Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση στα Windows Vista

Τα Windows Vista έχουν ρυθμιστεί από προεπιλογή για να επανεκκινήσετε αμέσως μετά από μια μπλε οθόνη θανάτου (BSOD) ή άλλο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος. Αυτή η επανεκκίνηση συνήθως συμβαίνει πολύ γρήγορα για να δείτε το μήνυμα σφάλματος στην οθόνη.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτόματης επανεκκίνησης για αποτυχίες συστήματος στα Windows Vista.

Σημαντικό: Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση πλήρως στα Windows Vista λόγω ενός BSOD; Βλ. Συμβουλή 2 στο κάτω μέρος της σελίδας για βοήθεια.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
    1. Συμβουλή: Σε βιασύνη; Πληκτρολογήστε σύστημα στο πλαίσιο αναζήτησης, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα των αποτελεσμάτων και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου , δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο System (Σύστημα) .
  4. Στο παράθυρο εργασιών στα αριστερά, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος .
  5. Εντοπίστε την περιοχή εκκίνησης και ανάκτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις ....
  6. Στο παράθυρο " Εκκίνηση και αποκατάσταση" , εντοπίστε και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου δίπλα στην επιλογή Αυτόματη επανεκκίνηση .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Έναρξη και Ανάκτηση .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο " Ιδιότητες συστήματος" .
  9. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο του συστήματος .
  10. Από εδώ και πέρα, όταν ένα πρόβλημα προκαλεί ένα BSOD ή άλλο σημαντικό σφάλμα που σταματά το σύστημα, ο υπολογιστής δεν θα επανεκκινήσει αυτόματα. Απαιτείται επανεκκίνηση με μη αυτόματο τρόπο.

Συμβουλές

  1. Δεν είναι χρήστης των Windows Vista; Δείτε πώς απενεργοποιώ την αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση αποτυχίας συστήματος στα Windows; για συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows .
  2. Εάν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε πλήρως τα Windows Vista λόγω σφάλματος μπλε οθόνης θανάτου, δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση στην επιλογή αποτυχίας του συστήματος, όπως περιγράφεται στα παραπάνω βήματα.
    1. Ευτυχώς, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή εκτός των Windows Vista: Τρόπος απενεργοποίησης της αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση βλάβης συστήματος Από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους .