Τι σημαίνει το NMU;

Εδώ είναι πώς να αποκωδικοποιήσετε αυτό το παράξενο ακρωνύμιο

Έτσι ίσως ρωτήσατε κάποιον για το τι είχαν και ανταποκρίθηκαν με "NMU". Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Το NMU σημαίνει:

ΟΧΙ πολλά εσυ?

ή

Τίποτα πολύ, εσύ;

Αυτό το ακρωνύμιο είναι στην πραγματικότητα μια απάντηση και μια ερώτηση όλα σε ένα. Ορισμένα άτομα ενδέχεται να περιέχουν ή όχι ένα ερωτηματικό στο τέλος του.

Πώς χρησιμοποιείται το NMU

Το NMU συνήθως χρησιμοποιείται ως απάντηση όταν ερωτάται για το τι κάνουν αυτήν τη στιγμή αυτή τη στιγμή ή για το τι έχουν κάνει πρόσφατα - συνήθως σε απευθείας συνομιλίες μεταξύ δύο ατόμων (όπως μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω διαδικτυακής συνομιλίας).

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξεκινήσουν μια συζήτηση ρωτώντας τι είναι το άλλο πρόσωπο μέχρι και πώς έχουν κάνει με την ελπίδα να πάρει την συνομιλία μπάλα τροχαίο. Αν το ερωτηθέν άτομο δεν έχει κάνει τίποτα ενδιαφέρον για να μιλήσει γι 'αυτό, τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το NMU για να πάρουν γρήγορα το μήνυμα ότι δεν έχουν γεγονότα ή συνθήκες ζωής αξίζει να αναφερθούν.

Το U στο τέλος του ακρωνυμίου στρέφει την αρχική ερώτηση πίσω σε εκείνον που το ζήτησε. Μετά από όλα, αν δεν συμβαίνει τίποτα πολύ στη ζωή ενός ατόμου, ίσως το άλλο άτομο έχει κάτι ενδιαφέρον ενδιαφέρον για να μιλήσει. Είναι επίσης ευγενικό να δείξεις ενδιαφέρον για το άλλο άτομο αφού έχει δείξει ενδιαφέρον για σένα.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του NMU

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: Γεια σου τι συμβαίνει

Φίλος # 2: Nmu

Φίλος # 1: Nm, βαρεθεί rn

Στο πρώτο παράδειγμα παραπάνω, παρατηρήστε πως ο Φίλος # 1 ανταποκρίνεται με μια ακόμα μικρότερη παραλλαγή του NMU-NM (χωρίς το U) για να πει ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: Τι κάνετε u rn

Φίλος # 2: Nmu;

Φίλος # 1: Πηγαίνοντας στις ταινίες, θέλω να έρθω;

Φίλος # 2: Ναι!

Στο δεύτερο παράδειγμα παραπάνω, ο Φίλος # 2 απαντά με αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν, πράγμα που οδηγεί στην συζήτηση κάπου.

Το μειονέκτημα της χρήσης του NMU

Η ανταπόκριση σε κάποιον με NMU μπορεί να σας κάνει να φανείτε σαν να μην ενδιαφέρεστε για μια συνομιλία, ρυθμίζοντας τον τόνο της συζήτησης ακριβώς στην αρχή. Η πραγματικότητα είναι ότι κάνετε πάντα κάτι, ακόμα και αν είναι απλά κάθονται γύρω ή περιήγηση στο Facebook .

Είναι καλό να ρωτήσετε κάποιον ποια είναι η γνώμη σας αφού σας έχουν ζητήσει, αλλά είναι πάντα καλύτερο να δώσετε μια σωστή απάντηση πρώτα. Το U στο NMU στρέφει την ερώτηση πίσω στον ερωτώμενο, αλλά τα βάζει και σε μια δύσκολη θέση για να ξεκινήσουν να σας λένε για τη ζωή τους αφού δεν τους δώσατε καμία πληροφορία για τη δική σας, ενδεχομένως να τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι οι μόνοι κάποιος που ενδιαφέρεται να έχει μια πραγματική συζήτηση.

Κρατήστε τα παραπάνω στο μυαλό αν σκέφτεστε ποτέ να προσθέσετε NMU στο κείμενό σας / σε απευθείας σύνδεση λεξιλόγιο συνομιλίας. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά να έχετε μια συνομιλία, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση της. Το άτομο που στέλνετε γραπτά μηνύματα / συνομιλίες θα εκτιμήσει μια αληθινή απάντηση περισσότερο από μια παθητική απάντηση όπως η NMU που χρησιμεύει μόνο για να σας αφαιρέσει την προσοχή.