Οδηγός για αρχάριους στα κιβώτια του GNOME

Τα κουτιά GNOME παρέχουν έναν πολύ εύκολο τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας εικονικών μηχανών στον υπολογιστή σας .

Τα κουτιά GNOME ενσωματώνουν τέλεια την επιφάνεια εργασίας του GNOME και σας εξοικονομούν προβλήματα κατά την εγκατάσταση του Virtualbox της Oracle.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κιβώτια GNOME για να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε Windows, Ubuntu, Mint, openSUSE και πολλές άλλες διανομές Linux σε ξεχωριστά κοντέινερ σε έναν υπολογιστή. Αν δεν είστε σίγουροι για τη διανομή Linux που θα δοκιμάσετε στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό ο οποίος αναλύει τα κορυφαία 10 από το Distrowatch βάσει των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους.

Καθώς κάθε εμπορευματοκιβώτιο είναι ανεξάρτητο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι αλλαγές που κάνετε σε ένα δοχείο δεν θα έχουν καμία επίδραση σε άλλα δοχεία ή το σύστημα υποδοχής.

Το πλεονέκτημα της χρήσης των κιβωτίων GNOME πάνω στο Virtualbox της Oracle είναι ότι είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν τα κοντέινερ στην πρώτη θέση και δεν υπάρχουν τόσες πολλές άθλιες ρυθμίσεις.

Για να χρησιμοποιήσετε τα κιβώτια GNOME θα χρειαστεί να τρέχετε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux και ιδανικά θα χρησιμοποιείτε το περιβάλλον εργασίας GNOME.

Εάν τα κιβώτια GNOME δεν είναι ήδη εγκατεστημένα, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα διαχείρισης πακέτων GNOME.

01 από 09

Πώς να ξεκινήσετε κουτιά GNOME μέσα στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας GNOME

Ξεκινήστε κουτιά του GNOME.

Για να ξεκινήσετε τα πλαίσια GNOME χρησιμοποιώντας το περιβάλλον εργασίας GNOME, πατήστε το πλήκτρο "super" και "A" στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο "Κουτιά".

Κάντε κλικ εδώ για ένα cheatsheet πληκτρολογίου για το περιβάλλον εργασίας GNOME .

02 του 09

Ξεκινώντας με τα κιβώτια GNOME

Ξεκινώντας με τα κιβώτια GNOME.

Τα πλαίσια του GNOME αρχίζουν με μια μαύρη διεπαφή και εμφανίζεται ένα μήνυμα που δηλώνει ότι δεν έχετε ρυθμίσεις παραθύρων.

Για να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή, κάντε κλικ στο κουμπί "Νέο" στην επάνω αριστερή γωνία.

03 του 09

Εισαγωγή στη δημιουργία κουτιών GNOME

Εισαγωγή στη δημιουργία κουτιών GNOME.

Η πρώτη οθόνη που θα δείτε κατά τη δημιουργία του πρώτου κουτιού σας είναι μια οθόνη υποδοχής.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" στην επάνω δεξιά γωνία.

Θα εμφανιστεί μια οθόνη που σας ζητάει το μέσο εγκατάστασης για το λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα ISO για μια διανομή Linux ή μπορείτε να καθορίσετε μια διεύθυνση URL. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα DVD των Windows και να επιλέξετε να εγκαταστήσετε τα Windows εάν το επιθυμείτε.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" για να μετακινηθείτε στην επόμενη οθόνη.

Θα εμφανιστεί μια περίληψη του συστήματος που θα δημιουργηθεί επισημαίνοντας το σύστημα που θα εγκατασταθεί, την ποσότητα της μνήμης που θα αντιστοιχιστεί σε αυτό το σύστημα και τον όγκο του χώρου στο δίσκο.

Είναι πολύ πιθανό η ποσότητα της μνήμης να παραμείνει στην άκρη και ο χώρος στο δίσκο να είναι ανεπαρκής. Για να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί "Προσαρμογή".

04 του 09

Πώς να καθορίσετε μνήμη και χώρο στο δίσκο για κουτιά GNOME

Προσαρμογή της μνήμης και του χώρου του δίσκου για τα κιβώτια του GNOME.

Τα κουτιά του GNOME κάνουν τα πάντα όσο το δυνατόν πιο απλά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αναιρέσετε την ποσότητα της μνήμης και του χώρου που χρειάζεστε για το εικονικό μηχάνημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε τις ράβδους ολίσθησης όπως απαιτείται.

Θυμηθείτε να αφήσετε αρκετή μνήμη και χώρο στο δίσκο για να λειτουργήσει σωστά το λειτουργικό σύστημα κεντρικού υπολογιστή.

05 του 09

Ξεκινώντας μια εικονική μηχανή χρησιμοποιώντας κιβώτια GNOME

Ξεκινώντας κουτιά GNOME.

