Αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στο Chrome για iOS

Οι Ρυθμίσεις του Chrome σάς επιτρέπουν να επιλέξετε μια μηχανή αναζήτησης προεπιλεγμένη από την Google

Αυτό το άρθρο προορίζεται για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Google Chrome σε συσκευές iPad, iPhone ή iPod touch.

Όλα τα προγράμματα περιήγησης εγκαθίστανται με μια προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Chrome είναι φυσικά η Google. Η συνδυασμένη γραμμή γραμμής διευθύνσεων URL / γραμμή αναζήτησης "omnibox" παρέχει ένα ενιαίο κατάστημα για την εισαγωγή τόσο των όρων αναζήτησης όσο και συγκεκριμένων διευθύνσεων URL. Εάν προτιμάτε διαφορετική μηχανή αναζήτησης, ωστόσο, είναι εύκολο να αλλάξετε.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στο iOS

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στη συσκευή σας iOS.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού Chrome (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες τελείες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού για να εμφανίσετε τη σελίδα ρυθμίσεων του Chrome.
  4. Εντοπίστε την ενότητα Βασικά στοιχεία και επιλέξτε Μηχανή αναζήτησης .
  5. Ελέγξτε τη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση και τερματίστε τις ρυθμίσεις του Chrome.

Πιθανές επιλογές είναι το Google, το Yahoo!, το Bing, το Ask και το AOL. Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται η προσθήκη οποιασδήποτε εναλλακτικής μηχανής αναζήτησης σε μια συσκευή iOS. Μπορείτε, ωστόσο, να προσθέσετε νέες μηχανές αναζήτησης σε φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Σημείωση : Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης που δεν περιλαμβάνεται στις ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης του Chrome, εξετάστε την περιήγηση στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης και, στη συνέχεια, δημιουργήστε μια συντόμευση για αυτήν τη σελίδα στην αρχική οθόνη.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στο Chrome σε έναν υπολογιστή

Ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής παρέχει περισσότερες επιλογές από μια κινητή συσκευή όταν πρόκειται για μηχανές αναζήτησης. Εάν δεν σας αρέσει κάποια από τις αναφερόμενες μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να προσθέσετε μια νέα. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή σας.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού Chrome (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες τελείες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού για να εμφανίσετε τη σελίδα ρυθμίσεων του Chrome.
  4. Εντοπίστε την ενότητα " Αναζήτηση " και επιλέξτε " Διαχείριση μηχανών αναζήτησης" .
    1. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Μηχανές Αναζήτησης. Εκτός από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναζήτησης που είναι διαθέσιμες σε μια συσκευή iOS, πολλές άλλες εμφανίζονται στην ενότητα Άλλες Μηχανές Αναζήτησης .
  5. Βρείτε τον κινητήρα που προτιμάτε. Αν δεν υπάρχει, μεταβείτε στην τελευταία σειρά όπου εμφανίζεται το πλαίσιο κειμένου "Προσθήκη νέας μηχανής αναζήτησης".

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές κατά την προσθήκη μιας νέας μηχανής αναζήτησης: