Αποθήκευση εικόνων ως αρχεία JPEG στο GIMP

Ο επεξεργαστής εικόνων μεταξύ πλατφορμών μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία σε πολλές μορφές

Η φυσική μορφή αρχείου στο GIMP είναι το XCF, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για την επεξεργασία εικόνων στο GIMP. Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία της εικόνας σας, τη μετατρέπετε σε κατάλληλο τυποποιημένο μορφότυπο για χρήση αλλού. Το GIMP προσφέρει πολλές τυπικές μορφές. Η επιλογή που επιλέξατε εξαρτάται από τον τύπο της εικόνας που δημιουργείτε και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε.

Μια επιλογή είναι η εξαγωγή του αρχείου σας ως JPEG , η οποία είναι μια δημοφιλής μορφή για την αποθήκευση φωτογραφιών. Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με τη μορφή JPEG είναι η ικανότητά του να χρησιμοποιεί συμπίεση για να μειώσει το μέγεθος του αρχείου, το οποίο μπορεί να είναι βολικό όταν θέλετε να στείλετε μια φωτογραφία μέσω email ή να το στείλετε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ποιότητα των εικόνων JPEG μειώνεται συνήθως καθώς η συμπίεση αυξάνεται. Η απώλεια ποιότητας μπορεί να είναι σημαντική όταν εφαρμόζονται υψηλά επίπεδα συμπίεσης. Αυτή η απώλεια ποιότητας είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν κάποιος μεγεθύνει την εικόνα.

Αν είναι ένα αρχείο JPEG που χρειάζεστε, τα βήματα για την αποθήκευση εικόνων ως JPEG στο GIMP είναι απλά.

01 από 03

Αποθηκεύστε την εικόνα

Screenshot

Μεταβείτε στο μενού Αρχείο GIMP και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή στο αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο στοιχείο Επιλογή τύπου αρχείου για να ανοίξετε τη λίστα με τους διαθέσιμους τύπους αρχείων. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα και κάντε κλικ στην εικόνα JPEG πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή , το οποίο ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή εικόνας ως JPEG .

02 του 03

Αποθηκεύστε ως διάλογο JPEG

Ο ρυθμιστής ποιότητας στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή εικόνας ως JPEG είναι προεπιλεγμένος σε 90, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το επάνω ή κάτω για να μειώσετε ή να αυξήσετε τη συμπίεση - ενώ θυμάστε ότι η αύξηση της συμπίεσης μειώνει την ποιότητα.

Κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση προεπισκόπησης στο παράθυρο εικόνας εμφανίζεται το μέγεθος του αρχείου JPEG χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες ρυθμίσεις ποιότητας. Ενδέχεται να χρειαστούν λίγα λεπτά για να ενημερωθεί αυτό το σχήμα μετά την προσαρμογή του ρυθμιστικού. Πρόκειται για μια προεπισκόπηση της εικόνας με την εφαρμογή συμπίεσης, ώστε να μπορείτε να εξακριβώσετε εάν η ποιότητα της εικόνας είναι αποδεκτή πριν αποθηκεύσετε το αρχείο.

03 του 03

Προχωρημένες επιλογές

Screenshot

Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στις Προηγμένες επιλογές για να προβάλετε τις σύνθετες ρυθμίσεις. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να αφήσουν αυτές τις ρυθμίσεις όπως είναι, αλλά αν η εικόνα JPEG είναι μεγάλη και σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε στον ιστό, κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Προοδευτικό, η οθόνη JPEG εμφανίζεται πιο γρήγορα online, επειδή εμφανίζει πρώτα μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης και στη συνέχεια προσθέτει επιπλέον δεδομένα για την εμφάνιση της εικόνας με πλήρη ανάλυση. Είναι γνωστό ως αλληλοσύνδεση. Χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά αυτές τις μέρες από ό, τι στο παρελθόν, επειδή οι ταχύτητες στο διαδίκτυο είναι τόσο γρήγορες.

Άλλες προχωρημένες επιλογές περιλαμβάνουν μια επιλογή για να αποθηκεύσετε μια μικρογραφία του αρχείου σας, μια κλίμακα εξομάλυνσης και μια επιλογή υποδειγματοληψίας, μεταξύ άλλων λιγότερο γνωστών επιλογών.