Τι είναι το Cloud Hosting;

Ορισμός: Το Cloud Hosting προτιμάται από όλους τους εταιρικούς γίγαντες, αλλά αν είστε νέος στην αρένα φιλοξενίας, η πρώτη και κύρια ερώτηση που εμφανίζεται στο μυαλό σας θα είναι σίγουρα - "τι είναι το cloud hosting".

Οι τοποθεσίες φιλοξενίας Cloud βασικά λειτουργούν σε διάφορους διακομιστές ιστού που είναι διασυνδεδεμένοι και σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές φιλοξενίας όπως η κοινή φιλοξενία και η αποκλειστική φιλοξενία, τα δεδομένα παρέχονται από διάφορους διακομιστές.

Οφέλη από το Cloud Hosting

Πληρώνετε για αυτό που χρησιμοποιείτε: Καθώς η επιχείρησή σας χρειάζεται να κυμαίνεται, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε καθώς μπορείτε να αλλάξετε τα πακέτα φιλοξενίας σας ανάλογα με τις ανάγκες σας και να πληρώσετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε.

Επιλογή λειτουργικού συστήματος: Μπορείτε να επιλέξετε λειτουργικό σύστημα της επιλογής σας - Linux ή Windows.

Ευελιξία: Πλήρης έλεγχος διαμόρφωσης διακομιστή μέσω διεπαφής API ή διαδικτύου.

Αποκτήστε το καλύτερο και των δύο κόσμων: Μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της αφιερωμένης φιλοξενίας, αλλά δεν χρειάζεται να αντέξετε το βαρύ κόστος της αφιερωμένης φιλοξενίας, αν δεν έχετε εκτεταμένες απαιτήσεις.

Cloud Hosting vs Αφιερωμένο Hosting

Οι dedicated servers βρίσκονται πάντα σε ένα ασφαλές και σταθερό κέντρο δεδομένων που σας εξοικονομεί από επενδύσεις σε υποδομές. Έχετε πλήρη έλεγχο του διακομιστή και, ως εκ τούτου, μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τα επίπεδα επιδόσεων του διακομιστή.

Ωστόσο, σε περίπτωση οποιωνδήποτε ατυχημάτων, τότε το πλήρες set-up πηγαίνει για μια εκτίναξη. Δεύτερον, εάν οι απαιτήσεις σας μεγαλώνουν, πρέπει να νοικιάσετε / μισθώσετε ένα μεγαλύτερο ειδικό διακομιστή και να έχετε το υψηλότερο κόστος.

Στην περίπτωση του cloud hosting, πληρώνετε όσο χρησιμοποιείτε και μπορείτε πάντα να κάνετε αλλαγές στις απαιτήσεις σας (που είναι η πραγματική ομορφιά του concept hosting cloud!).

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε άλλους διακομιστές στο δίκτυο για να αντιμετωπίσετε το χρόνο αναμονής ή να επεκτείνετε το υπάρχον διαθέσιμο εύρος ζώνης / αποθηκευτικού χώρου χωρίς να επηρεάσετε την τρέχουσα ρύθμιση ακόμα και για μια στιγμή. Έτσι, είναι αρκετά σαφές ότι κάποιος πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη μετάβαση σε cloud hosting παρά να δαπανήσει άσκοπα έναν VPS / dedicated host, εκτός εάν η επιχείρησή τους το απαιτεί πραγματικά.

Επίσης γνωστό ως: cloud web hosting, cloud site hosting

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: clowd hosting, claud hosting

Παραδείγματα: Εντάξει, τελειώσαμε με αυτό το θεωρητικό υλικό και τον ορισμό του cloud hosting, και τώρα ρωτάτε - δείξτε μου ένα παράδειγμα φιλοξενίας cloud. Λοιπόν αν το ξέρετε ή όχι, αλλά είστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτό - ναι, μιλάμε για το Google!

Πέρυσι, η Google παρουσίασε την Ενημέρωση για την καφεΐνη, ως μέρος της οποίας, πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στον τομέα της υποδομής και μεταφέρθηκε σε μια βάση φιλοξενίας με σύννεφο.

Πώς λειτουργεί?

Συνεχίζοντας το παράδειγμα του Google, κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αναζήτηση, τα ερωτήματα εκτελούνται σε ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών (cloud) και αντί να περιορίζεται σε ένα μόνο διακομιστή, η Google δεν έχει τίποτα να ανησυχεί για το φορτίο.

Αυτό παρέχει πλήρη ευελιξία στην προσθήκη περισσότερων συστημάτων (servers) στο δίκτυο για να αντιμετωπίσει το επιπλέον φορτίο (αναμενόμενο ή απροσδόκητο). Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να αυξήσει τις πολλαπλές λειτουργίες χωρίς να αντιμετωπίζει πραγματικά κανένα χρόνο διακοπής.