Οδηγός για το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPad

01 από 02

Τι είναι το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPad; Και πώς μπορώ να το ανοίξω;

Το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPad είναι μια συλλογή του ημερολογίου, των υπενθυμίσεων, των ειδοποιήσεων από τις εφαρμογές, των πρόσφατων μηνυμάτων κειμένου και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις συζητήσεις που επισημαίνονται ως αγαπημένα. Περιέχει επίσης μια οθόνη "Σήμερα" που εμφανίζει σημαντικές ενημερώσεις από το ημερολόγιό σας και τις υπενθυμίσεις, προτάσεις εφαρμογής από το Siri, άρθρα που επιμελούνται από την εφαρμογή Νέα και οποιεσδήποτε μικροσυσκευές τρίτου μέρους που έχετε εγκαταστήσει.

Πώς μπορώ να ανοίξω το Κέντρο ειδοποιήσεων;

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ειδοποιήσεις σας αγγίζοντας το πολύ επάνω άκρο της οθόνης του iPad και σύροντάς το προς τα κάτω χωρίς να το αφαιρέσετε από την οθόνη. Αυτό θα «κατεβεί» το κέντρο ειδοποιήσεων με ενεργό την προβολή ειδοποιήσεων. Μπορείτε να φτάσετε στην προβολή "Σήμερα" μετακινώντας το δάχτυλό σας από την αριστερή πλευρά της οθόνης προς τα δεξιά. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε μόνο την προβολή "Σήμερα" από την πρώτη σελίδα της αρχικής οθόνης του iPad (η οθόνη με όλα τα εικονίδια της εφαρμογής) χρησιμοποιώντας την ίδια ταλάντωση από αριστερά προς τα δεξιά.

Από προεπιλογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Κέντρο ειδοποιήσεων οποιαδήποτε στιγμή - ακόμα και όταν το iPad είναι κλειδωμένο. Εάν δεν θέλετε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση ενώ το iPad είναι κλειδωμένο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στις ρυθμίσεις του iPad επιλέγοντας το Touch ID & Passcode από το αριστερό μενού και να μετακινήσετε το ρυθμιστικό on / off δίπλα στο Today View and Notifications Θέα.

Τι είναι το Widget; Και πώς σχετίζεται ένα Widget με την Προβολή Σήμερα;

Ένα γραφικό στοιχείο είναι πραγματικά απλά μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί με μια προβολή για την ενότητα "Προβολή ημέρας" του κέντρου ειδοποιήσεων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ESPN εμφανίζει νέα και αθλητικά αποτελέσματα όταν ανοίγετε την εφαρμογή. Η εφαρμογή έχει επίσης μια προβολή widget που θα εμφανίζει βαθμολογίες και / ή επερχόμενα παιχνίδια στη σημερινή προβολή.

Για να δείτε το γραφικό στοιχείο, θα πρέπει να το προσθέσετε στην Προβολή ημέρας.

Τι γίνεται αν δεν θέλω να ειδοποιηθώ από μια εφαρμογή;

Από το σχεδιασμό, οι εφαρμογές υποτίθεται ότι ζητούν άδεια πριν από την αποστολή ειδοποιήσεων. Στην πράξη, αυτό λειτουργεί τις περισσότερες φορές, αλλά μερικές φορές η άδεια ειδοποίησης ενεργοποιείται είτε από ατύχημα είτε από κάποιο σφάλμα.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τις περισσότερες εφαρμογές, ιδίως εφαρμογές όπως το Facebook, για να τους στέλνουν ειδοποιήσεις. Άλλοι προτιμούν να ενημερώνονται μόνο για τα πιο σημαντικά μηνύματα, όπως για υπενθυμίσεις ή για εκδηλώσεις ημερολογίου.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε εφαρμογή ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" του iPad και πατώντας "Ειδοποιήσεις" στο αριστερό μενού. Αυτό θα σας δώσει μια λίστα με κάθε εφαρμογή στο iPad. Αφού πατήσετε μια εφαρμογή, έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Ειδοποιήσεις. Εάν επιτρέπετε τις Ειδοποιήσεις, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη Διαχείριση ειδοποιήσεων

02 του 02

Πώς να προσαρμόσετε την Προβολή ημέρας του iPad

Από προεπιλογή, η προβολή Σήμερα του Κέντρου ειδοποιήσεων θα σας δείξει τυχόν συμβάντα στο ημερολόγιό σας, υπενθυμίσεις για την ημέρα, προτάσεις της εφαρμογής Siri και ορισμένες ειδήσεις. Ωστόσο, είναι εύκολο να προσαρμόσετε την προβολή Σήμερα είτε για να αλλάξετε τη σειρά που εμφανίζεται είτε για να προσθέσετε νέα γραφικά στην οθόνη.

Πώς να επεξεργαστείτε την προβολή "Σήμερα"

Όταν βρίσκεστε στην προβολή "Σήμερα", μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε στο κουμπί "Επεξεργασία". Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα οθόνη που σας επιτρέπει να καταργήσετε στοιχεία από την προβολή, να προσθέσετε νέα γραφικά στοιχεία ή απλώς να αλλάξετε τη σειρά. Μπορείτε να καταργήσετε ένα στοιχείο πατώντας το κόκκινο κουμπί με το σύμβολο μείον και προσθέτοντας ένα γραφικό στοιχείο πατώντας το πράσινο κουμπί με το σύμβολο συν.

Η αναδιάταξη του καταλόγου μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη. Στα δεξιά κάθε στοιχείου υπάρχει ένα κουμπί με τρεις οριζόντιες γραμμές. Μπορείτε να «πιάσετε» το στοιχείο κρατώντας το δάχτυλό σας στις γραμμές και στη συνέχεια να μετακινήσετε το widget πάνω ή κάτω από τη λίστα μετακινώντας το δάχτυλό σας πάνω ή κάτω. Ωστόσο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να πατήσετε δεξιά στο κέντρο των οριζόντιων γραμμών, αλλιώς θα μετακινηθείτε απλώς στη σελίδα προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

Βρείτε τα καλύτερα iPad Widgets

Υπάρχουν δύο προβολές σήμερα

Η προβολή που παίρνετε ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού (η οποία είναι όταν το iPad κρατιέται στην πλευρά του) είναι στην πραγματικότητα λίγο διαφορετική από την προβολή που έχετε στην κατάσταση πορτραίτου. Η Apple χρησιμοποιεί την πρόσθετη ακίνητη περιουσία σε κατάσταση οριζόντιου προσανατολισμού προβάλλοντας τη σημερινή προβολή με δύο στήλες. Όταν προσθέτετε ένα γραφικό στοιχείο, πηγαίνει στο κάτω μέρος της λίστας, που είναι το κάτω μέρος της δεξιάς στήλης. Στην οθόνη επεξεργασίας, τα γραφικά στοιχεία χωρίζονται σε δύο ομάδες: αριστερή στήλη και δεξιά στήλη. Η μετακίνηση ενός γραφικού στοιχείου από τα δεξιά προς τα αριστερά είναι τόσο απλή όσο η μετακίνηση του προς τα αριστερά.

Οι καλύτερες χρήσεις για το iPad