Τι είναι ένα αρχείο AMR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AMR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AMR είναι ένα αρχείο Adapttive Multi-Rate ACELP Codec. Το ACELP είναι ένας αλγόριθμος συμπίεσης ήχου ανθρώπινης ομιλίας που αντιπροσωπεύει τον Αλγεβρικό κώδικα Excited Linear Prediction.

Επομένως, το Adaptive Multi-Rate είναι μια τεχνολογία συμπίεσης που χρησιμοποιείται για την κωδικοποίηση αρχείων ήχου που βασίζονται κυρίως σε λόγια, όπως για φωνητικές εγγραφές κινητών τηλεφώνων και εφαρμογές VoIP .

Για να μειώσετε τη χρήση εύρους ζώνης όταν δεν υπάρχει αναπαραγωγή ήχου στο αρχείο, η μορφή AMR χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως η ασυνεχής μετάδοση (DTX), η παραγωγή θορύβου άνεσης (CNG) και η ανίχνευση φωνητικής δραστηριότητας (VAD).

Τα αρχεία AMR αποθηκεύονται σε ένα από τα δύο φορμά ανάλογα με το εύρος συχνοτήτων. Η μεθοδολογία και η συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για το αρχείο AMR ενδέχεται να διαφέρουν εξαιτίας αυτού. Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Σημείωση: Το AMR είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για το δρομολογητή μηνυμάτων πράκτορα και τον ανερχόμενο ήχο / μόντεμ (μια υποδοχή επέκτασης στη μητρική πλακέτα ), αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη μορφή αρχείου Adaptive Multi-Rate.

Πώς να παίξετε ένα αρχείο AMR

Πολλές δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής ήχου / βίντεο θα ανοίξουν τα αρχεία AMR από προεπιλογή. Αυτό περιλαμβάνει VLC, AMR Player, MPC-HC και QuickTime. Για να αναπαράγετε ένα αρχείο AMR με το Windows Media Player ίσως χρειαστείτε το K-Lite Codec Pack.

Το Audacity είναι κυρίως ένας επεξεργαστής ήχου, αλλά υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων AMR και έτσι, φυσικά, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον ήχο AMR επίσης.

Ορισμένες συσκευές Apple, Android και BlackBerry δημιουργούν επίσης αρχεία AMR και έτσι θα πρέπει να μπορούν να τα αναπαράγουν χωρίς ειδική εφαρμογή. Για παράδειγμα, ορισμένες συσκευές Android και BlackBerry χρησιμοποιούν τη μορφή AMR για εγγραφές φωνής (το BlackBerry 10, συγκεκριμένα, δεν μπορεί να ανοίξει αρχεία AMR).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AMR

Εάν το αρχείο AMR είναι αρκετά μικρό, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων online. Ο καλύτερος σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας AMR είναι πιθανώς FileZigZag επειδή μπορεί να μετατρέψει το αρχείο σε MP3 , WAV , M4A , AIFF , FLAC , AAC , OGG , WMA και άλλες μορφές χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε το λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Μια άλλη επιλογή για τη μετατροπή ενός αρχείου AMR είναι το media.io. Όπως το FileZigZag, το media.io εκτελείται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Απλά μεταφορτώστε το αρχείο AMR εκεί, πείτε του τη μορφή στην οποία θέλετε να μετατραπεί και, στη συνέχεια, κατεβάστε το νέο αρχείο στον υπολογιστή σας.

Εκτός από το AMR Player από πάνω, το οποίο μπορεί όχι μόνο να παίζει αλλά και να μετατρέπει αρχεία AMR, είναι μια χούφτα άλλων μετατροπέων AMR που μπορούν να μεταφορτωθούν .

Συμβουλή: Ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε αυτούς τους μετατροπείς AMR με δυνατότητα λήψης είναι το Freemake Audio Converter, αλλά η εταιρεία που παραδίδει το πρόγραμμα κάνει επίσης ένα Freemake Video Converter . Αναφέρω αυτό το πρόγραμμα επειδή, ενώ θεωρείται κυρίως μετατροπέας αρχείων βίντεο, υποστηρίζει επίσης τη μορφή AMR. Η λήψη του μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη στο μέλλον εάν χρειάζεται να μετατρέψετε ένα αρχείο βίντεο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία AMR

Κάθε αρχείο AMR είναι σε μία από αυτές τις μορφές: AMR-WB (Wideband) ή AMR-NB (Narrowband).

Τα αρχεία Adaptive Multi-Rate - Τα αρχεία WideBand (AMR-WB) υποστηρίζουν εύρος συχνοτήτων από 50 Hz έως 7 Khz και ρυθμούς μετάδοσης από 12,65 kbps έως 23,85 kbps. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου AWB αντί για AMR.

Ωστόσο, τα αρχεία AMR-NB έχουν ρυθμό μετάδοσης 4.75 kbps έως 12.2 kbps και θα μπορούσαν να καταλήξουν και σε .3GA.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε το αρχείο σας για να το ανοίξετε με τις παραπάνω προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Είναι εύκολο να το μπερδέψετε με ένα παρόμοιο, αλλά παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων δεν σημαίνουν ότι οι μορφές αρχείων είναι παρόμοιες ή ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα ίδια εργαλεία λογισμικού.

Για παράδειγμα, η επέκταση του αρχείου AMP μοιάζει πάρα πολύ με την AMR, αλλά δεν σχετίζεται καθόλου. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για τα αρχεία AMP, αν αυτή είναι η μορφή αρχείου που ασχολείσαι.

Ορισμένες άλλες επεκτάσεις αρχείων που μπορεί να συγχέονται ως αρχείο AMR περιλαμβάνουν τα AMC (AMC Video), AML (γλώσσα υπολογιστή ACPI), AM (πρότυπο Makeame), AMV (Anime Music Video), AMS (Adobe Monitor Setup) Παραγωγή πρόσθετων υλών).

Δεδομένου ότι η μορφή AMR βασίζεται στη μορφή δοχείου 3GPP, το 3GA είναι μια άλλη επέκταση αρχείου που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή η μορφή. Παρόλο που το 3GA χρησιμοποιείται για ήχο, μην το συγχέετε με τη μορφή δοχείου βίντεο 3GP .

Εκτός από αυτό, και για να καταστεί ακόμα πιο συγκεχυμένη, τα αρχεία AMR-WB που τελειώνουν με AWB, είναι πολύ παρόμοια με την ορθογραφία στα αρχεία AWBR που είναι αρχεία WriteOnline WordBar που χρησιμοποιούνται με το Clicker. Και πάλι, οι δύο μορφές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και δεν δουλεύουν με τις ίδιες εφαρμογές.