Τι είναι ένα αρχείο MIDI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MIDI

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .MID ή .MIDI (προφέρεται ως "mid-ee") είναι ένα αρχείο ψηφιακής διασύνδεσης μουσικού οργάνου.

Σε αντίθεση με τα κανονικά αρχεία ήχου όπως τα αρχεία MP3 ή WAV , τα αρχεία MIDI δεν περιέχουν πραγματικά δεδομένα ήχου και επομένως είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος. Για παράδειγμα, τα αρχεία MID εξηγούν ποιες σημειώσεις αναπαράγονται και πόσο καιρό ή δυνατά κάθε σημείωση πρέπει να είναι.

Αντ 'αυτού, είναι βασικά εκπαιδευτικά αρχεία που εξηγούν πώς πρέπει να παράγεται ο ήχος μόλις συνδεθεί σε μια συσκευή αναπαραγωγής ή φορτωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα λογισμικού που ξέρει πώς να ερμηνεύσει τα δεδομένα. Αυτό καθιστά τα αρχεία MIDI τέλεια για την κοινή χρήση μουσικών πληροφοριών μεταξύ παρόμοιων εφαρμογών.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη μορφή αρχείου MIDI στο MIDI.org: Σχετικά με το MIDI.

Σημείωση: Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .MID μπορεί να είναι ένα αρχείο δεδομένων MapInfo. Μπορείτε να ανοίξετε ένα με το GDAL ή το MapInfo του Pitney Bowes.

Πώς να παίξετε αρχεία MIDI

Τα αρχεία MIDI μπορούν να ανοίξουν με το Windows Media Player, το QuickTime, το Winamp, το VLC, το WildMidi, το TiMibility ++, το NoteWorthy Composer, το Synthesia, το MuseScore, το Amarok, το Logic Pro της Apple και πολύ πιθανό κάποιες άλλες δημοφιλείς εφαρμογές media player. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε αρχεία MIDI online με το Online Sequencer.

Το Midi Sheet Music είναι ένα φορητό πρόγραμμα (δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε) το οποίο μπορεί να αναπαράγει και αρχεία MIDI και σας δείχνει ακόμη και τη μουσική φύλλων σε πραγματικό χρόνο καθώς αναπαράγεται ο ήχος. Επίσης, σας επιτρέπει να μετατρέψετε το αρχείο MIDI σε αρχειοθήκη που μπορείτε να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας είτε ως PDF είτε σε πολλά αρχεία εικόνας PNG .

Το Sweet MIDI Player μπορεί να αναπαράγει αρχεία MIDI σε συσκευές iOS, αλλά μόνο το 75% του αρχείου. Πρέπει να πληρώσετε για να ανοίξετε ολόκληρο το αρχείο. Οι χρήστες Android μπορούν να ανοίξουν αρχεία MID με το MIDI Player ή το MIDI Voyager Karaoke Player.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MIDI, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MIDI, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MIDI

Το FileZigZag είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός μετατροπέας αρχείων που μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία MIDI σε αρχεία MP3, WAV, AAC , FLAC , OGG , WMA και σε πολλές άλλες μορφές ήχου. Άλλα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή αρχείων MIDI, τα οποία μπορείτε να δείτε σε αυτή τη λίστα με τα προγράμματα λογισμικού Free Audio Converter .

Το SolMiRe MIDI to MP3 Converter είναι ένας άλλος ιστότοπος που μετατρέπει τα αρχεία MIDI σε MP3, αλλά προσφέρει κάποιες πρόσθετες προσαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες μέσω του FileZigZag.

Το πρόγραμμα Midi Sheet Music από τα παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του αρχείου MIDI σε αρχειοθήκη.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία MIDI

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MIDI και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Εάν γνωρίζετε ήδη πώς να ανοίξετε αρχεία μουσικής ψηφιακής διασύνδεσης και αναζητάτε τρόπους για να κατεβάσετε δωρεάν αρχεία MIDI, δοκιμάστε MIDIWORLD, FreeMidi.org, MIDI DB, Download-Midi.com ή ELECTROFRESH.com.