Πόσο κοστίζει ένα iPod touch;

Το iPod touch είναι μια εξαιρετική συσκευή επειδή προσφέρει πολλά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iPhone, αλλά σε χαμηλότερη τιμή και χωρίς μηνιαίο τηλεφωνικό πλάνο. Αν βρίσκεστε στην αγορά για μια νέα κινητή συσκευή, χρειάζεστε μια κρίσιμη πληροφορία: Πόσο κοστίζει ένα iPod touch;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι με το iPhone. Το iPhone έχει πολλά μοντέλα, πολλαπλές επιλογές πληρωμής και σύνθετα μηνιαία προγράμματα εξυπηρέτησης .

Για να υπολογίσετε πόσα θα ξοδέψετε σε ένα iPod touch, θα πρέπει να ξέρετε μόνο ποιο μοντέλο θέλετε.

Δύο μοντέλα, δύο τιμές

Υπάρχουν δύο μοντέλα iPod touch για να διαλέξετε (για την τελευταία γενιά, τουλάχιστον. Αν κοιτάξετε παλαιότερες εκδόσεις, θα βρείτε μερικές άλλες επιλογές). Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών είναι η ποσότητα της χωρητικότητας αποθήκευσης που προσφέρουν. Οι επιλογές σας είναι:

Μοντέλο Τιμή
32 GB iPod touch 189 δολάρια
128 GB iPod touch $ 284

Αγοράστε το iPod touch στο Amazon

Το τελευταίο μοντέλο είναι η 6η γενιά iPod touch , η οποία ενισχύει τη μέγιστη δυνατότητα αποθήκευσης σε 128 GB. Όλα τα 6η γεν. τα μοντέλα περιλαμβάνουν έναν νέο, πιο γρήγορο επεξεργαστή και έναν συνεργαζόμενο μηχανισμό κίνησης, καθώς και βελτιωμένες κάμερες. Είναι το μοντέλο που σας προτείνω χωρίς δισταγμό. Στην πραγματικότητα, δεν θα σκεφτόμουν ούτε καν παλαιότερα μοντέλα, ειδικά αφού το μοντέλο της 5ης γενιάς ξεκίνησε το 2012. Αυτό είναι πολύ καιρό πριν από την τεχνολογία. Η απόκτηση του τελευταίου και μεγαλύτερου εξασφαλίζει ότι η αφή σας θα συνεχίσει να λειτουργεί με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, τις εκδόσεις του iOS και τις λειτουργίες.

Θα μπορούσατε να εξετάσετε μια παλαιότερη έκδοση της 6ης γενιάς iPod touch, η οποία προσφέρει αποθήκευση 64 GB. Η Apple δεν τα κάνει πια, αλλά είναι η ίδια συσκευή με τα μοντέλα των 32 GB και 128 GB και ίσως βρείτε ένα με χαμηλότερη τιμή.

Το iPod touch συνεχίζει να πωλείται;

Μιλώντας για χαμηλότερες τιμές, η αγορά που χρησιμοποιείται δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες.

Μπορεί να αναρωτιέστε αν θα πρέπει να περιμένετε για το iPod touch για να προχωρήσει σε πώληση για να πάρετε μια καλύτερη τιμή. Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι.

Η Apple ελέγχει πολύ προσεκτικά την τιμολόγηση των συσκευών της (και επειδή είναι τόσο δημοφιλείς, μπορεί να πάρει τις τιμές που θέλει). Δεν έχει σχεδόν ποτέ πωλήσεις σε iPods και iPhones. Υπάρχουν οι ετήσιες πωλήσεις διακοπών και οι προωθητικές εκδηλώσεις, αλλά συνήθως εξοικονομείτε μόνο $ 10 ή $ 20. Μπορεί να βρείτε περιστασιακά έναν έμπορο λιανικής πώλησης που προσφέρει iPod touch για $ 5 ή $ 10 λιγότερο από τον ανταγωνισμό, αλλά δεν υπολογίζετε για την εξοικονόμηση πολύ περισσότερο από αυτό.

Σε περίπτωση που αγοράσετε Μεταχειρισμένα;

Αν θέλετε να πληρώσετε λιγότερο από την τιμή καταλόγου, το καλύτερο στοίχημά σας για να πάρετε μια φθηνότερη τιμή με ένα άγγιγμα είναι να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο. Αν σκέφτεστε ότι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει αυτά τα άρθρα πριν αγοράσετε:

Μην αγοράζετε το μοντέλο 16GB

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα, μην σκέφτεστε καν να αγοράσετε την έκδοση 16 GB της αφή, ανεξάρτητα από το ποια γενιά είναι.

Ακριβώς όπως θα πρέπει πάντα να ψάχνετε για να αγοράσετε το πιο πρόσφατο μοντέλο, θα πρέπει να αγοράσετε τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης όσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η βασική εγκατάσταση του iOS και των ενσωματωμένων εφαρμογών του καταλαμβάνει 8-11 GB. Αυτό είναι ένα πλήρες 50-66% της χωρητικότητας αποθήκευσης του μοντέλου 16 GB.

Προσθέστε μια δέσμη τραγουδιών, μερικές εφαρμογές και παιχνίδια και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο και θα βγείτε από το χώρο γρήγορα. Αποφύγετε ότι δαπανούν λίγο περισσότερο για να πάρουν τουλάχιστον την έκδοση 32 GB (αλλά πάλι, εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα, να πάρετε περισσότερα. Θα το χρησιμοποιήσετε).

Άλλα έξοδα κατά την αγορά ενός iPod touch

Η τιμή του μοντέλου iPod touch που θέλετε δεν είναι το συνολικό ποσό που πρέπει να περιμένετε να ξοδέψετε. Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, ενδέχεται να υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων. Υπάρχουν επίσης ορισμένα εξαρτήματα που μπορεί να θέλετε να αγοράσετε, όπως:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις προσθήκες αγοράς που μπορούν να προσθέσουν στο συνολικό κόστος του iPod touch, δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τα αξεσουάρ που θα αγοράσετε μαζί με το iPod touch .