Ανατομία του 4ου Gen. iPod touch Hardware, Θύρες και κουμπιά

4η γενική πύλες iPod touch, κουμπιά, διακόπτες και άλλες δυνατότητες υλικού

Επειδή η Apple δεν κυκλοφορεί νέα μοντέλα του iPod touch όσο συχνά κάνει το iPhone, μπορεί να φανεί όπως η αφή συχνά στέκεται ακόμα. Αλλά δεν είναι. [Σημείωση του συντάκτη: Η 4η γενιά του iPod touch δεν παράγεται πλέον. Ακολουθεί το άρθρο μας με όλα τα τρέχοντα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος μοντέλου: Η ιστορία του iPod touch και τα πολλά μοντέλα του ].

Το iPod touch 4ης γενιάς, που παρουσιάζεται στην παραπάνω φωτογραφία, εισήγαγε μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων στη συσκευή. Αν και δεν έχει τόσες θύρες και κουμπιά όπως το iPhone, έχει ακόμα πολλές δυνατότητες υλικού για να μάθει. Γνωρίζοντας τι κάνει ο καθένας θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το iPod touch.

  1. Κάμερα που βλέπει προς τον χρήστη - Ένα από τα 4ο γενιάς. δύο κάμερες. Δεδομένου ότι αντιμετωπίζει το χρήστη, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χρήση με το FaceTime και όταν παίρνετε selfies. Όπως συμβαίνει με τα προϊόντα της Apple, η κάμερα που βλέπει χρήστης είναι χαμηλότερη από αυτή που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Αυτή η φωτογραφική μηχανή μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο σε ανάλυση 800 x 600, έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο για βίντεο.
  2. Κουμπιά έντασης - Τα δύο κουμπιά στην πλευρά του iPod touch σας επιτρέπουν να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση του ήχου. Η ένταση του ήχου μπορεί επίσης να ελέγχεται μέσα από τις περισσότερες εφαρμογές που μπορούν να αναπαράγουν ήχο οποιουδήποτε είδους.
  3. Πλήκτρο Hold / Sleep - Αυτό είναι ένα από τα πιο ευέλικτα κουμπιά στην αφή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε την οθόνη αφής, η οποία την αφήνει να κοιμηθεί. Επίσης, ξυπνάει το άγγιγμα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την επανεκκίνηση της αφή .
  4. Κουμπί Αρχική - Το άλλο πιο ευέλικτο κουμπί στην αφή. Το κουμπί Αρχική σελίδα χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο μενού πολλαπλών εργασιών , για την επανεκκίνηση της αφή και για το κλείσιμο εφαρμογών που έχουν διακοπεί . Αν κάνετε κλικ σε αυτό, θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη από οποιαδήποτε εφαρμογή. Όταν αναδιατάσσετε εικονίδια ή διαγράφετε εφαρμογές, είναι και το πράγμα που αποθηκεύει τις επιλογές σας.
  1. Υποδοχή ακουστικών - Ακουστικά και ορισμένα εξαρτήματα, όπως ορισμένοι προσαρμογείς στερεοφωνικών αυτοκινήτων, είναι συνδεδεμένοι στην υποδοχή στα δεξιά της υποδοχής σύνδεσης.
  2. Υποδοχή σύνδεσης - Αυτός ο σύνδεσμος είναι εκεί όπου συνδέετε το καλώδιο USB για να συγχρονίσετε την επαφή με έναν υπολογιστή. Ορισμένα εξαρτήματα, όπως οι αποβάθρες των ηχείων, συνδέονται επίσης με την αφή εδώ. Αυτή είναι η παλαιότερη θύρα 30 ακίδων. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις της αφής χρησιμοποιούν τη σύνδεση Lightning 9 ακίδων.
  3. Ηχεία - Τα ηχεία που βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής αναπαράγουν τον ήχο που προέρχεται από εφαρμογές, είτε πρόκειται για μουσική, βίντεο ή ηχητικά εφέ από παιχνίδια.

4ο Gen. iPod touch Υλικό Δεν εικονίζεται

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του iPod touch που αξίζει να γνωρίζετε. Δεν εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα είτε επειδή είναι εσωτερικά είτε επειδή βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής.

  1. Επιστροφή Κάμερα - Η κάμερα είναι ενεργοποιημένη το πίσω μέρος της αφής είναι η επιλογή υψηλότερης ανάλυσης στη συσκευή. Αυτή η φωτογραφική μηχανή λαμβάνει φωτογραφίες με ανάλυση μόλις 1 megapixel (960 x 720) και καταγράφει βίντεο έως 720p HD στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
  2. Μικρόφωνο - Αυτή η μικροσκοπική οπή που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής είναι ένα μικρόφωνο. Χρησιμοποιείται για την εγγραφή ήχου κατά τη λήψη βίντεο, την πραγματοποίηση κλήσης FaceTime ή την εκτέλεση οτιδήποτε άλλο απαιτεί είσοδο ήχου.
  3. Επεξεργαστής Apple A4 - Η καρδιά και ο εγκέφαλος της αφής είναι επεξεργαστής μήκους 1 GHz Apple A4. Είναι ένα ισχυρό βήμα από το τσιπ της Samsung 640 Mhz στην προηγούμενη γενιά.
  4. Γυροσκόπιο τριών αξόνων - Αυτός ο αισθητήρας επιτρέπει στο iPod touch να καταλάβει πώς κρατιέται και να ανταποκρίνεται κατάλληλα. Αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τα παιχνίδια που ελέγχετε μετακινώντας την ίδια τη συσκευή.
  5. Επιταχυνσιόμετρο - Ένας άλλος αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης. Αυτός παρακολουθεί πόσο γρήγορα μετακινείται η αφή και με ποιους τρόπους. Ένα άλλο στοιχείο μερικών από τους ψυχρότερους, πιο φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τη συσκευή.
  1. Αισθητήρας περιβάλλοντος φωτός - Όπως ακριβώς σε ένα iPhone, αυτός ο αισθητήρας ανιχνεύει πόσο φωτισμό περιβάλλοντος βρίσκεται στη θέση όπου χρησιμοποιείται η αφή. Αν η αφή σας έχει ρυθμιστεί ώστε να προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης βάσει του φωτισμού περιβάλλοντος (μια καλή ιδέα για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας), αυτός είναι ο αισθητήρας που λαμβάνει αυτή την ανάγνωση.