Μια επισκόπηση των προβολών κινητής τηλεφωνίας

Η οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου επηρεάζει τον τρόπο χρήσης του

Μπορεί να νομίζετε ότι όλες οι οθόνες κινητών τηλεφώνων είναι οι ίδιες, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι οθόνες κινητής τηλεφωνίας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τηλέφωνο σε τηλέφωνο και ο τύπος οθόνης που έχει το τηλέφωνο σας έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο χρήσης της συσκευής. Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο συνηθισμένων τύπων οθονών που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα.

LCD

Μια οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) είναι μια οθόνη λεπτών πινάκων που χρησιμοποιείται σε πολλούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι οθονών LCD. Εδώ είναι οι τύποι LCD που πιθανόν να βρείτε σε κινητό τηλέφωνο.

OLED Οθόνες

Οι οθόνες βιολογικής διόδου εκπομπής φωτός (OLED) είναι σε θέση να παράγουν εντονότερες και φωτεινότερες εικόνες από τις οθόνες LCD ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Όπως οι οθόνες LCD, οι οθόνες OLED διατίθενται σε διάφορους τύπους. Ακολουθούν οι τύποι οθονών OLED που πιθανόν να βρείτε σε smartphones.

Αγγίξτε Οθόνες

Μια οθόνη αφής είναι μια οπτική οθόνη που λειτουργεί ως συσκευή εισόδου ανταποκρινόμενη στην αφή των δάχτυλων του χρήστη, του χεριού ή μιας συσκευής εισόδου όπως μια γραφίδα. Δεν είναι όλες οι οθόνες αφής το ίδιο. Ακολουθούν οι τύποι οθονών αφής που πιθανόν να βρείτε στα κινητά τηλέφωνα.

Οθόνη αμφιβληστροειδούς

Η Apple καλεί την οθόνη στο iPhone της μια οθόνη Retina , λέγοντας ότι προσφέρει περισσότερα pixels από το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει. Είναι δύσκολο να καθορίσουμε τις ακριβείς προδιαγραφές μιας οθόνης αμφιβληστροειδούς, επειδή το iPhone έχει αλλάξει το μέγεθος αρκετές φορές από την εισαγωγή της τεχνολογίας. Ωστόσο, μια οθόνη Retina παρέχει τουλάχιστον 326 εικονοστοιχεία ανά ίντσα.

Με την κυκλοφορία του iPhone X, η Apple παρουσίασε την οθόνη Super Retina, η οποία έχει ανάλυση 458 ppi, απαιτεί λιγότερη ενέργεια και λειτουργεί καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους. Οι οθόνες Retina και Super Retina είναι διαθέσιμες μόνο σε iPhones της Apple.