Οργανώστε το ταχυδρομείο Mac με γραμματοκιβώτια

Δημιουργία γραμματοκιβωτίων για άτομα ή για κατηγορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Φαίνεται ενοχλητικά προφανές, αλλά ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο υπό έλεγχο είναι να το οργανώσετε σε φακέλους ή όπως το καλεί η εφαρμογή Mail στο macOS , γραμματοκιβώτια. Αντί να διατηρείτε τα πάντα στα Εισερχόμενά σας ή να τοποθετείτε σε ένα ή δύο γραμματοκιβώτια, μπορείτε να οργανώσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με τον ίδιο τρόπο που οργανώνετε έγγραφα σε ένα γραφείο αρχείων.

Πλευρική γραμμή αλληλογραφίας

Τα γραμματοκιβώτια παρατίθενται στην πλαϊνή γραμμή της αλληλογραφίας, η οποία τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα με ένα μόνο κλικ. Ανάλογα με την έκδοση του ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε, η πλευρική γραμμή και τα γραμματοκιβώτια ενδέχεται να μην είναι ορατά. Αν δεν βλέπετε την πλαϊνή μπάρα, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε αυτήν τη χρήσιμη λειτουργία:

  1. Από το μενού Προβολή αλληλογραφίας, επιλέξτε Εμφάνιση λίστας γραμματοκιβωτίων.
  2. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πλευρική γραμμή χρησιμοποιώντας το κουμπί Γραμματοκιβώτια στη γραμμή Αγαπημένα (η γραμμή Αγαπημένων είναι η μικρή μπάρα κουμπιών ακριβώς κάτω από τη γραμμή εργαλείων της γραμματοσειράς).
  3. Παρεμπιπτόντως, αν δεν βλέπετε τη γραμμή εργαλείων ή τη γραμμή Αγαπημένων, θα δείτε ότι το μενού Προβολή περιέχει επιλογές για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση.

Mailboxes

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα γραμματοκιβώτια χρειάζεστε. ο αριθμός και οι κατηγορίες εξαρτώνται από εσάς. Μπορείτε να δημιουργήσετε γραμματοκιβώτια για άτομα, ομάδες, εταιρείες ή κατηγορίες. οτιδήποτε έχει νόημα για εσάς. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γραμματοκιβώτια μέσα σε γραμματοκιβώτια, για να οργανώσετε περαιτέρω το email σας.

Για παράδειγμα, αν έχετε πολλά ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γραμματοκιβώτιο που ονομάζεται Newsletters. Μέσα στο γραμματοκιβώτιο των ενημερωτικών δελτίων, μπορείτε να δημιουργήσετε μεμονωμένα γραμματοκιβώτια για κάθε ενημερωτικό δελτίο ή κατηγορία ενημερωτικών δελτίων, όπως οι Mac, η Κηπουρική και το Home Theater. Σε αυτή την συμβουλή, θα δημιουργήσουμε ένα γραμματοκιβώτιο Συμβουλές Mac μέσα σε ένα γραμματοκιβώτιο Newsletters.