Αφού ελέγξετε τις αποφάσεις σας, θα μπορείτε να δείτε την εικονική μηχανή σας ως μικρό εικονίδιο στην κύρια οθόνη του κιβωτίου GNOME.

Κάθε μηχανή που προσθέτετε θα εμφανιστεί σε αυτήν την οθόνη. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια εικονική μηχανή ή να μεταβείτε σε μια τρέχουσα εικονική μηχανή κάνοντας κλικ στο σχετικό πλαίσιο.

Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε το λειτουργικό σύστημα εντός της εικονικής μηχανής εκτελώντας τη διαδικασία εγκατάστασης για το λειτουργικό σύστημα που εγκαθιστάτε. Σημειώστε ότι η σύνδεσή σας στο Internet μοιράζεται με τον κεντρικό σας υπολογιστή και λειτουργεί σαν μια σύνδεση Ethernet.

06 του 09

Ρύθμιση των ρυθμίσεων οθόνης μέσα σε πλαίσια

Ρύθμιση των ρυθμίσεων οθόνης μέσα σε πλαίσια.

Μπορείτε να αλλάξετε διάφορες ρυθμίσεις ενώ το εικονικό μηχάνημα εκτελείται είτε με δεξί κλικ από το παράθυρο των κύριων κιβωτίων και επιλέγοντας ιδιότητες είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κλειδιού στην επάνω δεξιά γωνία ενός εικονικού υπολογιστή που εκτελείται. (Η γραμμή εργαλείων επιπλέει από την κορυφή).

Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή οθόνης στην αριστερή πλευρά, θα δείτε επιλογές για την αλλαγή μεγέθους του λειτουργικού συστήματος επισκεπτών και για την κοινή χρήση του προχείρου.

Έχω δει σχόλια στα φόρουμ που δηλώνουν ότι το εικονικό μηχάνημα αναλαμβάνει μόνο μέρος της οθόνης και δεν χρησιμοποιεί ποτέ ολόκληρη την οθόνη. Υπάρχει ένα εικονίδιο με διπλό βέλος στην επάνω δεξιά πλευρά, το οποίο αλλάζει μεταξύ πλήρους οθόνης και κλιμακωτού παραθύρου. Εάν το λειτουργικό σύστημα επισκεπτών εξακολουθεί να μην εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εμφάνισης μέσα στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα guest.

07 του 09

Κοινή χρήση συσκευών USB με εικονικές μηχανές χρησιμοποιώντας κιβώτια GNOME

Κοινή χρήση συσκευών USB με κουτιά GNOME.

Στην οθόνη ρυθμίσεων ιδιοκτησίας για ένα κιβώτιο GNOME υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται "Συσκευές".

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την οθόνη για να καθορίσετε μια συσκευή CD / DVD ή μάλιστα ένα ISO για να λειτουργήσει ως CD ή DVD. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μοιράζεστε νέες συσκευές USB με το λειτουργικό σύστημα επισκεπτών καθώς προστίθενται και να μοιράζονται τις ήδη συνδεδεμένες συσκευές USB. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε το ρυθμιστικό στη θέση "ON" για τις συσκευές που θέλετε να μοιραστείτε.

08 από 09

Λήψη στιγμιότυπων με κουτιά GNOME

Λήψη στιγμιότυπων χρησιμοποιώντας κουτιά GNOME.

Μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο μιας εικονικής μηχανής ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας την επιλογή "Στιγμιότυπο" από το παράθυρο ιδιοτήτων.

Κάντε κλικ στο σύμβολο συν για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο.

Μπορείτε να επιστρέψετε σε οποιοδήποτε στιγμιότυπο εγκαίρως, επιλέγοντας το στιγμιότυπο και επιλέγοντας "επαναφορά στην κατάσταση αυτή". Μπορείτε επίσης να ορίσετε το όνομα του στιγμιότυπου.

Αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας των λειτουργικών συστημάτων επισκεπτών.

09 του 09

Περίληψη

Κουτιά του GNOME και το Debian.

Στο επόμενο άρθρο θα σας δείξω πώς να εγκαταστήσετε το Debian χρησιμοποιώντας πλαίσια GNOME.

Αυτό θα επιτρέψει σε μένα να φτάσω σε μια θέση όπου μπορώ να δείξω πώς να εγκαταστήσετε το openSUSE πάνω από την κορυφή μιας διανομής που χρησιμοποιεί διαμερίσματα LVM που ήταν ένα ζήτημα που αντιμετώπισα κατά τη σύνταξη ενός οδηγού για την εγκατάσταση του openSUSE .

Εάν έχετε σχόλια σχετικά με αυτό το άρθρο ή θα θέλατε να κάνετε μια πρόταση για μελλοντικά άρθρα, είτε μου τιτίβισμα @ dailylinuxuser ή στείλτε μου email στο everydaylinuxuser@gmail.com.