Ανασκόπηση: Φορητοί χοροί 807V Βιβλιοθήκες

Ομιλητές για τον Προϋπολογισμό

Όταν σκέφτεστε τις μάρκες ομιλητών, το Focal μπορεί να μην είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σας, αλλά θα θέλετε να ακούσετε τα ηχεία Chorus 807V προτού κάνετε μια αγορά. Με τους ομιλητές ως ευχάριστο στο αυτί όπως αυτοί, οι Αμερικανοί σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πιο ποιοτικά προϊόντα που προέρχονται από τη Γαλλία αυτές τις μέρες από ό, τι καλό κρασί και τυρί.

Το Focal (pronounced Fo- Call ) έχει κάνει τα μεγάφωνα για το σπίτι, το αυτοκίνητο και τις επαγγελματικές εφαρμογές εδώ και δεκαετίες. Το 807V είναι ένα νέο ηχείο αμφίδρομων βιβλιοθηκών, μέρος της σειράς Χορωδία του Focal, το οποίο περιλαμβάνει οθόνες ηχογράφησης, surround και κεντρικά κανάλια και ένα subwoofer.

Χαρακτηριστικά

Το Chorus 807V διαθέτει έναν mid-bass οδηγό πολυγώνου 7 ιντσών και ένα tweeter ανεμιστήρα με θόλο ανεμιστήρα 1 ιντσών. Το ανεστραμμένο tweeter θόλου έχει σχεδιαστεί για βελτιωμένη απεικόνιση και ηχητική φάση και χρησιμοποιείται συχνά στα επαγγελματικά ηχεία του Focal. Τα περιβλήματα των ηχείων είναι πάχους MDF (μεσαίας πυκνότητας ινών), κατασκευασμένα από μη παράλληλα εσωτερικά τοιχώματα, για να αποτρέπουν τις εσωτερικές αντανακλάσεις ήχου και είναι πολύ συμπαγείς, όπως αποδεικνύεται από ένα ραβδί στις πλευρές του ηχείου. Ακρυλικό διάφραγμα και επάνω επιφάνεια και διατίθεται σε τρία τελειώματα από το ντουλάπι, ανοιχτόχρωμο Φυσικό, μαύρο έβενο και βαθύ καφέ φινίρισμα Moka.

Απόδοση πραγματικού κόσμου - Ταινίες και πηγές βίντεο

Ξεκίνησα την αναθεώρηση ενός ζευγαριού ομιλητών εστιακής εστίασης 807V με την πρώτη σεζόν των "Mad Men" (DVD, AMC, Dolby Digital) σε DVD (στερεοφωνικά), μια γρήγορη και πολύ διασκεδαστική τηλεοπτική σειρά για τις ζωές της διαφήμισης της Madison Avenue στελεχών στις αρχές της δεκαετίας του '60. Τα αυθεντικά αυτοκίνητα, τα σετ και οι ντουλάπες, και ειδικά η μουσική εποχής, κάνουν αυτό ένα συναρπαστικό show.

Ήξερα αμέσως ότι μου άρεσαν οι Εστιασμένοι ομιλητές. Έκαναν αναπαραγωγή κρυστάλλινου διαφανούς διαλόγου και εξαιρετικά ισορροπημένης ποιότητας ήχου με τη μουσική. Συγκεκριμένα, ο διάλογος είναι μια καλή δοκιμή μεγαφώνου, διότι όλοι γνωρίζουμε τον ήχο της φυσικής ανθρώπινης φωνής. Μπορεί να είναι δύσκολο να αξιολογήσετε με ακρίβεια τον ήχο ενός τσέλου ή μιας τρομπέτας (εκτός αν παίζετε), αλλά ο ήχος της ανθρώπινης φωνής είναι εύκολος να κρίνετε.

Ο ορισμός και η σαφήνεια του μέσου όρου είναι ένα προφανές ισχυρό σημείο των ενδιαφερομένων. Το American Classics του Tony Bennett (DVD, Sony / BMG Music Entertainment, Dolby Digital) είναι μια ευχάριστη παράσταση με ντουέτα που χαρακτηρίζει πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές και πολλές σπουδαίες χορευτικές ρουτίνες. Το "Steppin 'Out" με τον Tony Bennett, την Christina Aguilera και μια πλήρης ορχήστρα είναι μία από τις καλύτερες στο δίσκο και ακούγεται απλά φοβερή. Τα 807Vs αναπαράγουν τα φωνητικά με εξαιρετική σαφήνεια, ανοικτότητα και λεπτή λεπτομέρεια, αλλά ποτέ δεν ακουγόταν συμφόρηση.

