Πώς να αντιγράψετε τα CD μουσικής στο ALAC στο iTunes 11

Αρχειοθετήστε τα CD μουσικής χωρίς απώλεια ποιότητας χρησιμοποιώντας το ALAC

Το ALAC (Apple Lossless Audio Codec) είναι μια μορφή ήχου ενσωματωμένη στο iTunes 11 που παράγει αρχεία ήχου χωρίς απώλειες . Αυτή είναι η ιδανική μορφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν δημιουργείτε τέλεια αντίγραφα των αρχικών μουσικών CD σας για αρχειακούς σκοπούς. Συμπιέζει ακόμα τον ήχο (παρόμοια με άλλες μορφές όπως AAC, MP3 και WMA), αλλά δεν εξαλείφει τις λεπτομέρειες ήχου.

Εκτός από την εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη μορφή FLAC , η ALAC είναι επίσης μια βολική επιλογή για να επιλέξετε εάν έχετε μια συσκευή Apple. Είναι ενσωματωμένο στο iPhone, στο iPod Touch και στο iPad και θα μπορείτε να συγχρονίσετε άμεσα τα κομμάτια χωρίς απώλειες απευθείας από το iTunes - δεν υπάρχει πρόβλημα για τη μετατροπή, για παράδειγμα, στο AAC. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ακούτε τέλειες αντιδράσεις από τα μουσικά σας CD και ίσως να ακούτε λεπτομέρειες ήχου που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν.

Ρύθμιση του iTunes για να αντιγράψετε τα CD στη μορφή ALAC

Από προεπιλογή το iTunes 11 έχει ρυθμιστεί να εισάγει μουσικά CD στη μορφή AAC Plus χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή AAC και έτσι θα πρέπει να αλλάξετε αυτήν την επιλογή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δείτε πώς:

  1. Για την έκδοση των iTunes των Windows, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επεξεργασία στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις . Για την έκδοση Mac, κάντε κλικ στην καρτέλα του μενού iTunes και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις .
  2. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε την οθόνη του Γενικού μενού. Εάν όχι, κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικό μενού.
  3. Βρείτε την ενότητα που ονομάζεται " Όταν εισάγετε ένα CD" . Κάντε κλικ στο κουμπί " Εισαγωγή ρυθμίσεων ".
  4. Θα δείτε τώρα μια νέα οθόνη που εμφανίζεται και σας δίνει επιλογές για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις rip. Από προεπιλογή, η επιλογή κωδικοποιητή AAC θα επιλεγεί. Αλλάξτε αυτό κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε τον Κωδικοποιητή Απωλειών Apple .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για έξοδο από το μενού προτιμήσεων.

Αντιγραφή μουσικών CD σας στο FLAC

Τώρα που έχετε ρυθμίσει το iTunes για την εισαγωγή CD σε FLAC, είναι ώρα να τοποθετήσετε ένα CD μουσικής στη μονάδα DVD / CD σας. Αφού το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Από προεπιλογή, όταν εισάγεται ένα CD μουσικής στη μονάδα DVD / CD, το λογισμικό iTunes θα σας ρωτήσει αυτόματα εάν θέλετε να εισάγετε τον δίσκο στη βιβλιοθήκη του iTunes. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής.
  2. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να διακόψετε τη διαδικασία αντιγραφής, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Διακοπή εισαγωγής που βρίσκεται κοντά στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Για να ξεκινήσετε ξανά, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή CD (πάνω δεξιά στην οθόνη).
  3. Αφού εισαχθούν όλα τα τραγούδια στο μουσικό σας CD, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη του iTunes κάνοντας κλικ στο κουμπί λειτουργίας προβολής (επάνω / κάτω βέλη δίπλα του) κοντά στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Μουσική . Θα πρέπει τώρα να δείτε το όνομα του εισαγόμενου CD σας στην προβολή "Άλμπουμ".

Δεν λάβαμε την αυτόματη προτροπή εισαγωγής του μουσικού μου CD;

Εάν δεν λάβατε μια αυτόματη οθόνη άμεσης ειδοποίησης για την εισαγωγή του CD μουσικής που βάλατε (όπως στην προηγούμενη ενότητα) τότε θα πρέπει να το κάνετε με το χέρι.

  1. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να σιγουρευτείτε είναι ότι βρίσκεστε σε λειτουργία προβολής CD. Εάν όχι, κάντε κλικ στο κουμπί που βρίσκεται στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης (αυτό είναι το επάνω / κάτω βέλος) και επιλέξτε το όνομα του CD σας - θα υπάρχει ένα εικονίδιο δίσκου δίπλα σε αυτό. Εάν έχετε ενεργοποιήσει την πλευρική γραμμή στο iTunes, απλά κάντε κλικ στο CD μουσικής σας (κάτω από τις συσκευές στο αριστερό παράθυρο).
  2. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης (κάτω από το κουμπί Store iTunes ) κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή CD . Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον Apple Lossless Encoder και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK . Το CD μουσικής θα αντιγραφεί τώρα χρησιμοποιώντας τη μορφή ALAC. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής, επιστρέψτε στη μουσική βιβλιοθήκη σας (χρησιμοποιώντας ξανά το κουμπί λειτουργίας προβολής) για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εισαχθεί όλα τα τραγούδια από το CD.