Δημιουργήστε ένα νέο γραμματοκιβώτιο

  1. Για να δημιουργήσετε ένα γραμματοκιβώτιο, επιλέξτε Νέο γραμματοκιβώτιο από το μενού Γραμματοκιβώτιο ή, ανάλογα με την έκδοση του Mail που χρησιμοποιείτε, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου αλληλογραφίας και επιλέξτε Νέο γραμματοκιβώτιο από το αναδυόμενο μενού. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε ένα όνομα γραμματοκιβωτίου που υπάρχει ήδη στην πλαϊνή γραμμή.
  2. Και στις δύο περιπτώσεις, θα εμφανιστεί το φύλλο "Νέο γραμματοκιβώτιο". Στο πεδίο Όνομα, πληκτρολογήστε Newsletters. Ενδέχεται επίσης να δείτε ένα αναδυόμενο μενού "Τοποθεσία", το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε πού να δημιουργήσετε το γραμματοκιβώτιο. στο iCloud ή στο Mac μου. Στο Mac μου είναι τοπικό, αποθηκεύοντας το γραμματοκιβώτιο και τα περιεχόμενά του στο Mac σας. Για αυτό το παράδειγμα, επιλέξτε On my Mac. Αφού συμπληρώσετε το όνομα της τοποθεσίας και του γραμματοκιβωτίου, κάντε κλικ στο OK.
  3. Για να δημιουργήσετε έναν υποφάκελο για τα ενημερωτικά δελτία Συμβουλές Mac, κάντε κλικ μία φορά στο γραμματοκιβώτιο των ενημερωτικών δελτίων. Επιλέξτε Νέο γραμματοκιβώτιο από το μενού Γραμματοκιβώτιο ή ανάλογα με την έκδοση του Mail που χρησιμοποιείτε, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου Αλληλογραφία ή κάντε δεξί κλικ στο γραμματοκιβώτιο Newsletter και επιλέξτε Νέο γραμματοκιβώτιο από το pop από το μενού. Στο πεδίο Όνομα, πληκτρολογήστε Mac Συμβουλές. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία έχει οριστεί ως η ίδια με το γραμματοκιβώτιο του ενημερωτικού δελτίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  1. Θα εμφανιστεί το νέο γραμματοκιβώτιο Συμβουλές για Mac. Ανάλογα με την έκδοση της αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε, θα είναι είτε ήδη τοποθετημένη μέσα στο γραμματοκιβώτιο Newsletter, είτε εμφανίζεται στην πλαϊνή γραμμή κάτω από το στοιχείο On my Mac.
  2. Εάν εμφανίζεται στην πλαϊνή μπάρα, μπορείτε να σύρετε το γραμματοκιβώτιο Συμβουλές για Mac στο γραμματοκιβώτιο του ενημερωτικού δελτίου για να γίνει υποφάκελος του γραμματοκιβωτίου Newsletter.

Όταν δημιουργείτε γραμματοκιβώτια μέσα σε ένα γραμματοκιβώτιο, θα παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο για το γραμματοκιβώτιο ανώτατου επιπέδου αλλάζει από φάκελο σε φάκελο με τρίγωνο που βλέπει προς τα δεξιά. Αυτός είναι ο τυπικός τρόπος που το Mac OS υποδεικνύει ότι ένας φάκελος ή ένα μενού περιέχει πρόσθετο περιεχόμενο.

Αφού δημιουργήσετε γραμματοκιβώτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανόνες για την αυτόματη εγγραφή του εισερχόμενου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα κατάλληλα γραμματοκιβώτια, για να εξοικονομήσετε χρόνο καθώς και να παραμείνετε οργανωμένοι.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έξυπνα γραμματοκιβώτια για να διευκολύνετε την εύρεση μηνυμάτων.

Μετακίνηση υφιστάμενων μηνυμάτων σε νέα γραμματοκιβώτια

  1. Για να μετακινήσετε υπάρχοντα μηνύματα σε νέα γραμματοκιβώτια, απλά κάντε κλικ και σύρετε τα μηνύματα στο γραμματοκιβώτιο προορισμού. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε μηνύματα κάνοντας δεξί κλικ σε ένα μήνυμα ή ομάδα μηνυμάτων και επιλέγοντας Μετακίνηση σε από το αναδυόμενο μενού. Επιλέξτε το κατάλληλο γραμματοκιβώτιο από το αναδυόμενο μενού και αφήστε το κουμπί του ποντικιού.
  2. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε υπάρχοντα μηνύματα σε νέα γραμματοκιβώτια δημιουργώντας και εφαρμόζοντας κανόνες.

Εάν θέλετε να βάλετε ένα αντίγραφο ενός μηνύματος σε ένα νέο γραμματοκιβώτιο αφήνοντας το πρωτότυπο στη θέση του, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής καθώς σύρετε το μήνυμα ή την ομάδα μηνυμάτων στο γραμματοκιβώτιο προορισμού.