Τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της προσθήκης αναφορών στον ιστότοπό σας

Αν έχετε κάνει online αγορά από έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου (και ποιος δεν το έχει), σχεδόν σίγουρα έχετε συναντήσει κριτικές στο διαδίκτυο. Όταν αγοράζετε αντικείμενα στο διαδίκτυο, είναι σε θέση να διαβάσετε σχόλια για αυτά τα στοιχεία, είναι πολύ χρήσιμη - τόσο χρήσιμη ώστε να μπορείτε να εξετάσετε την προσθήκη σχολίων στη δική σας ιστοσελίδα.

Οι αναθεωρήσεις σε απευθείας σύνδεση μπορούν να έχουν απίστευτα θετικό ή καταστροφικά αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας και την ηλεκτρονική φήμη της εταιρείας σας, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πώς ακριβώς χρησιμοποιείτε τα online.

Η απλή αλήθεια των online σχόλια είναι ότι είναι ένα ατελές σύστημα. Ενώ μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να αποκτήσει νέους πελάτες, μπορούν επίσης να κάνουν το αντίθετο αν δεν διαχειριστείτε αποτελεσματικά την ηλεκτρονική φήμη σας ή αν δεν είστε διατεθειμένοι να χειριστείτε τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές επιπτώσεις των αναθεωρήσεων.

Γιατί οι άνθρωποι αφήνουν αναφορές

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να αφήνουν κριτικές όταν δεν είναι ικανοποιημένοι με το προϊόν που έχουν αγοράσει ή την υπηρεσία που έχουν λάβει. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα με τις αναθεωρήσεις, online ή αλλιώς. Δεδομένου ότι καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια, θα έχετε περιπτώσεις όπου κάποιος λαμβάνει λιγότερο από αστρική εμπειρία από την επιχείρησή σας. Οι αναθεωρήσεις στο διαδίκτυο μπορούν να δώσουν στον δυσαρεστημένο πελάτη μια φωνή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκτοξεύσουν την εταιρεία σας, είτε αυτή είναι νόμιμη είτε όχι. Μια ενιαία αναθεώρηση μπορεί να μην είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά εάν δεν διαθέτετε επίσης αρκετή ποσότητα θετικών αναθεωρήσεων για να εξισορροπήσετε αυτό το αρνητικό, αυτό μπορεί να δώσει μια κακή πρώτη εντύπωση της επιχείρησής σας σε πιθανούς νέους πελάτες.

Δημιουργία θετικών αναθεωρήσεων

Η συγκέντρωση οποιουδήποτε ποσού θετικών κριτικών είναι προκλητική. Εάν παρέχετε σε κάποιον την ποιοτική υπηρεσία και την εμπειρία που περιμένουν, σπάνια αρκούντως μετακινούνται αρκετά για να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να αφήσουν μια κριτική. Ναι, αυτό είναι ατυχές, αλλά είναι η απλή πραγματικότητα των αναθεωρήσεων των πελατών. Το συναίσθημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανατροφοδότηση των πελατών, γι 'αυτό και μια αρνητική εμπειρία είναι συχνά αυτό που δημιουργεί αυτές τις δημοσιεύσεις.

Για να πάρετε το ίδιο είδος συναισθημάτων από μια θετική εμπειρία, όπως με μια αρνητική, η εταιρεία σας πρέπει πραγματικά να πάει πάνω και πέρα. Αρκετά άδικο, έτσι δεν είναι; Αν αποτύχετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες ενός πελάτη, θα σας ζητηθεί να αφήσετε μια αρνητική επισκόπηση. Αν ικανοποιείτε απλώς αυτές τις προσδοκίες, το ίδιο δεν ισχύει πάντα. Οι άνθρωποι σπάνια μετακινούνται για να αφήσουν μια θετική αναθεώρηση. Γι 'αυτό πρέπει να ζητήσετε θετικές κριτικές!

Όπως και να ακούγεται "να ζητάτε κριτικές", λίγες εταιρείες έχουν κάθε είδους πρωτοβουλίες για να το κάνουν αυτό. Εάν θέλετε κριτικές, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια πρωτοβουλία για να ζητήσετε από τους πελάτες την ανατροφοδότηση μόλις ολοκληρωθεί η πώληση ή το έργο.

