Πώς να ακούσετε μια διεύθυνση URL τραγουδιού στο Windows Media Player 12

Ίσως έχετε ήδη εξοικειωθεί με τις δυνατότητες του Windows Media Player 12 για την αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής, βίντεο και άλλων τύπων αρχείων πολυμέσων στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δημοφιλή εφαρμογή Jukebox της Microsoft για τη ροή τραγουδιών από ιστότοπους και όχι για να τις κατεβάσετε πρώτα.

Υπάρχει μια δυνατότητα στο WMP 12 που σας επιτρέπει να ανοίξετε τη διεύθυνση URL ενός τραγουδιού που βρίσκεται σε οποιοδήποτε δίκτυο, είτε στο οικιακό σας δίκτυο είτε στο Internet, για να μεταδώσετε τα περιεχόμενα. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να ακούτε τραγούδια όταν δεν θέλετε να τα κατεβάσετε απαραίτητα - ειδικά εάν είναι μεγάλα αρχεία ή έχετε χαμηλό χώρο στο σκληρό δίσκο (ή και τα δύο!)

Πώς να ανοίξετε μια διεύθυνση URL τραγουδιού στο Windows Media Player 12

Για να προβάλλετε ένα αρχείο ήχου χρησιμοποιώντας το WMP 12:

  1. Εάν δεν είστε ήδη σε λειτουργία προβολής βιβλιοθήκης, πατήστε CTRL + 1 .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Άνοιγμα διεύθυνσης URL . Εάν δεν εμφανίζεται η γραμμή μενού, πατήστε CTRL + M για να την ενεργοποιήσετε.
  3. Τώρα χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης στο Web για να βρείτε δωρεάν λήψη MP3 στο Internet που θέλετε να κάνετε stream. Θα χρειαστεί να αντιγράψετε τη διεύθυνσή URL στο πρόχειρο των Windows - συνήθως, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί λήψης και στη συνέχεια να επιλέξετε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο.
  4. Επιστρέψτε στο Windows Media Player 12 και κάντε δεξί κλικ στο πλαίσιο κειμένου στην οθόνη διαλόγου Άνοιγμα διεύθυνσης URL. Κάντε αριστερό κλικ στην επιλογή Επικόλληση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Το τραγούδι που επιλέξατε θα έπρεπε τώρα να μεταδίδεται μέσω του WMP 12. Για να διατηρήσετε μια λίστα με τραγούδια που θέλετε να μεταδώσετε στο μέλλον, δημιουργήστε λίστες αναπαραγωγής, ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίσετε να αντιγράφετε συνδέσμους από το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και να τους επικολλάτε Ανοίξτε την οθόνη URL.