Οδηγός για αρχάριους για βιντεοκάμερες τσέπης

Μια νεότερη φυλή βιντεοκάμερας προσφέρει ευκολία στη χρήση και φορητότητα.

Με τα χρόνια, μια νέα φυλή βιντεοκάμερας εμφανίστηκε στη σκηνή: η βιντεοκάμερα τσέπης. Δημοφιλή από τις βιντεοκάμερες Flip της Pure Digital, τα μοντέλα τσέπης προσφέρονται τώρα από τις Kodak, Samsung και Coby, μεταξύ άλλων. Τι κάνει μια βιντεοκάμερα μια βιντεοκάμερα "τσέπης"; Καλή ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας οριστικός ορισμός. Αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που διακρίνουν μια βιντεοκάμερα τσέπη από τη μέση βιντεοκάμερα:

Σχεδίαση: Μια βιντεοκάμερα τσέπης έχει ορθογώνιο σχήμα και κρατιέται κάθετα. Είναι ελαφρύ και τσέπη (όπως ίσως έχετε μαντέψει). Είναι κουραστικό, όπως ένα κατάστρωμα καρτών. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα βιντεοκάμερας, δεν διαθέτει οθόνη LCD με οθόνη flip-out. Αντ 'αυτού, η οθόνη του είναι ενσωματωμένη στο σώμα της μονάδας. Ωστόσο, θα βρείτε οθόνες αφής σε ένα μοντέλο τσέπης.

Χαμηλό κόστος: Η μέση βιντεοκάμερα τσέπης σας διαρκεί από περίπου $ 100 έως $ 220, ανάλογα με την ανάλυση. Τα μοντέλα υψηλής ευκρίνειας τείνουν να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο αυτής της περιοχής τιμών.

Χωρίς οπτικό ζουμ: Η δυνατότητα μεγέθυνσης αντικειμένων μακρινών αντικειμένων είναι πολύ περιορισμένη στις βιντεοκάμερες τσέπης επειδή δεν διαθέτουν φακό οπτικού ζουμ. Η μεγάλη πλειοψηφία των βιντεοκάμερες τσέπης στην αγορά χρησιμοποιεί ψηφιακό ζουμ, το οποίο περιορίζεται σε καμία χρήση.

Μνήμη Flash: Οι βιντεοκάμερες τσέπης χρησιμοποιούν μνήμη flash ως μορφή εγγραφής, η οποία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι τόσο ελαφριές και συμπαγείς. Δείτε Οδηγός για βιντεοκάμερες Flash για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μνήμης flash σε βιντεοκάμερες.

Περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών: Σε μια βιντεοκάμερα τσέπης, το όνομα του παιχνιδιού είναι απλότητα, οπότε δεν θα βρείτε πολλά στον τρόπο των προηγμένων ελέγχων. Οι βιντεοκάμερες τσέπης δεν προσφέρουν χειροκίνητα χειριστήρια πάνω από την εστίαση ή την έκθεση, δεν θα βρείτε λειτουργίες σκηνών, λυχνίες βίντεο και πολλές άλλες λειτουργίες που σας δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στην εμφάνιση του βίντεό σας.

Εύκολο στη χρήση: Το προβάδισμα σε ένα δραστικά περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών είναι ότι οι βιντεοκάμερες τσέπης είναι εξαιρετικά εύχρηστες. Υπάρχουν λίγα κουμπιά για να χαθείτε και να ανησυχείτε λίγο για τη θέση της βιντεοκάμερας σε λάθος ρύθμιση.

Ενσωματωμένο βύσμα USB: Μια λειτουργία που μοιράζεται πολλά μοντέλα τσέπης αλλά όχι όλα είναι ένα ενσωματωμένο καλώδιο USB για τη σύνδεση του μοντέλου απευθείας σε έναν υπολογιστή. Μια ενσωματωμένη σύνδεση USB κάνει τη μονάδα πιο φορητή και εξαλείφει την ανάγκη παρακολούθησης ενός ακόμη καλωδίου USB.

Ενσωματωμένο λογισμικό: Δεν θα βρείτε ένα CD λογισμικού συσκευασμένο δίπλα στην βιντεοκάμερα τσέπης σας. Αντίθετα, όπως το καλώδιο USB, το λογισμικό είναι συνήθως ενσωματωμένο στη βιντεοκάμερα και φορτώνεται αυτόματα όταν η βιντεοκάμερα τσέπης σας είναι συνδεδεμένη με έναν υπολογιστή.

Τι γίνεται με την ποιότητα του βίντεο;

Όπως και τα παραδοσιακά μοντέλα, οι βιντεοκάμερες τσέπης είναι εξοπλισμένες τόσο με πρότυπο όσο και με υψηλή ευκρίνεια. Δεδομένων των φακών χαμηλού κόστους και χαμηλότερης ποιότητας που συνήθως υπάρχουν στις βιντεοκάμερες τσέπης, δεν πρέπει να περιμένετε από αυτούς να προσφέρουν βίντεο στο ίδιο επίπεδο με πιο ακριβά και πλήρως εξοπλισμένα βιντεοκάμερες.

Για casual χρήστες που θέλουν να μοιραστούν μικρά βίντεο κλιπ μέσω του ιστού, η ποιότητα βίντεο που προσφέρονται από βιντεοκάμερες τσέπης είναι κάτι περισσότερο από αποδεκτό. Ορισμένα μοντέλα HD θα φαίνονται ακόμη καλά όταν συνδέονται με μια τηλεόραση, αλλά δεν μπορούν να χειριστούν απαιτητικά περιβάλλοντα βίντεο, όπως χαμηλό φωτισμό, καθώς και τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές τους.

Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες βιντεοκάμερες τσέπης; Κάντε κλικ ΕΔΩ!