Θυμηθείτε, οι περισσότεροι πελάτες δεν σκέφτονται ποτέ να αφήνουν μια κριτική. Το συναίσθημα μιας κακής εμπειρίας και η επιθυμία να εξαπολύσει τον θυμό τους μπορεί να τους αναγκάσει να αναζητήσουν έναν δικτυακό τόπο αναθεώρησης, αλλά μετά από μια καλή εμπειρία ή ακόμα και μια μεγάλη εμπειρία, οι πελάτες αυτοί θα προχωρήσουν απλά και δεν θα σκέφτονται να προσφέρουν τα σχόλιά τους σχετικά εμπειρία. Εάν ρωτάτε για αυτήν την αναθεώρηση και στέλνετε στον πελάτη έναν σύνδεσμο όπου μπορούν να το κάνουν, θα έχετε αυτή την ιδέα στο κεφάλι σας. Αν θέλετε να κερδίσετε θετική διαδικτυακή κριτική, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από τους ικανοποιημένους πελάτες σας να τους αφήσουν για εσάς.

Αποδοχή και αντιμετώπιση αρνητικών αναθεωρήσεων

Οι θετικές κριτικές στο διαδίκτυο θα δώσουν στους νέους πελάτες τη δυνατότητα να δουν πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία με την εταιρεία σας, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό όφελος τους. Οι θετικές κριτικές μπορούν να εξισορροπήσουν τα αρνητικά που μπορεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία σας.

Υπάρχουν βασικά δύο είδη αρνητικών αναθεωρήσεων - εκείνων που είναι νόμιμες και εγγυημένες και εκείνων που δεν δικαιολογούνται και τα οποία μπορεί να αφήνονται από τους διαδικτυακούς τρόλελ απλά για να προσπαθήσουν να βλάψουν την επιχείρησή σας.

Εάν λαμβάνετε αρνητικές κριτικές στο διαδίκτυο και συνειδητοποιείτε ότι είναι έγκυρα επιχειρήματα κατά της εταιρείας σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αντιμετωπίσετε. Εάν μια αρνητική κριτική είναι ακριβής, αποδεχτείτε την κατάσταση και προσπαθήστε να σχολιάσετε ό, τι λέγεται για την εταιρεία σας. Το να είσαι ανοιχτό και ειλικρινές θα κάνει πολλά πράγματα για να δείξεις στους ανθρώπους ότι είσαι πρόθυμος να κάνεις ό, τι πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα συμβεί ξανά.

Και τι γίνεται με μια ηλεκτρονική αναθεώρηση που δεν δικαιολογείται ή που είναι σκόπιμα καταστροφική; Πρώτον, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον εν λόγω ιστότοπο για να τον ενημερώσετε για αυτήν την αναθεώρηση. Όλοι αυτοί οι ιστότοποι έχουν μια διαδικασία απομάκρυνσης των αναθεωρήσεων που δεν είναι νόμιμες. Φυσικά, δεν θα καταργήσουν απλώς μια αναθεώρηση επειδή λέτε ότι δεν είναι σωστό. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε σε εταιρείες που επιθυμούν να δουν μια κακή, αλλά νόμιμη αναθεώρηση, να απομακρυνθούν απλώς ζητώντας τους να γίνουν. Αυτό θα αναιρούσε την αξία των ειλικρινών ανασκοπήσεων μιας επιχείρησης και τι πρέπει να προσφέρουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόσυρση μιας αναθεώρησης μπορεί να μην λειτουργήσει ή μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιον που το έχει πραγματικά για την επιχείρησή σας και σας παρακινεί σε πολλά φόρουμ, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το να τα απομακρύνετε από το Διαδίκτυο. Αυτό είναι όταν μπορεί να θελήσετε να εξετάσετε την πρόσληψη μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική φήμη και το χειρισμό των αρνητικών αναθεωρήσεων. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε μια κακή κατάσταση και να πάρετε την ηλεκτρονική σας φήμη πίσω στην τάξη το συντομότερο δυνατό.

Κλείνοντας

Οι ηλεκτρονικές αναθεωρήσεις είναι κάτι που όλες οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε θετικές κριτικές και τον τρόπο χειρισμού των αρνητικών, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αντιλαμβάνονται την εταιρεία σας στο διαδίκτυο. Τελικά, μπορείτε να αποφασίσετε ότι απλά δεν αξίζει να τα προσθέσετε στον ιστότοπό σας, αλλά αν επιλέξετε να τα προσθέσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες διαδικασίες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα σχόλια.