Διάγνωση μνήμης των Windows

Μια πλήρης αναθεώρηση του διαγνωστικού ελέγχου μνήμης των Windows, ένα εργαλείο δοκιμής για ελεύθερη μνήμη RAM

Το Windows Diagnostic Memory (WMD) είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δοκιμής ελεύθερης μνήμης . Η διαγνωστική μνήμης των Windows είναι μια ολοκληρωμένη δοκιμή μνήμης, αλλά είναι επίσης πολύ εύκολη στη χρήση.

Το BIOS στον υπολογιστή σας θα ελέγξει τη μνήμη σας κατά τη διάρκεια του POST αλλά είναι μια εξαιρετικά βασική δοκιμή. Για να διαπιστώσετε αν η μνήμη RAM δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να εκτελέσετε μια εκτεταμένη δοκιμή μνήμης από ένα πρόγραμμα όπως το Windows Memory Diagnostic.

Σας συνιστώ να δοκιμάσετε πρώτα τη μνήμη σας με το Memtest86, αλλά θα πρέπει πάντα να δοκιμάσετε μια δεύτερη φορά με ένα διαφορετικό εργαλείο ελέγχου μνήμης για να είστε σίγουροι. Το διαγνωστικό μνήμης των Windows πρέπει να είναι το δεύτερο εργαλείο.

Σημείωση: Τα όπλα μαζικής καταστροφής χρησιμοποιούνται συνήθως απευθείας από τη Microsoft, αλλά δεν είναι πλέον. Ο παρακάτω σύνδεσμος είναι στο Softpedia το οποίο επίσης φιλοξενεί τη λήψη.

Κάντε λήψη της Διαγνωστικής μνήμης των Windows
[ Softpedia.com | Λήψη Συμβουλών ]

Διαγνωστικά πλεονεκτήματα μνήμης Windows & amp; Μειονεκτήματα

Αν και δεν είναι το καλύτερο εργαλείο δοκιμής RAM εκεί έξω, είναι μια μεγάλη δεύτερη επιλογή:

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγνωστική μνήμης των Windows

Οι σκέψεις μου για τη διάγνωση μνήμης των Windows

Το διαγνωστικό μνήμης των Windows είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα προγράμματα δοκιμών μνήμης. Το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια ως δεύτερη άποψη όταν το Memtest86 βρίσκει αποτυχία μνήμης.

Σημαντικό: Δεν χρειάζεστε εγκατεστημένα τα Windows και δεν χρειάζεται να διαθέτετε αντίγραφο για να χρησιμοποιήσετε το WMD. Η Microsoft ανέπτυξε το πρόγραμμα, αυτό είναι όλο.

Για να ξεκινήσετε, επισκεφτείτε τη σελίδα λήψης διαγνωστικών μνήμης των Windows της Microsoft στη διεύθυνση Softpedia.com. Δυστυχώς, η Microsoft δεν φιλοξενεί πλέον αυτό το πρόγραμμα.

Όταν βρίσκεστε εκεί, κάντε κλικ στο πλήκτρο START DOWNLOAD στα αριστερά. Επιλέξτε την καλύτερη λήψη από την οθόνη που εμφανίζεται δίπλα στη λήψη του αρχείου mtinst.exe . Μπορεί να υπάρχουν δύο συνδέσεις λήψης εδώ, αλλά είτε θα πρέπει να λειτουργήσει.

Μετά τη λήψη, εκτελέστε το πρόγραμμα. Θα πρέπει να εμφανιστεί το παράθυρο ρύθμισης διαγνωστικών μνήμης των Windows . Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση εικόνας CD σε δίσκο ... και αποθηκεύστε την εικόνα ISO windiag.iso στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο ρύθμισης διαγνωστικών μνήμης των Windows .

Τώρα πρέπει να εγγράψετε το αρχείο ISO σε ένα CD. Δεν μπόρεσα να καταγράψω σωστά τα WMD σε μια μονάδα USB, όπως μια μονάδα flash , οπότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο.

Η εγγραφή ενός αρχείου ISO είναι διαφορετική από την κάψιμο άλλων ειδών αρχείων. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου εικόνας ISO σε ένα CD .

Μετά την εγγραφή της εικόνας ISO στο CD, εκκινήστε το CD κάνοντας επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με το δίσκο στη μονάδα οπτικού δίσκου . Το Windows Diagnostic Memory θα ξεκινήσει αμέσως και θα ξεκινήσει τη δοκιμή της μνήμης RAM.

Σημείωση: Εάν το WMD δεν ξεκινήσει (για παράδειγμα, το λειτουργικό σας σύστημα φορτώνεται κανονικά ή βλέπετε ένα μήνυμα σφάλματος), δείτε τις οδηγίες και συμβουλές στην ενότητα Πώς να εκκινήσετε από ένα CD ή DVD .

Η διαγνωστική μνήμης των Windows θα συνεχίσει να κάνει έναν άπειρο αριθμό passes μέχρι να την σταματήσετε. Ένα πέρασμα χωρίς σφάλμα είναι συνήθως αρκετά καλό. Όταν βλέπετε την εκκίνηση Pass # 2 (στη στήλη Pass ), τότε η δοκιμή ολοκληρώνεται.

Αν το WMD εντοπίσει σφάλμα, αντικαταστήστε τη μνήμη RAM . Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα τώρα, πιθανότατα θα το κάνετε στο εγγύς μέλλον. Αποθηκεύστε την απογοήτευση αργότερα και αντικαταστήστε τη μνήμη RAM σας τώρα.

Σημείωση: Η διαγνωστική μνήμης των Windows περιλαμβάνεται ως μέρος των επιλογών αποκατάστασης συστήματος στα Windows 7 και Windows Vista.

Κάντε λήψη της Διαγνωστικής μνήμης των Windows
[ Softpedia.com | Λήψη Συμβουλών ]