Απόδοση πραγματικού κόσμου - Πηγές μουσικής

Η δυναμική φωνή της Renee Olsted είναι μια καλή δοκιμή για κάθε ηχείο και ακούγεται εξαιρετικά φυσική και ανοιχτή στα ηχεία 807V.

Ομοίως, τα εστιακά ηχεία έχουν ισχυρές ιδιότητες μπάσων. Τα 807Vs είναι εξαερισμένα ηχεία με μπροστινή θύρα πυροδότησης. Όπως και με κάθε ηχείο, η σωστή τοποθέτηση σε δωμάτιο είναι σημαντική και ακούγεται καλύτερα όταν τοποθετείται στα στηρίγματα των ηχείων. Το μπάσο στο "St Agnes και το Burning Train" του Sting (CD, A & M Records) είχε μια σταθερή βάση και ακουγόταν πολύ γεμάτο ακόμη και χωρίς ένα subwoofer. Το ίδιο ισχύει και για το τραγούδι υπογραφής του Tony Bennett "I Left My Heart στο Σαν Φρανσίσκο" - το μπάσο στο πιάνο έφτασε σε βάθη που ακουγόταν σαν να είχα υπογούφερ στο σύστημα, αν και δεν το έκανα. (Σημείωση: εάν χρησιμοποιείται σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υπογούφερ για το κανάλι LFE).

Μπορούν να ροκάρουν και να κυλούν με δυνατά μπάσα, όταν θέλετε, μπορούν να αναπαράγουν τις λεπτές λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες μιας εξαιρετικής κλασικής μουσικής απόδοσης και εξαιρετικού ήχου με πηγές βίντεο. Ειδικά οι φωνογράφοι έχουν ζωντανή παρουσία και διαφάνεια που είναι εύκολο να εκτιμηθούν.

Τα ηχεία των βιβλιοθηκών ακούγονται καλύτερα όταν τοποθετούνται σε περίπτερα. Ο ηχείο τοποθετεί το tweeter στο επίπεδο αυτιού του ακροατή όταν καθίσει και βοηθά στη βελτίωση της απόκρισης των μπάσων. Η εστίαση προσφέρει το S800V για τα ηχεία 807V.

Συμπεράσματα

Τα ηχεία εστιακής εστίασης 807V έχουν κερδίσει ένα κομμάτι στη λίστα των κορυφαίων ομιλητών μου. Έχουν πολύ φυσική, άχρωμη ποιότητα ήχου και μεσαία διαφάνεια που τους χωρίζει από πολλά ηχεία που έχω αναθεωρήσει. Για περιστασιακή ή κρίσιμη ακρόαση, είναι εύκολο στα αυτιά και ευχάριστη για μεγάλες χρονικές περιόδους και ακόμα καλύτερα με ένα καλό Brie ένα ωραίο μπουκάλι γαλλικού κρασιού. Με λίγα λόγια, τα ηχεία Focal 807V συμπληρώνουν όμορφα ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.

Μπορεί να είμαι επικριτικός για την έλλειψη μιας δι-καλωδίωσης ή bi-ενισχυτή επιλογή που βρέθηκαν σε πολλά ηχεία σε αυτό το εύρος τιμών, αλλά οι ηχητικές τους ιδιότητες περισσότερο από την αντιστάθμιση για την έλλειψη αυτού του χαρακτηριστικού.

Είναι μέτρια αποδοτικά με προδιαγραφές ευαισθησίας 92 dB, ώστε ένας δέκτης ή ενισχυτής με 75 watts ανά κανάλι ή περισσότερο είναι ένας καλός συνδυασμός για τα ηχεία 807V. Το Focal Chorus 807Vs διανέμεται από την υπηρεσία Audio Plus Services.

Το Focal προσφέρει πολλά μεγάφωνα σε διαφορετικές κλίμακες τιμών, αλλά τα ηχεία 807V είναι μια πραγματική συμφωνία. Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα τους για περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο κοντά σας. Αν ενδιαφέρεστε για ένα σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου, διαβάστε περισσότερα σχόλια από το σπίτι θέατρο ομιλητών Robert Silva, οδηγός για το σπίτι θέατρο. Καλή ακρόαση!

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