Έλεγχοι ήχου στο τιμόνι σε σχέση με τα στερεοφωνικά αυτοκίνητα μετά την αγορά

Η επιλογή αν θα αναβαθμιστεί ή όχι ένα παλαιότερο στερεοφωνικό αυτοκίνητο εργοστασίου είναι συνήθως αρκετά εύκολη, αλλά παράγοντες όπως οι μη τυπικές μονάδες κεφαλής και τα χειριστήρια του τιμονιού συχνά περιπλέκουν τα πράγματα. Στην περίπτωση των χειριστηρίων ήχου στο τιμόνι , ο φόβος είναι ότι οι εργοστασιακοί έλεγχοι δεν θα λειτουργήσουν με μια νέα μονάδα κεφαλής, και οι λύσεις για την αγορά μετά την πώληση είναι στην καλύτερη περίπτωση.

Οι φόβοι για να χάσουν τα χειριστήρια του τιμονιού κατά την αναβάθμιση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμοι, αλλά αυτός ο τύπος αναβάθμισης είναι στην πραγματικότητα πιο πολύπλοκος από τους περισσότερους. Παρόλο που είναι εφικτό να εγκαταστήσετε τα ηχητικά χειριστήρια του τιμονιού μετά το μάρκετινγκ με το υλικό του κατασκευαστή του αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), δεν είναι μόνο δεδομένο ότι οποιαδήποτε νέα μονάδα που αγοράζετε θα λειτουργήσει με τα χειριστήρια του τιμονιού.

Εκτός από την αγορά μιας συμβατής αντικατάστασης μονάδας κεφαλής, ένα τυπικό σενάριο εγκατάστασης θα περιλαμβάνει επίσης την αγορά και την εγκατάσταση του σωστού τύπου προσαρμογέα ελέγχου ήχου του τιμονιού για να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των εργοστασιακών χειριστηρίων και της κεντρικής μονάδας μετά την αγορά.

Αν αυτό ακούγεται πολύ περίπλοκο, είναι κάτι τέτοιο, και δεν είναι κάτι τέτοιο. Υπάρχει στην πραγματικότητα περισσότερη συμβατότητα από εκεί που νομίζετε, με τεράστιες ποσότητες κατασκευαστών που χρησιμοποιούν το ίδιο σύνολο διαλειτουργικών πρωτοκόλλων επικοινωνίας, έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο λίγες επιλογές για να ανησυχείτε αντί για δεκάδες.

Σχεδιάστε μπροστά με τους ελέγχους ήχου του τιμονιού στο μυαλό

Όπως με τόσες άλλες πτυχές της αναβάθμισης ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου , είναι σημαντικό να διαμορφώσετε ένα σχέδιο μάχης πριν από οτιδήποτε άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των χειριστηρίων ήχου στο τιμόνι, η σημασία του σχεδιασμού μπροστά καταλήγει στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κινούμενα κομμάτια που όλοι πρέπει να έρθουν μαζί με τον σωστό τρόπο.

Αυτό σημαίνει αυτό σημαίνει ότι το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι να ελέγξετε τους διαφορετικούς προσαρμογείς στην αγορά και να εντοπίσετε έναν προσαρμογέα που θα λειτουργεί με το όχημά σας. Κάθε όχημα συμμορφώνεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε ένα κιτ προσαρμογέα που να λειτουργεί με αυτό το πρωτόκολλο.

Αφού ολοκληρωθεί, μπορείτε να ελέγξετε τις διαφορετικές μονάδες κεφαλής που είναι συμβατές με τον προσαρμογέα. Ενώ αυτό περιορίζει κάπως τις επιλογές σας, θα έχετε ακόμα πολλές μονάδες για να διαλέξετε.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο προσαρμογέας και η μονάδα κεφαλής θα πρέπει να εγκατασταθούν ταυτόχρονα για εξοικονόμηση χρόνου εργασίας. Το ζήτημα εδώ είναι ότι εάν εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα κεφαλίδας πριν σκεφτείτε τα χειριστήρια του τιμονιού και είστε αρκετά τυχεροί που έχετε επιλέξει ένα που υποστηρίζει τη λειτουργία, θα πρέπει να αποκόψετε όλα τα στοιχεία για να εγκαταστήσετε τον προσαρμογέα σας.

Τύποι ελέγχου τιμονιού και μονάδες κεφαλής μετά την αγορά

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εισόδων τιμονιού , ή SWI, που η μεγάλη πλειοψηφία των συστημάτων χρησιμοποιούν: SWI-JS και SWI-JACK. Ενώ το SWI-JS χρησιμοποιείται από τις εταιρίες Jensen και Sony και το SWI-JACK χρησιμοποιείται από την JVC, την Alpine, την Clarion και την Kenwood, πολλοί άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επίσης ένα από αυτά τα δύο κοινά πρότυπα.

Το κλειδί για τη διατήρηση της λειτουργικότητας ελέγχου ήχου του τιμονιού OEM με μια κεντρική μονάδα μετά την αγορά επιλέγει μια μονάδα κεφαλής με τον σωστό τύπο εισόδου ελέγχου, βάζοντας τον σωστό προσαρμογέα και, στη συνέχεια, αγκιστρώνοντάς τα όλα έτσι ώστε όλα να παίζουν ωραία μαζί.

Γνωρίζετε πότε πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια

Η τοποθέτηση μιας μονάδας κεφαλής είναι ένα σχετικά απλό έργο που σχεδόν κάθε άτομο μπορεί να επιτελέσει σε ένα απόγευμα ή και λιγότερο, ανάλογα με το όχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το είδος αναβάθμισης είναι κυριολεκτικά μια λειτουργία plug and play, ειδικά εάν μπορείτε να βρείτε έναν προσαρμογέα καλωδίωσης.

Η εγκατάσταση των χειριστηρίων ήχου του τιμονιού εξακολουθεί να είναι μια δουλειά που οι περισσότεροι DIYers μπορούν να κάνουν στο σπίτι, αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο. Σε αντίθεση με πολλά άλλα εξαρτήματα ήχου αυτοκινήτου, αυτές οι συσκευές δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένες για να είναι plug and play. Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες εγκατάστασης ειδικά για το όχημα και συνήθως πρέπει να συνδέσετε μερικές από τις καλωδιώσεις του εργοστασίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να προγραμματίσετε κάθε ένα από τα κουμπιά του τιμονιού σας ώστε να αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη λειτουργία μονάδας κεφαλής. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μεγάλη ελευθερία όσον αφορά την προσαρμογή, αλλά είναι μια επιπρόσθετη επιπλοκή που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αυτό το είδος εργασίας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την καλωδίωση και τον προγραμματισμό του δικού σας προσαρμογέα, ένα κατάστημα ήχου αυτοκινήτου θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει.