Πώς να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις του φορέα iPhone σας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει το παράθυρο που αναδύεται στο iPhone μας κάθε τόσο συχνά μας λέει ότι υπάρχει μια νέα έκδοση του iOS διαθέσιμο για λήψη . Όμως, δεν καταλαβαίνουν όλοι την ειδοποίηση λέγοντας ότι υπάρχει μια νέα ενημέρωση για τις ρυθμίσεις φορέα. Δεν θαύματε πια: μάθετε τα πάντα για την ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι οι ρυθμίσεις του φορέα iPhone;

Για να συνδεθεί σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το iPhone χρειάζεται να έχει μια σειρά ρυθμίσεων που του επιτρέπουν να επικοινωνεί και να λειτουργεί με το δίκτυο. Οι ρυθμίσεις ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο το τηλέφωνο πραγματοποιεί κλήσεις, τον τρόπο με τον οποίο αποστέλλει μηνύματα κειμένου, τον τρόπο λήψης δεδομένων 4G και την πρόσβαση στο φωνητικό ταχυδρομείο. Κάθε τηλεφωνική εταιρεία έχει τις δικές της ρυθμίσεις φορέα.

Πώς είναι διαφορετικά από μια ενημερωμένη έκδοση λειτουργικού συστήματος;

Μια ενημέρωση λειτουργικού συστήματος είναι μια πολύ μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις ενημερώσεων λειτουργικών συστημάτων, όπως τα iOS 10 και iOS 11, εισάγουν εκατοντάδες νέες λειτουργίες και σημαντικές αλλαγές στη διεπαφή του iOS. Οι μικρότερες ενημερώσεις (όπως το 11.0.1) διορθώνουν τα σφάλματα και προσθέτουν δευτερεύουσες λειτουργίες.

Οι ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα επηρεάζουν τη θεμελίωση ολόκληρου του τηλεφώνου. Οι ενημερώσεις ρυθμίσεων του μεταφορέα, από την άλλη πλευρά, είναι μόνο μικρές τροποποιήσεις σε ορισμένες ρυθμίσεις και δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα εκτός από το πώς λειτουργεί το τηλέφωνο με ένα δεδομένο κυψελοειδές δίκτυο.

Πώς ενημερώνετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας;

Η ενημέρωση των ρυθμίσεων του φορέα σας είναι απλή: όταν εμφανιστεί η ειδοποίηση στην οθόνη σας, πατήστε Ενημέρωση . Οι ρυθμίσεις θα ληφθούν και θα εφαρμοστούν σχεδόν άμεσα. Αντίθετα με την ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, δεν χρειάζεται να επανεκκινήσετε το iPhone σας .

Μπορείτε συνήθως να αναβάλλετε την εγκατάσταση των περισσότερων ενημερώσεων για τις ρυθμίσεις φορέα πατώντας απλά το Not Now στο αναδυόμενο παράθυρο.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις (συνήθως λόγω ασφάλειας ή μεγάλων αναβαθμίσεων του δικτύου), οι ενημερώσεις των ρυθμίσεων φορέα είναι υποχρεωτικές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, γίνεται αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης. Μια ειδοποίηση ώθησης με ένα μόνο πλήκτρο OK σάς ενημερώνει πότε συνέβη αυτό.

Μπορείτε να ελέγξετε για νέες ρυθμίσεις φορέα;

Δεν υπάρχει κουμπί που να σας επιτρέπει να ελέγξετε για την ενημέρωση των ρυθμίσεων φορέα τον τρόπο που μπορείτε να ελέγξετε για μια νέα έκδοση του iOS. Συνήθως, εμφανίζεται η ειδοποίηση για τις ρυθμίσεις φορέα. Ωστόσο, αν θέλετε να ελέγξετε για μια ενημερωμένη έκδοση, δοκιμάστε τα εξής:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πληροφορίες .
  4. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση, θα πρέπει να εμφανιστεί τώρα η ειδοποίηση που σας επιτρέπει να την κατεβάσετε.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια ενημέρωση για τις ρυθμίσεις φορέα εισάγοντας μια νέα κάρτα SIM σε ένα τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο σε διαφορετικό δίκτυο από την προηγούμενη κάρτα SIM που χρησιμοποιείτε. Όταν το κάνετε αυτό, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη των νέων ρυθμίσεων.

Μπορείτε να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ρυθμίσεις του φορέα σας;

Ναί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αυτοματοποιημένη ειδοποίηση θα κάνει ό, τι χρειάζεστε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone σε δίκτυο που δεν είναι ένας από τους επίσημους υποστηριζόμενους συνεργάτες της Apple, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε το άρθρο της Apple σχετικά με τις ρυθμίσεις δικτύου κυψελοειδών δεδομένων στο iPhone και στο iPad σας.

Μπορείτε να μάθετε τι είναι το Update Settings ενός φορέα;

Αυτό είναι πιο δύσκολο από ό, τι θα περίμενε κανείς. Με τις ενημερώσεις iOS, η Apple εξηγεί γενικά - τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο - τι υπάρχει σε κάθε ενημέρωση iOS. Ωστόσο, με τις ρυθμίσεις φορέα, δεν θα βρείτε καμία οθόνη που να δίνει την ίδια εξήγηση. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι η Google να βρει πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα βρείτε πολλά.

Ευτυχώς, οι ενημερώσεις ρυθμίσεων φορέα δεν φέρουν τον ίδιο κίνδυνο με τις ενημερώσεις του iOS. Ενώ μια ενημερωμένη έκδοση για το iOS μπορεί σπάνια να προκαλέσει προβλήματα με το τηλέφωνό σας, είναι σχεδόν ανυποψίαστο ότι η ενημέρωση των ρυθμίσεων φορέα μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα.

Όταν λάβετε ειδοποίηση για μια ενημερωμένη έκδοση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να το εγκαταστήσετε. Είναι γρήγορο, εύκολο και γενικά αβλαβές.