenovo δηλώνει ότι το σύστημα Flex 11 11 ιντσών μπορεί να επιτύχει μέχρι και πέντε ώρες χρόνου λειτουργίας στο παξιμάδι χωρητικότητας 30WHr που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα. Κατά τη δοκιμή αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, το σύστημα ήταν σε θέση να τρέξει για περίπου τέσσερα και ένα τέταρτο των ωρών πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής. Θα ήταν ωραίο ότι ήταν μακρύτερο, αλλά αυτό είναι αρκετά καλό για φορητούς υπολογιστές κατηγορίας προϋπολογισμού. Σίγουρα δεν είναι τόσο υψηλό όσο οι άλλοι μη-μετατρέψιμοι φορητοί υπολογιστές μπορούν να επιτύχουν, όπως το MacBook Air 11 που ήταν σε θέση να πάρει σχεδόν διπλάσιο χρόνο λειτουργίας.

Τώρα, η τιμή εκκίνησης για το Lenovo Flex 3 11-ιντσών είναι $ 300 αλλά είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της αναθεώρησης που κοστίζει περίπου $ 500. Αυτό είναι σίγουρα προσιτό, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για συστήματα 2 σε 1 τώρα. Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Flex 3 είναι ο Dell Inspiron 11 3000 2 σε 1 που προσφέρει μια πολύ παρόμοια εμπειρία για σχεδόν την ίδια τιμή. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η αποθήκευση. Η Dell προσφέρει μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας από μια μεγαλύτερη μπαταρία, ενώ η Lenovo προσφέρει διπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης.