Disney Magic Kingdoms Επανεξέταση

Η ήπια πορεία του κ. Toad

Με περίπου 100 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο που παρευρίσκονται σε θεματικά πάρκα της Disney παγκοσμίως, υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι έχετε περάσει κάποιο χρόνο στην πιο ευτυχισμένη θέση στη Γη. Παραδόξως, δεν έχετε ποτέ δοθεί η ευκαιρία να φτιάξετε τη δική σας πιο ευτυχισμένη θέση.

Δεν εννοούμε στην πραγματική ζωή, βέβαια. Ένα έργο αυτού του μεγέθους θα απαιτούσε τη λαμπρότητα του CV Wood, το bankroll ενός μικρού έθνους και την πρόβλεψη του τελευταίου, σπουδαίου ίδιου του Walt Disney. Αλλά στις εικονικές αίθουσες του ψηφιακού χρόνου αναπαραγωγής, οι δημιουργοί park-park έχουν σχεδιάσει βόλτες και τοποθετήσεις παραχωρήσεις σε παιχνίδια όπως το Theme Park και το RollerCoaster Tycoon για περισσότερα από 20 χρόνια. Ωστόσο, μερικές φορές μια εναλλακτική θεματολογία της Disney έχει περίεργα απούσα από τις αποθήκες.

Ίσως να βρεθείτε πρόθυμοι να πηδήσετε στα βασίλεια Disney Magic με την ελπίδα να βρεθεί αυτή η επίβλεψη διορθωθεί. Αν ναι, θα είστε πολύ απογοητευμένοι.

Μην περιμένετε τον Τύπο RollerCoaster

Παρόλο που το παιχνίδι είναι θέμα γύρω από την ιδέα της κατασκευής του δικού σας πάρκου διασκέδασης της Disney, το Disney Magic Kingdoms είναι πραγματικά ένα άλλο παιχνίδι που βασίζεται στο χαρακτήρα της απελευθέρωσης κτιρίων και οικείων προσώπων. Αν έχετε παίξει το The Simpsons: Tapped Out ή Marvel Avengers Academy , θα ξέρετε ακριβώς τι μπαίνετε εδώ. Οι παίκτες θα συναντήσουν έναν χαρακτήρα, θα ακολουθήσουν την ιστορία τους και θα τους στείλουν σε "αποστολές" που δεν είναι παρά περιμένουν χρονοδιακόπτες που θα παρέχουν τις ανταμοιβές που θα χρειαστείτε για να ξεκλειδώσετε περισσότερο περιεχόμενο για να αλληλεπιδράσετε.

Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό πράγμα - και όταν γίνει καλά, αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη (αν και γρήγορη) απόσπαση της προσοχής για τους παίκτες εν κινήσει. Ανεξάρτητα, είναι δύσκολο να μην δούμε ένα παιχνίδι για την οικοδόμηση ενός πάρκου της Disney να περιορίζεται σε μια γραμμική εμπειρία που είναι ουσιαστικά κενή της δημιουργικότητας των παικτών, όπου νέες βόλτες και καταστήματα ξεκλειδώνουν με τον ίδιο αργό τρόπο για όλους, ως μια σοβαρά χαμένη ευκαιρία.

Γιατί όμως είναι ...

Το Disney Magic Kingdoms είναι στην πραγματικότητα μια πολύ μεγάλη εμπειρία, αρκεί να μην τη συγκρίνετε με τις προσδοκίες σας, αλλά με τα παιχνίδια που βασίζονται σε χαρακτήρα, τα οποία την ενέπνευσαν.

Η ιστορία ξεκινά με το αγαπημένο ποντίκι του καθενός, και μέσα σε λίγες στιγμές, οι λάτρεις της Disney θα πέσουν πάνω από τα χέρια ερωτευμένοι με το γράψιμο του παιχνιδιού. Ο Mickey και οι φιλαράκια απεικονίζονται ακριβώς όπως πρέπει να είναι, γεμάτοι με την ευχάριστη αίσθηση του χιούμορ τους. Για παράδειγμα, σε ένα σύνολο αποστολών (SPOILER WARNING), ο Mickey προσπαθεί να βρει τη σκυτάλη του ώστε να μπορεί να είναι ο ηγέτης στο PhilharMagic και όταν τελικά σταματήσει, ο Goofy προσπαθεί να είναι φίλος και να μοιραστεί το ξύσιμο βρήκε ... το οποίο, βέβαια, αποδεικνύεται ότι είναι η μάρκα του Μίκυ.

Οι απεικονίσεις χαρακτήρων ήταν πολύ ωφέλιμες σε όλη την εμπειρία μας μέχρι τώρα, ακόμα και όταν τα πράγματα αρχίζουν να ξεχωρίζουν λίγο. Ο Woody και ο Jesse από το Toy Story γράφονται τόσο πολύ όσο και ο Mickey και ο Goofy και υπάρχει πάντα αρκετός γάντζος στην αφήγηση για να σε κρατάς πίσω για το επόμενο κομμάτι του διαλόγου.

Όπως και τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της φύσης όμως, θα διαπιστώσετε ότι η πρόοδος είναι αρκετά αργή. Μετά από περισσότερες από μία εβδομάδες, κρατώντας το παιχνίδι στο πλευρό μου και παρακολουθώντας την κάθε ειδοποίηση ώθησης, απλά ξεκλειδώθηκα πέντε χαρακτήρες για να αλληλεπιδράσω και 10 κτίρια που απαιτούν κτυπήματα. Μερικά από αυτά είναι δροσερά κομμάτια από τα πάρκα, όπως το Mickey's Fun Wheel ή το California Screamin ', αλλά τα περισσότερα είναι μικρότερα, λιγότερο συναρπαστικά κομμάτια όπως το σπίτι του Goofy ή μια στάση χάμπουργκερ.

Αξίζει να επισκεφθείτε το App Store το Monorail;

Εάν είστε ένας μεγάλος ανεμιστήρας της Disney, θα φορέσετε ένα χαμόγελο από το αυτί στο αυτί καθώς παίζετε Disney Magic Kingdoms. Το Gameloft έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά να δώσει στους χαρακτήρες μια αυθεντική φωνή και ενώ ο στόχος σε αυτά τα παιχνίδια είναι να ξεκλειδώσετε περιεχόμενο, το ταξίδι για να φτάσετε εκεί είναι πραγματικά όπου θα βρείτε τη διασκέδαση. Ακόμη και οι μικρές πινελιές, όπως οι υψηλές επιδόσεις των χαρακτήρων αντί να κάνουν κλικ σε ένα πλαίσιο "ΟΚ" κατά την ολοκλήρωση μιας αποστολής, αποστασιοποιούνται απολύτως με μια ανόητη μεγάλη γοητεία.

Αν έρχεστε σε αυτό το λιγότερο ως fan Disney και περισσότερο ως ενθουσιώδης κτίριο πάρκων, ωστόσο, ο χρόνος σας θα είναι πολύ καλύτερα δαπανηθεί με μια βαθιά προσομοίωση όπως το iOS λιμάνι του RollerCoaster Tycoon 3.

Κάποια μέρα, κάποιος πρόκειται να κάνει μια απίστευτη προσομοίωση πάρκου σχεδιασμένο αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα. Για όλη τη διασκέδαση και τη γοητεία του όμως, το Disney Magic Kingdoms δεν είναι αυτό το παιχνίδι.

Το Disney Magic Kingdoms είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download (με προαιρετικές αγορές εντός εφαρμογής) από το App Store.