Οι φήμες της Fitness Fitness Tracker της Samsung: Αυτό φαίνεται καλό!

Εικόνες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζουν μια αρθρωτή συσκευή που θυμίζει το εργαλείο S2

Η Samsung κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια μια συγκλονιστική (και συγχέοντας παρόμοια ονομασία) σειρά smartwatch και tracker fitness, αλλά μόνο η πιο πρόσφατη Gear S2 φάνηκε να αντηχεί με τους καταναλωτές.

Εάν θα πρέπει να εμπιστευτείτε τις πρώτες διαρροές, ο επόμενος ιχνηλάτης ικανότητας της εταιρείας θα είναι ένα χτύπημα ακριβώς όπως το smartphone του Gear S2. Όπως αναφέρθηκε στο Twitter από την Tizen Cafe, το λεγόμενο "SM-R150" (που δεν θα είναι το τελικό όνομα προϊόντος - μην ανησυχείτε) φαίνεται να περιλαμβάνει έναν αρθρωτό αισθητήρα που μπορεί να φορεθεί είτε με ρολόι στον καρπό σας με μια ζώνη ή με ένα ρούχο με κλιπ.

Αυτό το προϊόν (ας ελπίσουμε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα) θα έχει τα ίδια στοιχεία σχεδίασης με το Samsung Gear S2, συμπεριλαμβανομένης μιας στρογγυλής οθόνης, το γεγονός ότι οι εικόνες δείχνουν ότι χωρίζεται από το λουράκι υποδεικνύει ότι πρόκειται για διαφορετικό τύπο gadget. Και η ικανότητα να φοράτε αυτόν τον αισθητήρα στα ρούχα σας προσδίδει σίγουρα βάρος στην ιδέα ότι είναι ένας ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης.

Ειδικότερα, με βάση τις φωτογραφίες που tweeted από την Tizen Cafe, η συσκευή SM-R150 που έρχεται σύντομα από τη Samsung ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση με τη σειρά των εντοπιστών δραστηριότητας της Misfit. Τα Misfit Shine, Misfit Shine 2, Misfit Flash και το πιο πρόσφατα ανακοινωθέν Misfit Ray διαθέτουν όλα τα βασικά εξαρτήματα των αισθητήρων που μπορούν να φορεθούν σε έναν τύπο ρολογιών τύπου βραχιολιών, με ένα κλιπ ή ακόμα και με ένα κολιέ. Φαίνεται ότι οι εταιρείες αναγνωρίζουν την έκκληση να προσαρμόζονται αυτές οι συσκευές εντοπισμού δραστηριότητας για τους καταναλωτές - και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι ακριβώς γνωστοί ως δηλώσεις μόδας, αυτό είναι σίγουρα λογικό.

Samsung παίρνει σοβαρές για Wearables το 2016

Ενώ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Mobile World Congress, μια ευρωπαϊκή εμπορική έκθεση στα τέλη Φεβρουαρίου. για επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη συσκευή, είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτός ο ιχνηλάτης δραστηριότητας ταιριάζει με την προηγούμενη ανακοίνωση της Samsung πριν από την CES. Πίσω στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, η κορεατική εταιρεία διδάσκει ένα νέο βιο-επεξεργαστή , ένα τσιπ που μπορεί να παρακολουθεί μια ποικιλία μετρήσεων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, η Samsung δήλωσε ακόμη ότι θα απελευθέρωνε συσκευές που ενσωματώνουν το Bio-Processor κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, οπότε υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ότι αυτό το SM-R150 θα είναι ένα από αυτά.

Ένα άλλο Tizen Wearable;

Λόγω του γεγονότος ότι αυτό το gadget αναφέρθηκε σε ένα εξάρτημα τεχνολογίας που ονομάζεται Tizen Cafe - για να μην αναφέρουμε τις φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν μια συσκευή που μοιάζει πολύ με τη συσκευή Samsung Gear S2 που τροφοδοτείται με Tizen - είναι εύλογο να αναρωτηθούμε αν αυτό το επερχόμενο γυμναστήριο tracker μπορεί να είναι ένα gadget που τρέχει Tizen επίσης.

Η Tizen, για την ιστορία, είναι μια πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα με την οποία η Samsung έχει ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ως κινητό λειτουργικό σύστημα στα τηλέφωνα, η Tizen έχει δει περιορισμένη επιτυχία. Το Android και το iOS είναι βασιλιάδες, τελικά. Αυτό σημαίνει ότι η Samsung έχει χρησιμοποιήσει αυτό το λογισμικό στο smartphone του Gear S2 εκτός από ορισμένα smartphones και παρόλο που δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ενσωμάτωσης με το Google όπως το Android Wear , το smartwatch κατάφερε να πάρει πολύ δυνατές κριτικές.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν αυτή η επερχόμενη συσκευή θα περιοριστεί αυστηρά στην παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης ή θα είναι περισσότερο από ένα σπορ στυλ smartwatch που θα συμπληρώνεται με δυνατότητες παρακολούθησης της δραστηριότητας. Αν είναι περισσότερο επικεντρωμένη στην φυσική κατάσταση, θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρότερο επιχείρημα για τη μετάβαση στο λογισμικό Tizen, δεδομένου ότι οι χρήστες δεν θα περιμένουν τόσα πολλά apps και λειτουργίες που μοιάζουν με smartphone. Όπως πάντα, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε!