Στερεοφωνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές εξαρτημάτων

5 πράγματα που πρέπει να εξετάσετε

Τα στερεοφωνικά στοιχεία (δέκτης, ενσωματωμένος ενισχυτής ή ξεχωριστά εξαρτήματα) αποτελούν την καρδιά και το μυαλό ενός στερεοφωνικού συστήματος. Είναι το σημείο όπου όλα τα εξαρτήματα πηγής συνδέονται, τροφοδοτούν τα μεγάφωνα και ελέγχουν ολόκληρο το σύστημα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά εξαρτήματα. Εάν η τιμή δεν ήταν σημαντική, όλοι θα αγοράζουμε ξεχωριστά εξαρτήματα, αλλά καλό, ακόμη και εξαιρετική απόδοση ήχου είναι δυνατή με έναν μετρητή με χαμηλό κόστος και ένα καλά εναρμονισμένο ζεύγος ηχείων. Ξεκινήστε διαβάζοντας αυτή την επισκόπηση των στερεοφωνικών στοιχείων για να μάθετε τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου στερεοφωνικού στοιχείου.

Πόση ισχύς ενισχυτή χρειάζεστε;

Αφού αποφασιστεί ο τύπος του εξαρτήματος, η έξοδος ισχύος είναι η επόμενη προσοχή. Οι ανάγκες εξόδου ισχύος καθορίζονται από τα ηχεία, το μέγεθος της αίθουσας ακρόασης και πόσο δυνατά θέλετε να ακούτε και συνήθως παρεξηγηθείτε. Ένας ενισχυτής με 200-watt ανά κανάλι δεν θα αναπαράγεται δύο φορές τόσο δυνατός όσο ένας ενισχυτής με 100-watt ανά κανάλι. Στην πραγματικότητα, η διαφορά στον μέγιστο όγκο θα είναι δύσκολο να ακουστεί, περίπου 3 ντεσιμπέλ. Ένα τυπικό ενισχυτικό που παίζει σε ένα μέτριο επίπεδο θα εξάγει μια μικρή ποσότητα ενέργειας στα ηχεία. Όταν η μουσική φτάσει στο μέγιστο, ο ενισχυτής θα εξάγει πολύ περισσότερη ισχύ, αλλά μόνο για σύντομες περιόδους.

Πόσα στοιχεία πηγής θέλετε να συνδέσετε;

Ορισμένα στερεοφωνικά συστήματα περιλαμβάνουν CD Player (ή SACD player), DVD Player (DVD-Video ή / και DVD-Audio), Tape Deck, Turntable, Hard Disk Recorder, Game Console, ένα CD ή DVD player και ένα δέκτη ή ενισχυτή. Εξετάστε τον αριθμό και τον τύπο των στοιχείων που έχετε ή ενδέχεται να προσθέσετε όταν επιλέγετε ένα δέκτη , ενισχυτή ή διαχωρίζετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαιτούμενες συνδέσεις για τα εξαρτήματα πηγής.

Σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός στερεοφωνικού στοιχείου

Οι στερεοφωνικοί δέκτες είναι γενικά απλούστεροι από τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, αλλά εξακολουθούν να έχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε στο σύστημά σας. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης περιλαμβάνουν άμεσες πηγές ελέγχου για καθαρή αναπαραγωγή ήχου, χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενισχυτή όπως διπλή μονοφωνική κατασκευή, διαχείριση μπάσων και άλλα. Τα χαρακτηριστικά ευκολίας περιλαμβάνουν έξοδοι πολλαπλών καναλιών, οθόνη επί της οθόνης, τηλεχειριστήρια και πολλά άλλα. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα παρέχουν μια επισκόπηση ορισμένων από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός στερεοφωνικού στοιχείου.

Κατανόηση των στερεοφωνικών όρων και προδιαγραφών

Υπάρχουν πολλοί όροι και προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν και να μετρήσουν την απόδοση των στερεοφωνικών στοιχείων, και πολλοί μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. Ορισμένες προδιαγραφές είναι σημαντικές και άλλες δεν είναι. Οι προδιαγραφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κατευθυντήρια γραμμή, αλλά γενικά, τα συστατικά θα πρέπει να επιλέγονται χρησιμοποιώντας τα αυτιά και τις ικανότητες ακρόασης ως οδηγό και επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά που θέλετε, όχι με την ανάγνωση ενός φύλλου προδιαγραφών.

Κριτικές στερεοφωνικών στοιχείων και συστάσεις

Αφού εξετάσετε ποιος τύπος εξαρτήματος είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας, πόση δύναμη χρειάζεστε και τα χαρακτηριστικά που θέλετε, εδώ είναι μερικές ιδέες που πρέπει να λάβετε υπόψη για στερεοφωνικά εξαρτήματα, ηχεία και ενσωματωμένα ηχεία στο τοίχο. Θα βρείτε κριτικές και προφίλ διαφορετικών εξαρτημάτων και ομιλητών σε διάφορες τιμές.