Εδώ είναι τι σημαίνει "GPOY"

Το ακρωνύμιο αγκαλιάστηκε από τους χρήστες του Tumblr

Το GPOY είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει δωρεάν εικόνα για τον εαυτό σας . Το ακρωνύμιο ακολουθείται σχεδόν πάντα από μια φωτογραφία ή ένα κινούμενο GIF που είναι είτε ένα selfie ή μια εικόνα κάποιου ή κάτι άλλο που μοιάζει με μια κατάσταση, ενέργεια ή χαρακτήρα παρόμοιο με το χρήστη που το μοιράζεται.

Όταν μια φωτογραφία ή GIF είναι τόσο αξιόπιστη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συμβολίσει εσείς ή τη ζωή σας με οποιονδήποτε τρόπο, τότε είναι σκόπιμο να συμπεριλάβετε το GPOY στη λεζάντα. Σκεφτείτε το ως το ακρωνύμιο ισοδύναμο να λέτε αυτό είναι το πώς αισθάνομαι / τι μοιάζω τώρα.

Για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε λυπημένοι, μπορείτε να μοιραστείτε μια εικόνα ενός σκύλου ή μιας γάτας που μοιάζει με λυπημένο με τη λεζάντα GPOY για να αφήσετε τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι μοιράζεστε το συναίσθημα στη φωτογραφία. Ως εναλλακτική λύση, θα μπορούσατε να τραβήξετε μια φωτογραφία του εαυτού σας που δείχνει λυπημένη και στη συνέχεια να την επισημάνετε με το GPOY.

Χρήση GPOY στο Tumblr

Το ακρωνύμιο χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει το οπτικό περιεχόμενο στη δημοφιλή πλατφόρμα Tumblr του microblogging και θεωρείται ότι αποτελεί μέρος της κοινοτικής του κουλτούρας. Δεν χρησιμοποιείται πολύ σε άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, αν και μπορεί να συναντήσετε σε αυτά τα μέρη.

Όταν πρόκειται για τον πολιτισμό Tumblr, το GPOY χρησιμοποιείται σπάνια σε πλήρεις προτάσεις και χρησιμοποιείται κυρίως από μόνο του χωρίς άλλες λέξεις ή πληροφορίες. Η φωτογραφία ή το GIF επικοινωνεί το μήνυμα.

Προέλευση

Σύμφωνα με το Know Your Meme, το ακρωνύμιο GPOY μπορεί να εντοπιστεί ήδη από το 2008, όταν οι χρήστες του Tumblr θα ετικετοποιούσαν τις θέσεις με το "GPOYW" την Τετάρτη. Η απόσπαση δωρεάν φωτογραφίας την Τετάρτη ήταν ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό για αρκετούς χρήστες του Tumblr. Μέχρι το 2009, ο W είχε σταματήσει σταδιακά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημοσιεύουν οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

Viral Spread

Με την εκρηκτική ανάπτυξη του Tumblr , η δημοτικότητα των μιμμάτων GPOY εξαπλώθηκε γρήγορα μέσα στην κοινότητα Tumblr, όπου χρησιμοποιείται συχνότερα από το νεότερο πλήθος. Οι λάτρεις του Tumblr το χρησιμοποιούν για να περιγράψουν άλλα μίμμες, φωτογραφίες, διαδικτυακά κόμικς, GIF, σχέδια ή οτιδήποτε άλλο οπτικό.

Παρά τη δημοτικότητά του, το ακρωνύμιο είναι ένα από αυτά τα σπάνια που παραμένει δημοφιλές σε μια κοινότητα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και σπάνια βλέπει οπουδήποτε αλλού σε απευθείας σύνδεση.

Πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά ακρωνύμια για check out