Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram

01 από 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram

Φωτογραφία © Justin Sullivan

Το Instagram είναι μια από τις πιο καυτές και δημοφιλέστερες εφαρμογές στο διαδίκτυο σήμερα. Είναι που φέρνουν κοινή χρήση φωτογραφιών, κοινωνικά μέσα και κινητή ευχρηστία, γι 'αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι το αγαπούν.

Η κύρια χρήση του Instagram είναι η ανταλλαγή φωτογραφιών σε πραγματικό χρόνο με φίλους ενώ είστε εν κινήσει. Μη διστάσετε να δείτε την εισαγωγή μας στο κομμάτι Instagram, αν θέλετε μια περιεκτική περιγραφή της εφαρμογής.

Τώρα που εσείς τι είναι και πόσο δημοφιλής γίνεται, πώς αρχίζετε να χρησιμοποιείτε το Instagram για τον εαυτό σας; Είναι λίγο πιο δύσκολο σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, δεδομένου ότι το Instagram είναι ένα πρώτο κοινωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά θα σας καθοδηγήσουμε.

Περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram και να ρυθμίσετε όλες τις ρυθμίσεις σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά.

02 από 11

Βεβαιωθείτε ότι η κινητή σας συσκευή είναι συμβατή με τις εφαρμογές Instagram

Φωτογραφία © Getty Images

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε την iOS ή την κινητή συσκευή Android . Το Instagram λειτουργεί επί του παρόντος μόνο σε αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση για Windows Phone.

Εάν δεν διαθέτετε συσκευή με iOS ή Android (ή Windows Phone), δυστυχώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instagram αυτή τη στιγμή. Μόνο περιορισμένη πρόσβαση στο Instagram είναι διαθέσιμη στον κανονικό ιστό και χρειάζεστε μια συμβατή κινητή συσκευή για να την χρησιμοποιήσετε.

03 από 11

Κάντε λήψη και εγκατάσταση της κατάλληλης εφαρμογής Instagram στη συσκευή σας

Στιγμιότυπο οθόνης του iTunes App Store

Στη συνέχεια, κάντε λήψη της επίσημης εφαρμογής Instagram από το iTunes App Store για συσκευές iOS ή από το Google Play Store για συσκευές Android.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ανοίξτε το Google Play ή το App Store στην κινητή συσκευή σας και κάντε μια αναζήτηση για το "Instagram". Το πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης θα πρέπει να είναι η επίσημη εφαρμογή Instagram.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε τη στη συσκευή σας.

04 από 11

Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας Instagram

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του δωρεάν λογαριασμού χρήστη Instagram. Πατήστε "Εγγραφή" για να το κάνετε αυτό.

Το Instagram θα σας οδηγήσει στα βήματα για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε πρώτα ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία προφίλ και να συνδεθείτε με τους φίλους σας στο Facebook είτε τώρα είτε αργότερα. Το Instagram απαιτεί επίσης να συμπληρώσετε το email, το όνομα και έναν προαιρετικό αριθμό τηλεφώνου.

Πατήστε "Τέλος" στην επάνω δεξιά γωνία για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Στη συνέχεια, το Instagram θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνδεθείτε με φίλους στο Facebook αν δεν το κάνατε προηγουμένως ή φίλους από τη λίστα επαφών σας. Μπορείτε να πατήσετε "Επόμενο" ή "Παράλειψη" εάν θέλετε να περάσετε.

Τέλος, το Instagram θα εμφανίσει μερικούς δημοφιλείς χρήστες και μικρογραφία των φωτογραφιών ως έναν τρόπο να προτείνουν κάποιοι που θα ακολουθήσουν. Μπορείτε να πατήσετε "Ακολουθήστε" σε οποιοδήποτε από αυτά αν θέλετε και στη συνέχεια πατήστε "Τέλος".

05 από 11

Χρησιμοποιήστε τα κάτω εικονίδια για να περιηγηθείτε στο Instagram

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Ο λογαριασμός σας Instagram έχει ρυθμιστεί. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να περιηγηθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα εικονίδια μενού στο κάτω μέρος.

Υπάρχουν πέντε εικονίδια μενού που σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε σε διάφορα μέρη του Instagram: στο σπίτι, να εξερευνήσετε, να τραβήξετε μια φωτογραφία, τη δραστηριότητα και το προφίλ σας.

Αρχική (εικονίδιο του σπιτιού): Αυτή είναι η προσωπική σας τροφή που εμφανίζει όλες τις φωτογραφίες μόνο των χρηστών που ακολουθείτε, καθώς και των δικών σας.

Εξερεύνηση (εικονίδιο με αστέρι): Αυτή η καρτέλα εμφανίζει μικρογραφίες φωτογραφιών που έχουν την υψηλότερη αλληλεπίδραση και χρησιμεύει ως καλό εργαλείο για την εύρεση νέων χρηστών που θα ακολουθήσουν.

Δημιουργία φωτογραφίας (εικονίδιο κάμερας): Χρησιμοποιήστε αυτήν την καρτέλα όταν θέλετε να τοποθετήσετε μια φωτογραφία απευθείας μέσω της εφαρμογής ή από το ρολό της μηχανής σας για να δημοσιεύσετε στο Instagram.

Δραστηριότητα (εικονίδιο φυσαλίδας καρδιάς): Μετακινήστε το "Παρακολούθηση" και "Νέα" στην κορυφή για να δείτε πώς αλληλεπιδρούν τα άτομα που παρακολουθείτε με το Instagram ή για να δείτε την πιο πρόσφατη δραστηριότητα στις δικές σας φωτογραφίες.

Προφίλ χρήστη (εικονίδιο εφημερίδας): Εμφανίζεται το προφίλ χρήστη που περιλαμβάνει το avatar σας, τον αριθμό των φωτογραφιών, τον αριθμό των οπαδών, τον αριθμό των ατόμων που ακολουθείτε, τις φωτογραφίες χάρτη τοποθεσίας και τις ετικέτες με φωτογραφίες. Αυτός είναι επίσης ο τόπος όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να αλλάξετε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις.

06 από 11

Πάρτε την πρώτη σας φωτογραφία Instagram

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε τις δικές σας φωτογραφίες και να τις τοποθετείτε στο Instagram. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό: μέσω της εφαρμογής ή με πρόσβαση σε μια υπάρχουσα φωτογραφία από το cameraroll ή άλλο φάκελο φωτογραφιών.

Λήψη φωτογραφιών μέσω της εφαρμογής: Απλώς πατήστε την καρτέλα "λήψη φωτογραφίας" για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα Instagram και πατήστε το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής για να τραβήξετε φωτογραφίες. Μπορείτε να περιστρέψετε μεταξύ της πίσω και της μπροστινής κάμερας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Χρήση μιας υπάρχουσας φωτογραφίας: Μεταβείτε στην καρτέλα της κάμερας και αντί να τραβήξετε μια φωτογραφία, πατήστε την εικόνα ακριβώς δίπλα της. Αυτό τραβάει τον προεπιλεγμένο φάκελο του τηλεφώνου σας, όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία που έχετε ήδη πάρει προηγουμένως.

07 από 11

Επεξεργαστείτε τη φωτογραφία πριν την ανάρτησή της

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Αφού επιλέξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να την δημοσιεύσετε ως έχει ή μπορείτε να την αγγίξετε και να προσθέσετε κάποια φίλτρα.

Φίλτρα (μικρογραφίες μπαλονιών): Μετακινήστε τα μέσα για να μετατρέψετε αμέσως την εμφάνιση της φωτογραφίας σας.

Περιστροφή (εικονίδιο βέλους): Αγγίξτε αυτό το εικονίδιο για να περιστρέψετε τη φωτογραφία σας εάν το Instagram δεν αναγνωρίζει αυτόματα την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να εμφανίζεται.

