Πώς να διαχειριστείτε τη λειτουργία Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο Chrome για iPad

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε συσκευές Apple iPad.

Καθώς η καθημερινή μας δραστηριότητα στο Web συνεχίζει να αυξάνεται, ο αριθμός των κωδικών πρόσβασης που είμαστε υπεύθυνοι για την ανάμνηση. Είτε ελέγχετε την τελευταία τραπεζική δήλωση είτε δημοσιεύετε φωτογραφίες των διακοπών σας στο Facebook, πιθανόν να χρειαστεί να συνδεθείτε πριν κάνετε κάτι τέτοιο. Ο τεράστιος αριθμός των εικονικών κλειδιών που κάθε ένας από εμάς διανοητικά φέρει γύρω μπορεί να γίνει συντριπτική, ζητώντας από τους περισσότερους φυλλομετρητές να αποθηκεύσουν αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης σε τοπικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο είναι συνήθως μια ευπρόσδεκτη ευκολία, περισσότερο κατά την περιήγηση σε μια φορητή συσκευή, όπως το iPad.

Το Google Chrome για iPad είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα περιήγησης το οποίο προσφέρει αυτό το ανέβασμα, αποθηκεύοντας κωδικούς πρόσβασης για εσάς. Αυτή η πολυτέλεια έρχεται με μια τιμή, ωστόσο, καθώς οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο iPad σας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ενημερωμένος για τα προσωπικά σας στοιχεία. Λόγω αυτού του εγγενούς κινδύνου ασφαλείας, το Chrome παρέχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας με λίγες πατούσες του δακτύλου. Αυτό το σεμινάριο σας περιγράφει τη διαδικασία για το πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Πατήστε το κουμπί του κύριου μενού (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .

Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Εντοπίστε την ενότητα Βασικά στοιχεία και επιλέξτε Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης . Θα πρέπει να εμφανίζεται η οθόνη Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης . Πατήστε το κουμπί ON / OFF για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ικανότητα του Chrome να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης. Όλοι οι αποθηκευμένοι λογαριασμοί και κωδικοί πρόσβασης μπορούν να προβληθούν, να επεξεργαστούν ή να διαγραφούν πηγαίνοντας στο passwords.google.com .