Όρια μεγέθους αρχείου

Τι σημαίνει όταν μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud περιορίζει το μέγεθος αρχείου;

Τι είναι το όριο μεγέθους αρχείου;

Όταν μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέει ότι "περιορίζει το μέγεθος του αρχείου" ή έχει κάποιο είδος "όριο μεγέθους αρχείου" σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για μεμονωμένα αρχεία με ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

Για παράδειγμα, πείτε ότι έχετε ένα φάκελο που ονομάζεται Βίντεο της Emma που είναι γεμάτο από αρχεία MP4 του κοριτσιού σας τα οποία έχετε αντιγράψει από την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Όντας μια από τις πιο σημαντικές και αναντικατάστατες συλλογές ψηφιακών πραγμάτων, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας μαζί με όλα τα υπόλοιπα που δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στον πάροχο υπηρεσιών backup σας. Φυσικά, λοιπόν, έχετε επιλέξει το φάκελο Βίντεο του Emma για να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας.

Δυστυχώς, εάν το όριο μεγέθους αρχείου με το σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud παρατίθεται σε 1 GB, τα τρία πραγματικά μεγάλα βίντεο της Emma, ​​στα 1,2 GB, 2 GB και 2,2 GB, δεν θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, ακόμα κι αν έχουν επιλεγεί να είναι.

Σημείωση: Μη συγχέετε τα όρια μεγέθους αρχείου με τα συνολικά όρια ή την έλλειψη αυτών σε ένα online σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, ένα online σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να επιτρέψει ένα απεριόριστο ποσό συνολικού χώρου αντιγράφων ασφαλείας, αλλά καλύπτει μεμονωμένα αρχεία στα 2 GB. Είναι αυτό το ατομικό καπάκι αρχείων για το οποίο μιλάμε εδώ.

Είναι καλό ή κακό να έχετε ένα όριο μεγέθους αρχείου σε ένα πλάνο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Cloud;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι καλό για ένα όριο μεγέθους αρχείου, ειδικά σε έναν κόσμο όπου τα αρχεία γίνονται όλο και μεγαλύτερα όλη την ώρα.

Η μόνη πιθανή ανάκαμψη είναι η πιθανότητα ότι η επιβολή αυτού του τύπου καλύμματος θα σώσει την υπηρεσία backup cloud μερικά χρήματα, τα οποία σας διαβιβάζουν με τη μορφή μιας φτηνής υπηρεσίας, αλλά ειλικρινά, δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι εφεδρικών αντιγράφων που περιορίζουν το μέγεθος του μεμονωμένου αρχείου το κάνουν μόνο με πραγματικά μεγάλα αρχεία, συνήθως αρχεία που έχουν τουλάχιστον ένα μέγεθος GB, όπως σχισμένες ταινίες, μεγάλα αρχεία ISO ή άλλες εικόνες δίσκων κλπ. t τώρα, ούτε, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων όπως αυτή, τότε επιλέγοντας μια υπηρεσία backup cloud με ένα όριο μεγέθους αρχείου ίσως να μην είναι μεγάλη υπόθεση.

Ορισμένες υπηρεσίες backup του cloud έχουν επίσης περιορισμούς τύπου αρχείου , κάτι που πρέπει να το καταλάβετε, ειδικά αν έχετε αρκετές ταινίες στο σπίτι, εικονικές μηχανές ή εικόνες δίσκων που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Γιατί ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχουν ένα όριο μεγέθους αρχείου;

Μερικές φορές, το όριο μεγέθους αρχείου ενός cloud backup service είναι συνέπεια του ανεπαρκώς αναπτυγμένου λογισμικού, που σημαίνει ότι το λογισμικό που παρέχει η υπηρεσία σας που κάνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στους διακομιστές της απλά δεν μπορεί να χειριστεί πραγματικά μεγάλα αρχεία.

Συνήθως, όπως ανέφερα παραπάνω, ένα online backup σχέδιο που επιβάλλει ένα μέγιστο μέγεθος για μεμονωμένα αρχεία κάνει έτσι για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αμφιβάλλω, ωστόσο, ότι επωφελούμαι από αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Ευτυχώς, τα όρια μεγέθους αρχείων καθίστανται όλο και λιγότερο συνηθισμένα στους παρόχους υπηρεσιών backup. Τα πολύ καλύτερα σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο σύννεφο δεν περιορίζουν το μέγεθος του αρχείου και είναι τουλάχιστον εξίσου προσιτά με αυτά που εξακολουθούν να επιβάλλουν ένα ανώτατο όριο μεγέθους αρχείου.

Ανατρέξτε στην ενότητα Δημιουργία περιορισμένων μορφών ή μεγεθών αρχείων σε ηλεκτρονικές αντιγράφων ασφαλείας; για μερικές ακόμη συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς και περισσότερο για το είδος των περιορισμών που ορισμένοι πάροχοι έχουν, το οποίο θα πρέπει να μπορείτε να καταργήσετε.