Γραμμή πλαισίου (εικονίδιο πλαισίου): Πατήστε αυτό το κουμπί "on" ή "off" για να εμφανίσετε τα αντίστοιχα περιγράμματα κάθε φίλτρου με τη φωτογραφία σας.

Focus (εικονίδιο σταγονιδίων): Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για να εστιάσετε σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Υποστηρίζει μια στρογγυλή εστίαση και γραμμική εστίαση, δημιουργώντας μια ασάφεια γύρω από οτιδήποτε άλλο στη φωτογραφία. Σφίξτε τα δάχτυλά σας στην εστιασμένη περιοχή για να τα κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο και σύρετέ τα γύρω από την οθόνη για να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε βρίσκεται το αντικείμενο εστίασης.

Φωτεινότητα (εικονίδιο ηλίου): Γυρίστε τη φωτεινότητα "on" ή "off" για να προσθέσετε επιπλέον φως, σκιές και αντίθεση στη φωτογραφία σας.

Πατήστε "Επόμενο" όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας.

08 από 11

Πληκτρολογήστε μια λεζάντα, ονομάστε φίλους, προσθέστε μια τοποθεσία και μοιραστείτε

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Ήρθε η ώρα να συμπληρώσετε τα στοιχεία της φωτογραφίας σας. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, αλλά είναι καλή ιδέα να δώσετε τουλάχιστον μια περιγραφή της φωτογραφίας για τους οπαδούς σας.

Προσθέστε μια λεζάντα: Εδώ μπορείτε να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε θέλετε να περιγράψετε τη φωτογραφία σας.

Προσθήκη προσώπων: Αν η φωτογραφία σας περιλαμβάνει έναν από τους οπαδούς σας σε αυτό, μπορείτε να τα επισημάνετε επιλέγοντας την επιλογή "Προσθέστε άτομα" και αναζητώντας το όνομά τους. Θα προστεθεί μια ετικέτα στη φωτογραφία και ο φίλος σας θα ειδοποιηθεί.

Προσθήκη στο Photo Map: Το Instagram μπορεί να επισημάνει γεωγραφικά τις φωτογραφίες σας στον δικό σας προσωπικό χάρτη στον κόσμο, που εμφανίζεται ως μικρογραφίες. Πατήστε "Προσθήκη στο χάρτη φωτογραφιών", ώστε το Instagram να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση GPS της συσκευής σας και να επισημαίνει την τοποθεσία του . Μπορείτε επίσης να ονομάσετε την τοποθεσία επιλέγοντας "Όνομα Αυτή η Τοποθεσία" και αναζητώντας το όνομα ενός κοντινού μέρους, το οποίο στη συνέχεια θα επισημαίνεται στη φωτογραφία σας όταν εμφανίζεται στη ροή κάποιου.

Share: Τέλος, μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτόματα τις φωτογραφίες σας Instagram σε Facebook, Twitter, Tumblr ή Flickr αν αποφασίσετε να επιτρέψετε στο Instagram να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν από αυτούς τους λογαριασμούς. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη απόσπαση ανά πάσα στιγμή πατώντας οποιοδήποτε εικονίδιο κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να είναι γκρι (off) αντί για μπλε (on).

Πατήστε "Κοινή χρήση" όταν τελειώσετε. Η φωτογραφία σας θα αναρτηθεί στο Instagram.

09 από 11

Αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες στο Instagram

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Η αλληλεπίδραση είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του Instagram. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας "αγάπη" ή σχολιάζοντας τις φωτογραφίες των χρηστών.

Όπως (εικονίδιο καρδιάς): Πατήστε αυτό για να προσθέσετε μια καρδιά ή "όπως" στην φωτογραφία κάποιου. Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ στην πραγματική φωτογραφία για να την ευχαριστήσετε αυτόματα.

