Οι κίνδυνοι της εκμίσθωσης παιδιών Hack PSP τους

Hacking του PSP είναι μια δελεαστική προοπτική. Με τις σωστές τροποποιήσεις στον κώδικα του συστήματος, γίνεται μια ευέλικτη μηχανή τυχερών παιχνιδιών - ικανή να παίξει όχι μόνο τα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν για αυτό αλλά και να "μιμηθεί" και να παίξει παιχνίδια που προορίζονται για άλλα συστήματα, επίσης.

Αυτά τα παιχνίδια περνούν από πολλά ονόματα: ROMs, ISOs , παιχνίδια DOS και homebrew , μεταξύ άλλων. Ορισμένα από αυτά είναι "δωρεάν": παιχνίδια τα οποία οι προγραμματιστές παρέχουν πρόθυμα χωρίς κόστος στον παίκτη. Άλλες είναι οι εμπορικές κυκλοφορίες, οι οποίες εξακολουθούν να προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα - και αυτές, μπορούν να αποκτηθούν δωρεάν αν κάποιος ξέρει πού να κοιτάξει. Με λίγες ώρες σε απευθείας σύνδεση έρευνα, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χάσουν συχνά τα PSP τους με επιτυχία και να αρχίσουν να παίζουν δωρεάν παιχνίδια (και μη δωρεάν παιχνίδια) σε ελάχιστο χρόνο.

Εάν πέτυχαν ή όχι, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι να αφήσετε το παιδί σας να χάσει το PSP. Ως γονέας, πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι είναι αυτοί οι κίνδυνοι - ειδικά αν έχετε αγοράσει το εν λόγω PSP!

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι εάν το παιδί μου κάνει το Hack το PSP με επιτυχία;

Το παιδί σας μπορεί να ψάχνει να παίξει πειρατικά παιχνίδια - παιχνίδια που δεν είναι δωρεάν, αλλά ότι οι άνθρωποι παρέχουν δωρεάν (παράνομα) στις ιστοσελίδες τους. Τέτοιες τοποθεσίες μπορεί να μεταμφιεστούν ως ιστοσελίδες πορνογραφίας , γεμάτες με εικόνες που είναι σεξουαλικά σαφείς, παρέχοντας παράλληλα συνδέσμους σε λήψεις πειρατικών παιχνιδιών. Άλλες φορές τα παρεχόμενα αρχεία παιχνιδιών ενδέχεται να είναι φορτωμένα με ιούς ή κακόβουλο λογισμικό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα αρχεία του υπολογιστή σας και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του συστήματός σας. Ακόμα άλλοι ιστότοποι ενδέχεται να ζητήσουν από το παιδί σας να εγγραφεί για να κατεβάσετε παιχνίδια και , στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που συλλέγονται για να χάσουν σε έναν από τους άλλους λογαριασμούς τους, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η λήψη εμπορικών παιχνιδιών, όπως τα ISO των πρωτότυπων παιχνιδιών του PlayStation, είναι παράνομη (εκτός αν είστε κύριος του πραγματικού παιχνιδιού). Εάν το παιδί σας το κάνει αυτό, μπορείτε να πάρετε μια ειδοποίηση από την ESA ή την Entertainment Software Association μέσω του παροχέα υπηρεσιών Internet. Μπορεί να απειλήσουν να ανακαλέσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα ως πειθαρχικό μέτρο.

Εάν το παιδί σας πρόκειται να κατεβάσει πειρατικά παιχνίδια ούτως ή άλλως, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν νόμιμο ιστότοπο και έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ή απαγόρευσης πληροφοριών.

Τι θα συμβεί εάν το παιδί μου δεν κάνει σωστό το PSP;

Μπορείτε να καταλήξετε σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί γιατί το υλικολογισμικό - ο βασικός κώδικας που απαιτείται για την εκκίνηση του συστήματος - είναι διεφθαρμένος. Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους ενώ hacking, ένα από τα οποία είναι κακό downgrader . Οι υποβαθμιστές είναι αρχεία που προορίζονται να επιστρέψουν το firmware του PSP σε μια παλαιότερη έκδοση που θα επιτρέψει στο χρήστη να εγκαταστήσει μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό, όπως homebrew και εξομοιωτές. Τα κακά downgraders μοιάζουν με καλά αρχεία, αλλά καταλήγουν να περιέχουν κακόβουλο κώδικα, όπως ιούς. Κάνοντας ένα πλέξιμο PSP playable πάλι μπορεί να κοστίσει πάνω από $ 100.

Για να μάθετε πώς να hack το PSP σωστά, μερικές συνιστώμενες ανάγνωση είναι Hacking το PSP: Cool Hacks, Mods και προσαρμογές για το Sony PlayStation Portable από Auro Rahimzadeh. Ανατρέξτε στον οδηγό PSP του Niko σχετικά με το βιβλίο εδώ.

Υπάρχουν πολλά βοηθητικά προγράμματα και παιχνίδια του homebrew, καθώς και πολλά δωρεάν παιχνίδια DOS, τα οποία είναι απολύτως νόμιμα για λήψη χωρίς πληρωμή. Εάν το παιδί σας ενδιαφέρεται για αυτά, hacking το PSP αξίζει τον κίνδυνο και την προσπάθεια - βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τι κάνουν.