Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν γραφικό ισοσταθμιστή WMP11

Βγάλτε τα μπάσα, τα πρίμα ή φωνητικά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής για να ζωντανέψετε τα τραγούδια σας

Το γραφικό εργαλείο ισοσταθμιστή στο Windows Media Player 11 είναι ένα εργαλείο βελτίωσης ήχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε τον ήχο που παίζει μέσω των ηχείων σας. Μην το συγχέετε με το εργαλείο ισοστάθμισης έντασης . Μερικές φορές τα τραγούδια σας μπορεί να ακούγονται βαρετά και άψυχα αλλά χρησιμοποιώντας το WMP ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου που διαθέτει εργαλείο EQ, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου που παράγεται αυξάνοντας ή μειώνοντας μια σειρά από συχνότητες.

Το γραφικό εργαλείο ισοσταθμιστή αλλάζει τα χαρακτηριστικά ήχου των MP3 που αναπαράγετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για προεπιλογές και για να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες ρυθμίσεις EQ για να ρυθμίσετε τον ήχο για τη συγκεκριμένη σας ρύθμιση.

Πρόσβαση και ενεργοποίηση του ισοσταθμιστή γραφικών

Ξεκινήστε το Windows Media Player 11 και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης. Αν δεν μπορείτε να δείτε το κύριο μενού στην κορυφή της οθόνης, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατήστε το πλήκτρο M για να το ενεργοποιήσετε.
  2. Μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από τις Βελτιώσεις για να αποκαλύψετε ένα υπομενού. Κάντε κλικ στην επιλογή Graphic Equalizer .
  3. Θα πρέπει τώρα να δείτε τη διεπαφή γραφικού ισοσταθμιστή που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση .

Χρησιμοποιώντας τις προεπιλογές EQ

Υπάρχει ένα σύνολο ενσωματωμένων προεπιλογών EQ στο Windows Media Player 11 που είναι χρήσιμες για διαφορετικά είδη μουσικών ειδών. Αντί να χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα κάθε ζώνη συχνοτήτων, μπορείτε να επιλέξετε προεπιλογές ισοσταθμιστή όπως Rock, Dance, Rap, Country, και πολλά άλλα. Για να αλλάξετε από την προεπιλεγμένη προεπιλογή σε μία από τις ενσωματωμένες:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στην επιλογή Προεπιλογή και επιλέξτε μία από τις προεπιλογές από το αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Θα παρατηρήσετε ότι ο ισοσταθμιστής γραφικών 10 ζωνών αλλάζει αυτόματα χρησιμοποιώντας την προκαθορισμένη ρύθμιση που επιλέξατε. Για να αλλάξετε σε άλλο, απλά επαναλάβετε το παραπάνω βήμα.

Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων EQ

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι καμία από τις ενσωματωμένες προεπιλογές EQ δεν είναι σωστές και θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη ρύθμιση για να βελτιώσετε τέλεια ένα τραγούδι. Για να γινει αυτο:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος για το μενού προεπιλογών όπως πριν, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε την επιλογή Προσαρμογή στο κάτω μέρος της λίστας.
  2. Κατά την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού που έχετε πρόσβαση μέσω της καρτέλας "Βιβλιοθήκη" - μετακινήστε τα μεμονωμένα ρυθμιστικά προς τα πάνω και προς τα κάτω χρησιμοποιώντας το ποντίκι μέχρι να επιτύχετε το σωστό επίπεδο μπάσων, πρίμων και φωνητικών.
  3. Χρησιμοποιώντας τα τρία κουμπιά επιλογής στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου του ισοσταθμιστή, ρυθμίστε τα ρυθμιστικά είτε να μετακινηθείτε σε μια χαλαρή ή σφιχτή ομάδα. Αυτό είναι χρήσιμο για τη διαχείριση ευρύτερων σειρών συχνοτήτων με μια κίνηση.
  4. Εάν μπείτε σε χάος και θέλετε να ξεκινήσετε ξανά, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά για να μηδενίσετε όλα τα ρυθμιστικά EQ.