Τι είναι ένα αρχείο ELM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ELM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ELM είναι ένα αρχείο Θέματος Office. Αυτά είναι αρχεία ρυθμίσεων που χρησιμοποιούνται από τα προγράμματα του Microsoft Office και το Microsoft FrontPage.

Ένα αρχείο ELM είναι ένα μη συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει όλα τα διαφορετικά μέρη του θέματος. Μπορούν επίσης να αναφέρουν εξωτερικά αρχεία όπως JPGs ή άλλες εικόνες.

Το φανταστικό MMORPG video game Eternal Lands χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου ELM επίσης, για αρχεία Mapless Etern Lands. Κάποιες φορές αποθηκεύονται με συμπίεση GZ και επομένως ονομάζονται * .elm.gz .

Σημείωση: Αν και οι επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν πάρα πολύ παρόμοιες, τα αρχεία ELM είναι τελείως διαφορετικά από τα αρχεία EML (E-Mail Message).

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ELM

Τα αρχεία ELM χρησιμοποιούνται από προγράμματα του Microsoft Office αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν άμεσα από αυτά. Με άλλα λόγια, παρόλο που ενδέχεται να έχετε αρχεία ELM στον κατάλογο εγκατάστασης του Microsoft Office, δεν μπορείτε να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο ένα σε Word ή Excel, για παράδειγμα.

Σημείωση: Το Microsoft Office 2016 διατηρεί τα αρχεία ELM στον κατάλογο προγραμμάτων του, στην περιοχή \ root \ VFS \ ProgramFilesCommonX86 \ Microsoft Shared \ THEMES16 \ . Το MS Office 2013 χρησιμοποιεί το φάκελο \ Program Files \ Common Files \ microsoft shared \ THEMES15 \ . Η έκδοση 2010 χρησιμοποιεί το φάκελο \ THEMES14 \ και τα αρχεία ELM στο Office 2007 διατηρούνται στην ίδια διαδρομή, αλλά κάτω από το φάκελο \ THEMES12 \ .

Το πλέον διακοπτόμενο πρόγραμμα σχεδιασμού web του Microsoft FrontPage χρησιμοποιεί επίσης αρχεία ELM.

Επειδή τα αρχεία Theme Office συνήθως βασίζονται εξ ολοκλήρου σε κείμενο, οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να τα ανοίξει - δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες του Free Text Editor για μερικά από τα αγαπημένα μας. Τα αρχεία ELM ανοίχτηκαν καθώς τα έγγραφα κειμένου δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το αρχείο όπως θα περιμένατε, αλλά απλά δείχνει κάποια λεπτομέρεια σχετικά με το θέμα σε μορφή κειμένου.

Το παιχνίδι αιώνων εδαφών χρησιμοποιεί αρχεία ELM που είναι αρχεία χάρτου αιώνιας έκτασης.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ELM αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ELM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ELM

Τα αρχεία ELM που χρησιμοποιούνται από τα προαναφερθέντα προϊόντα της Microsoft πιθανώς δεν μπορούν να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή και εξακολουθούν να κάνουν ό, τι κάνουν. Χρησιμοποιούνται αυτόματα από τα κατάλληλα προγράμματα και μόνο αυτά, επομένως η μετατροπή σε διαφορετική μορφή είναι περιττή.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο ELM σε κάτι σαν HTM , TXT ή άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο, μπορείτε να το κάνετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Αλλά και πάλι, αυτό θα παράγει ένα αρχείο που δεν θα λειτουργεί πλέον σωστά με τα προϊόντα της Microsoft και θα ήταν χρήσιμο μόνο για να σας διευκολύνει να διαβάσετε τα περιεχόμενα του αρχείου του κειμένου.

Ομοίως, το παιχνίδι Αιώνια Κτήματα είναι ίσως το μόνο άλλο λογισμικό που χρησιμοποιεί αρχεία ELM. Δεδομένου ότι είναι από εντελώς διαφορετική μορφή από τα αρχεία του Office Theme, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να παραμείνουν στην αρχική τους μορφή (με την επέκταση .ELM).

Σημαντικό: Δεν μπορείτε συνήθως να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου .ELM) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας (όπως .JPG) και να περιμένετε να χρησιμοποιηθεί το νέο μετονομαζόμενο αρχείο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ELM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Εάν γνωρίζετε ότι έχετε να κάνουμε με ένα σχήμα γραφείου ELM εναντίον μιας μορφής Eternal Lands ELM, αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία για την παροχή.