Πώς λειτουργούν τα Windows 10 με Android, iPhone και Windows Phone

Τα Windows 10 θα παίζουν ωραία με τηλέφωνα των Windows, τηλέφωνα Android και iPhones

Οι περισσότεροι από εμάς εξαρτώνται από τα smartphones και τα tablet μας τουλάχιστον όσο κι εμείς οι φορητοί υπολογιστές και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές μας (αν όχι περισσότεροι). Η απόκτηση όλων των συσκευών μας να συνεργαστούν απρόσκοπτα μαζί μπορεί να είναι μια πρόκληση, όμως. Τα Windows 10 υπόσχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του κινητού και του desktop με μερικά καινοτόμα χαρακτηριστικά. ~ 26 Μαΐου 2015

Καθολικές εφαρμογές για Windows 10

Το Microsoft παρουσίασε μια πλατφόρμα καθολικής εφαρμογής, έτσι ώστε κάθε εφαρμογή που εκτελείται σε μια συσκευή Windows 10 να φαίνεται και να εκτελείται με τον ίδιο τρόπο σε άλλη συσκευή των Windows 10, είτε πρόκειται για επιτραπέζιο υπολογιστή είτε για κινητό τηλέφωνο Lumia Windows 10.

Οι προγραμματιστές πρέπει μόνο να δημιουργήσουν μια ενιαία εφαρμογή για όλες τις συσκευές και η εφαρμογή θα προσαρμοστεί στην άλλη ανάλυση ανάλογα με τις ανάγκες.

Για τους χρήστες των Windows, αυτό σημαίνει μια καλύτερη εμπειρία από την επιφάνεια εργασίας των Windows σε κινητά Windows, αφού δεν έχετε πλέον δύο χωριστά καταστήματα εφαρμογών με μη διαθέσιμες όλες τις εφαρμογές σε κάθε. Μπορεί επίσης να κάνει τα τηλέφωνα των Windows πιο ελκυστικά.

Εφαρμογές Android και εφαρμογές iOS που έχουν μεταφερθεί στα Windows 10

Σε άλλη ενδιαφέρουσα κίνηση που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Build, η Microsoft εισήγαγε τα εργαλεία που θα επέτρεπαν στους προγραμματιστές Android και στους προγραμματιστές του iOS να μεταφέρουν εύκολα τις εφαρμογές τους στα Windows. Το "Project Astoria" για το Android και το "Project Islandwood" για το iOS θα είναι διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να διορθώσει ένα μεγάλο ζήτημα που πολλοί έχουν με το κατάστημα εφαρμογών των Windows - όχι αρκετές εφαρμογές - και σας επιτρέπουν να εκτελείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές για κινητά στον υπολογιστή σας.

Windows 10 Companion

Η νέα εφαρμογή "Phone Companion" της Microsoft για τα Windows 10 έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να συνδέσετε και να ρυθμίσετε το Windows Phone σας, το τηλέφωνο Android ή το iPhone στα Windows.

Θα εγκαταστήσει κατ 'ουσία τις εφαρμογές της Microsoft που μπορούν να κρατήσουν συγχρονισμένα το τηλέφωνό σας και τον υπολογιστή σας: Εφαρμογές φωτογραφιών OneDrive, Microsoft Office, Outlook, Skype και Windows. Μια νέα εφαρμογή Μουσική θα σας επιτρέψει επίσης να μεταδώσετε δωρεάν όλα τα τραγούδια που έχετε στο OneDrive.

Σύμφωνα με το blog blog των Windows:

Όλα τα αρχεία και το περιεχόμενό σας θα είναι μαγικά διαθέσιμα στον υπολογιστή σας και στο τηλέφωνό σας:

Cortana Παντού

Η Microsoft επεκτείνει επίσης τον ψηφιακό βοηθό, Cortana, που ελέγχεται από τη φωνή, όχι μόνο στα Windows Phone και Windows 10 PC, αλλά και στα iOS και Android. Μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις και να υπαγορεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Cortana στην επιφάνεια εργασίας και οι ρυθμίσεις και το ιστορικό σας θα αποθηκευτούν στις άλλες συσκευές σας.

Ο απλός συγχρονισμός μεταξύ κινητού και επιφάνειας εργασίας αποτελεί από καιρό όνειρο. Παίρνουμε κοντά, χάρη σε εργαλεία αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox και το συγχρονισμό του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν είμαστε ακόμα στο σημείο όπου δεν έχει σημασία το είδος της συσκευής που χρησιμοποιούμε.

Εκείνη τη μέρα φαίνεται να πλησιάζει σύντομα, όμως.