Οι Χάρτες Google φθάνουν για το ρολόι της Apple

Οι Χάρτες Google είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές εκεί έξω για το Apple Watch . Η εφαρμογή iOS προσφέρει μια εφαρμογή συνημμένης Watch της Apple που εξορθολογίζει τη διαδικασία που συνήθως γίνεται στο smartphone σας. Στο Apple Watch, μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε δρομολόγια σε αποθηκευμένες τοποθεσίες όπως το γραφείο ή στο σπίτι σας ή να τραβήξετε τις κατευθύνσεις προς οποιεσδήποτε τοποθεσίες επισκεφθήκατε πρόσφατα στο τηλέφωνό σας. Κάνει την πλοήγηση, ιδιαίτερα με τα πόδια, ακόμα πιο εύκολη από ό, τι μέσω της εφαρμογής του τηλεφώνου.

Όταν ξεκινάτε τις οδηγίες στο iPhone σας, συγχρονίζονται επίσης αυτόματα με το Apple Watch, παρόμοιο με την εμπειρία που αποκτάτε με τους Χάρτες της Apple και το Watch της Apple. Οι κατευθύνσεις ανά περιστροφή μπορούν να τραβηχτούν για οδήγηση, πεζοπορία ή χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

Εξαιρετικά διαφορετική από την εφαρμογή της εφαρμογής Χάρτες της Apple, η εφαρμογή Apple Watch δεν είναι σε θέση να εμφανίσει έναν χάρτη στον προορισμό σας. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε οπτικός χρήστης και πρέπει να δείτε πού πηγαίνετε, θα πρέπει να τραβήξετε το τηλέφωνό σας για να το κάνετε. Τούτου λεχθέντος, η εφαρμογή εμφανίζει βέλη μαζί με κάθε σημείο κατεύθυνσης για να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επικεφαλής τον σωστό δρόμο.

Τούτου λεχθέντος, εκτός από ένα πολύχρωμο χάρτη, πολλά από τη λειτουργικότητα και την ακρίβεια που έχετε συνηθίσει με την εφαρμογή είναι εκεί. Εάν είστε αποκλειστικός χρήστης του Google Maps για οποιονδήποτε λόγο, τότε η ενημέρωση είναι πιθανώς μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Φυσικά, η προηγούμενη έκδοση των Χαρτών Google λειτούργησε κάπως με τους Χάρτες Google. Προηγουμένως αν ξεκινήσατε οδηγίες και κλειδώσατε το τηλέφωνό σας, θα μπορούσατε να πάρετε μια ειδοποίηση ώθησης στο Apple Watch όταν πλησίασατε μια στροφή στην πορεία. Η νέα έκδοση της εφαρμογής καθιστά την εμπειρία αυτή πολύ πιο διαισθητική. ωστόσο, έτσι θα λάβετε μεγαλύτερες ειδοποιήσεις καθώς και τα βέλη για να σας βοηθήσουμε να στρέψετε το σωστό δρόμο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ακούτε φωνητικά μηνύματα μέσω των ακουστικών σας, όπως ίσως κάνατε και στο παρελθόν.

Εκτός από την υποστήριξη της Apple Watch, η νεότερη έκδοση της εφαρμογής Χάρτες Google προσθέτει επίσης τη δυνατότητα σύγκρισης των ETAs με βάση την οδήγηση, τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών, το περπάτημα και την ποδηλασία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφασίσετε τα πράγματα όπως εάν είναι πιο γρήγορο να οδηγείτε ή να πάρετε το τρένο σε μια συγκεκριμένη θέση σε μια ενιαία οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσετε ξεχωριστά κάθε σειρά οδηγιών.

Οι χάρτες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Apple Watch. Με την εφαρμογή "Χάρτες Apple" και τώρα με τους Χάρτες Google, μπορείτε να φορτώσετε τις οδηγίες και να θέσετε το τηλέφωνό σας μακριά. Είναι σίγουρα έτοιμο όταν περπατάτε σε ένα νέο μέρος και χρειάζεστε οδηγίες, αλλά δεν θέλετε να έχετε το πρόσωπό σας θαμμένο στο τηλέφωνό σας ενώ περπατάτε μέσα από μια άγνωστη γειτονιά.

Η εφαρμογή Google Maps για το Apple Watch είναι αξιοσημείωτη, καθώς η Google επιχειρεί τεχνικά να ανταγωνιστεί τη συσκευή Apple Watch με συσκευές Android Wear. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει υποστήριξη για τους Χάρτες Google για τους χρήστες της Apple Watch αντί να κρατήσει εκείνο το χαρακτηριστικό αποκλειστικά για χρήστες Android. Τούτου λεχθέντος, είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση για τους ιδιοκτήτες της Apple Watch.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νεότερη έκδοση των Χαρτών Google, με την υποστήριξη της Apple Watch, τώρα από το iTunes. Αν προτιμάτε να κολλήσετε με τους Χάρτες της Apple, ακολουθήστε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής χαρτογράφησης στο Apple Watch.