Τι είναι IPTV;

Whatcha watchin ';

Η τεχνολογία IPTV (Internet Protocol Television) υποστηρίζει τη μετάδοση τυπικών προγραμμάτων τηλεοπτικών βίντεο μέσω του Internet και του πρωτοκόλλου Internet (IP) . Το IPTV επιτρέπει την ενσωμάτωση μιας τηλεοπτικής υπηρεσίας με μια υπηρεσία ευρυζωνικού Διαδικτύου και την κοινή χρήση των ίδιων συνδέσεων στο Διαδίκτυο .

Το IPTV απαιτεί σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο λόγω των υψηλών απαιτήσεων σχετικά με το εύρος ζώνης του ψηφιακού βίντεο. Η σύνδεση με το διαδίκτυο επιτρέπει στους χρήστες της IPTV να ελέγχουν περισσότερο τον τηλεοπτικό τους προγραμματισμό και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις τους.

Ρύθμιση IPTV

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συστημάτων IPTV, το καθένα από τα οποία έχει τις δικές του ειδικές απαιτήσεις:

IPTV και Internet Video Streaming

Πέραν της τεχνολογίας, ο όρος IPTV αντιπροσωπεύει μια ευρεία προσπάθεια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος δημιουργίας και διανομής βίντεο.

Οι σημαντικές υπηρεσίες online βίντεο όπως οι Netflix , Hulu και Amazon Prime προσφέρουν υπηρεσίες συνδρομής για κινηματογραφική ταινία, προ-εγγεγραμμένη τηλεόραση και άλλους τύπους video streaming . Αυτές οι υπηρεσίες έχουν γίνει η κύρια πηγή προβολής βίντεο για μια νέα γενιά καταναλωτών και αντιπροσωπεύουν μια μετατόπιση από την παραδοσιακή τηλεόραση.