Τι είναι ένα αρχείο EPRT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EPRT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EPRT είναι ένα αρχείο eDrawings. Περιέχει μια αναπαράσταση ενός σχεδίου 2D ή 3D που παράγεται από ένα πρόγραμμα CAD.

Τα αρχεία EPRT συνήθως δημιουργούνται έτσι ώστε ένα 3D σχέδιο να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στο διαδίκτυο και να προβληθεί δωρεάν ακόμα και από έναν άπειρο χρήστη. Η μορφή δεν είναι μόνο ελαφριά αλλά και μόνο για ανάγνωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο αρχικό μοντέλο.

Το EDRW και το EASM είναι δύο άλλες παρόμοιες μορφές αρχείων eDrawings.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EPRT

Τα αρχεία EPRT μπορούν να ανοίξουν σε Windows και Mac με το δωρεάν λογισμικό eDrawings Viewer.

Το πρόγραμμα eDrawings Viewer σάς επιτρέπει να μετακινείτε το τμήμα σε έναν τρισδιάστατο χώρο, να κάνετε ζουμ, να εκτυπώσετε, να εκτελέσετε μια κινούμενη εικόνα που εμφανίζει όλες τις πλευρές του σχεδίου, να προστατεύσετε το αρχείο EPRT με έναν κωδικό πρόσβασης και να σφραγίσετε το σχέδιο με λέξεις όπως τελική, , εγκριθεί, άκυρη, προκαταρκτική , κλπ.

Οι SOLIDWORKS από τη Dassault Systemes θα ανοίξουν επίσης τα αρχεία EPRT.

Ένα μεγάλο μέρος του αρχείου EPRT υπάρχει σε απλό κείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου για να το ανοίξετε ως έγγραφο κειμένου . Ωστόσο, κάνοντας αυτό σαφώς δεν είναι η διαδρομή που θέλετε να πάτε εάν σας ενδιαφέρει η προβολή του 3D μοντέλου. Για το λόγο αυτό, επιμείνετε σε ένα από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω.

Συμβουλή: Δεν γνωρίζω καμία άλλη μορφή που να χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .EPRT, αλλά εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με αυτά τα προγράμματα ή γνωρίζετε ότι δεν είναι ένα αρχείο σχεδίασης, δοκιμάστε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Υπάρχει συνήθως κάποιο κείμενο στην αρχή ή στο τέλος ενός αρχείου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε ποιο μορφότυπο βρίσκεται ή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EPRT, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αυτά τα αρχεία, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στο φροντιστήριο των Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EPRT

Σημείωση: Οι πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων, όπως το PDF και το MP4 , μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές με ένα δωρεάν εργαλείο μετατροπής αρχείων . Αλλά με τα αρχεία EPRT, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως τα δύο που αναφέρονται παρακάτω.

Εάν ανοίξετε ένα αρχείο EPRT στο eDrawings Viewer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού File> Save As ... για να μετατρέψετε το αρχείο EPRT σε HTM , BMP , TIF , JPG , PNG και GIF .

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για μετατροπή του EPRT σε EXEZIP με ένα EXE που αποθηκεύεται αυτόματα μέσα σε αυτό) έτσι ώστε να μπορείτε να στείλετε το αρχείο EPRT σε κάποιον άλλο που δεν έχει ή δεν θέλει να εγκαταστήσει έναν θεατή EPRT. Το αρχείο EXE που θα λάβουν θα ανοίξει το σχέδιο χωρίς να έχει εγκατασταθεί άλλο λογισμικό CAD.

Το πρόγραμμα SOLIDWORKS που συνδέσαμε παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή του αρχείου EPRT σε άλλες μορφές αρχείων που σχετίζονται με το CAD, όπως FBX, OBJ, DWG και κάποιες άλλες παρόμοιες.

Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε το πρότυπο αρχείο EPRT στο STL εκτός αν αυτή η επιλογή ήταν ρητά επιτρεπτή κατά τη δημιουργία του αρχείου. Δείτε αυτό το άρθρο στο SolidSmack για περισσότερες πληροφορίες.

Μόλις το αρχείο EPRT είναι σε μορφή STL, τότε μπορεί να μετατραπεί σε SLDPRT μέσω SOLIDWORKS.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία EPRT

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EPRT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.