Μια επισκόπηση των κατηγοριών blog

Πώς οι κατηγορίες βοηθούν τους αναγνώστες του ιστολογίου σας

Τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού blogging δίνουν στους bloggers τη δυνατότητα να οργανώνουν τις θέσεις blog τους σε κατηγορίες. Όπως μπορείτε να οργανώσετε τα αρχεία σκληρού αντιγράφου σε ένα γραφείο αρχείων, μπορείτε να οργανώσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σε κατηγορίες, έτσι ώστε να είναι εύκολο να βρεθούν στο μέλλον.

Τι είναι οι Κατηγορίες Blog;

Δεδομένου ότι τα επιτυχημένα ιστολόγια ενημερώνονται συχνά, οι θέσεις θα ταφούν γρήγορα και μπορεί να είναι δύσκολο για τους αναγνώστες να βρουν. Οι παλαιότερες αναρτήσεις συνήθως αρχειοθετούνται ανά μήνα, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας να βρουν παλαιότερες δημοσιεύσεις, δημιουργώντας χρήσιμες κατηγορίες για να τις αρχειοθετήσουν. Οι κατηγορίες εμφανίζονται συνήθως στην πλευρική γραμμή του ιστολογίου όπου οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν προηγούμενες αναρτήσεις που τους ενδιαφέρουν.

Δημιουργία κατηγοριών blog

Προκειμένου οι κατηγορίες του ιστολογίου σας να είναι χρήσιμες για τους αναγνώστες σας, πρέπει να είναι αρκετά διαισθητικοί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προφανές τι είδους θέσεις περιλαμβάνονται σε κάθε κατηγορία. Καθώς δημιουργείτε τις κατηγορίες σας, σκεφτείτε σαν τους αναγνώστες σας. Είναι επίσης σημαντικό να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργία κατηγοριών που είναι υπερβολικά ευρείες και συνεπώς δεν βοηθούν τους αναγνώστες να περιορίσουν τις αναζητήσεις τους και εκείνες που είναι υπερβολικά συγκεκριμένες και προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές που οι αναγνώστες μπερδεύονται.

Συμβουλή κατηγορίας

Καθώς δημιουργείτε τις κατηγορίες του ιστολογίου σας, έχετε στο μυαλό σας τη βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης . Οι μηχανές αναζήτησης συνήθως βρίσκουν το ιστολόγιό σας με βάση τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται σε κάθε σελίδα. Χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά του ιστολογίου σας στους τίτλους κατηγοριών σας μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης . Απλά προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολικά τις λέξεις-κλειδιά στο ιστολόγιό σας ή στις κατηγορίες σας, επειδή η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να θεωρούν ότι η υπερβολική χρήση είναι λέξη-κλειδί γεμίσματος, η οποία είναι μια μορφή spam. Εάν είστε παγιδευμένοι σε αυτό, το ιστολόγιό σας θα μπορούσε να παραμείνει εκτός Google και άλλων αναζητήσεων μηχανών αναζήτησης εξ ολοκλήρου, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά το ποσό της κυκλοφορίας που λαμβάνει το ιστολόγιό σας.