Μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις APN στη συσκευή σας κινητής τηλεφωνίας

Προβάλετε ή αλλάξτε τις ρυθμίσεις φορέα APN για iPhone, iPad ή Android

Το όνομα του σημείου πρόσβασης είναι το δίκτυο ή ο φορέας που χρησιμοποιεί το κινητό ή το tablet σας για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνήθως, δεν χρειάζεται να αγγίζετε τη ρύθμιση APN, επειδή έχει ρυθμιστεί αυτόματα για εσάς. Εντούτοις, υπάρχουν ώρες όπου θα θέλετε να επισκεφθείτε την οθόνη ρυθμίσεων APN στη συσκευή σας: Για την αντιμετώπιση προβλημάτων, για παράδειγμα, όταν δεν μπορείτε να λάβετε μια σύνδεση δεδομένων μετά την εναλλαγή σε ένα νέο δίκτυο, για να αποφύγετε τις χρεώσεις δεδομένων σε προπληρωμένο για να αποφύγετε τα τέλη περιαγωγής δεδομένων ή για να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SIM άλλης φορέα σε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις APN (ή τουλάχιστον να τις προβάλετε) στο Android, iPhone ή iPad σας.

Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή του APN μπορεί να δυσχεράνει τη σύνδεση δεδομένων σας, οπότε προσέχετε κατά την επεξεργασία του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει τις ρυθμίσεις APN πριν την αλλάξετε, μόνο σε περίπτωση. Η μετατροπή του APN στην πραγματικότητα είναι μια στρατηγική για την παρεμπόδιση των εφαρμογών από τη χρήση δεδομένων.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε συσκευές iOS, πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων για να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες πληροφορίες APN αν για κάποιο λόγο δυσκολευτείτε τις ρυθμίσεις APN.

Ρυθμίσεις APN iPhone και iPad

Εάν ο μεταφορέας σας επιτρέπει να προβάλετε τις ρυθμίσεις APN -και όχι όλοι τους - μπορείτε να τις βρείτε στη συσκευή σας με αυτά τα μενού, σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης της Apple:

Εάν ο μεταφορέας σας δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε το APN σας στο iPhone ή στο iPad σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μια υπηρεσία ή έναν ιστότοπο όπως το Ξεκλείδωμα στο iPhone ή στο iPad και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Ο ιστότοπος αναπτύχθηκε έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανεπίσημες κάρτες SIM από άλλους φορείς στη συσκευή σας Apple.

Ρυθμίσεις Android APN

Τα smartphone Android έχουν επίσης ρυθμίσεις APN. Για να εντοπίσετε τη ρύθμιση APN στη συσκευή σας Android:

Ρυθμίσεις APN Android και iOS

Ένας άλλος πόρος τόσο για συσκευές iOS όσο και για συσκευές Android είναι το έργο APNchangeR, όπου μπορείτε να βρείτε κυψελοειδείς ρυθμίσεις φορέα ή πληροφορίες προπληρωμένων δεδομένων ανά χώρα και χειριστή.

Διαφορετικά APNs μπορεί να αντιπροσωπεύουν διαφορετικές τιμές σχέδια με το φορέα σας. Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σχέδιό σας, επικοινωνήστε με τον φορέα σας αντί να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον εαυτό σας αυτόματα. Ενδέχεται να καταλήξετε σε υψηλότερο από τον αναμενόμενο λογαριασμό ή σε ένα smartphone που δεν θα κάνει καθόλου κλήσεις.