Σχόλιο (εικονίδιο φούσκα): Αγγίξτε αυτό για να πληκτρολογήσετε ένα σχόλιο για μια φωτογραφία. Μπορείτε να προσθέσετε hashtag ή να προσθέσετε ετικέτες σε άλλο χρήστη, πληκτρολογώντας το @ username στο σχόλιο.

10 από 11

Χρησιμοποιήστε την καρτέλα Εξερεύνηση και τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε φωτογραφίες και χρήστες

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Εάν θέλετε να βρείτε έναν συγκεκριμένο χρήστη ή να κάνετε αναζήτηση μέσω μιας συγκεκριμένης ετικέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην καρτέλα Διερεύνηση για να το κάνετε.

Αγγίξτε τη γραμμή αναζήτησης και εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί, το hashtag ή το όνομα χρήστη της επιλογής σας. Θα εμφανιστεί μια λίστα συστάσεων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εύρεση συγκεκριμένων φίλων ή για την περιήγηση σε συγκεκριμένες φωτογραφίες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας.

11 από 11

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφαλείας

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram για iOS

Όπως όλοι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές, η ασφάλεια είναι πάντα σημαντική. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αρχάριους για την προσθήκη πρόσθετης ασφάλειας στον λογαριασμό σας Instagram.

Κάντε το προφίλ σας "Ιδιωτικό" αντί για "Δημόσιο": Από προεπιλογή, όλες οι φωτογραφίες του Instagram έχουν οριστεί ως δημόσιες, επομένως ο καθένας μπορεί να δει τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό, ώστε μόνο οι οπαδοί που εγκρίνετε πρώτα να μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σας κατευθύνοντας την καρτέλα προφίλ χρήστη σας, πατώντας "Επεξεργασία του προφίλ σας" και μετά ενεργοποιώντας το κουμπί "Φωτογραφίες είναι ιδιωτικό" στο κάτω μέρος.

Διαγραφή φωτογραφίας: Σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο που εμφανίζει τρεις τελείες στη σειρά για να το διαγράψετε μετά την ανάρτησή του. Αυτό δεν εγγυάται ότι κανένας από τους οπαδούς σας δεν το είδε ήδη στις ροές του Instagram.

Δημιουργία μιας φωτογραφίας: Έχετε ποτέ δημοσιεύσει μια εικόνα που αργότερα ήθελε να μην προβάλλεται δημοσίως στο Instagram; Έχετε τη δυνατότητα να αρχειοθετήσετε τις φωτογραφίες που τις κρατάτε στο λογαριασμό σας, αλλά εμποδίζει τους άλλους να τις δουν. Για να αποκρύψετε μια φωτογραφία Instagram , απλά επιλέξτε την επιλογή "αρχειοθέτησης" από το μενού φωτογραφιών.

Αναφορά μιας φωτογραφίας: Εάν η φωτογραφία άλλου χρήστη φαίνεται ακατάλληλη για το Instagram, μπορείτε να αγγίξετε τις τρεις τελείες κάτω από τη φωτογραφία κάποιου άλλου και να επιλέξετε "Αναφορά ακατάλληλου" για να το εξετάσετε για διαγραφή.

Αποκλεισμός χρήστη: Εάν θέλετε να αποκλείσετε έναν συγκεκριμένο χρήστη από το να σας παρακολουθεί ή από το να βλέπει το προφίλ σας, μπορείτε να αγγίξετε το εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ του Instagram και να επιλέξετε "Αποκλεισμός χρήστη". Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Report για Spam "αν νομίζετε ότι ο χρήστης είναι spammer. Μπορείτε επίσης εύκολα να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Instagram .

Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας: Τέλος, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις προτιμήσεις σας κατευθείαν στο προφίλ χρήστη και αγγίζοντας το εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως το avatar ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον κωδικό πρόσβασής σας, από την ενότητα "Επεξεργασία του προφίλ σας".