Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από οποιοδήποτε τηλέφωνο στον υπολογιστή σας

Μετακινήστε γρήγορα φωτογραφίες από το τηλέφωνο Android ή iOS στον υπολογιστή σας

Ενώ διαφορετικοί άνθρωποι έχουν τους δικούς τους λόγους για να θέλουν να μεταφέρουν εικόνες από τηλέφωνο σε υπολογιστή, η πραγματική διαδικασία μπορεί να είναι τρομακτική ειδικά εάν δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε ή ποιες επιλογές έχετε.

Όσο περισσότερο μπορεί να έχετε μια σημαντική χωρητικότητα μνήμης στο τηλέφωνό σας, σε κάποιο σημείο θα πρέπει να μεταφέρετε φωτογραφίες από το τηλέφωνο, αν για κανένα άλλο λόγο δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας.

Θα εξετάσουμε τα δύο κορυφαία λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας και την ποικιλία τεχνικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε μία για να μεταφέρετε εικόνες από τηλέφωνο σε υπολογιστή.

Θα σας δείξουμε επίσης πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από την πλατφόρμα iOS και πώς να μετακινήσετε ή να κάνετε λήψη φωτογραφιών από το Android στον υπολογιστή σας.

Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από iOS σε υπολογιστή Windows

Πριν μετακινήσετε φωτογραφίες από τη συσκευή iOS (πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το iPad ως κάμερα) στον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι ξεκλείδωτη ή αλλιώς οι φωτογραφίες θα είναι αόρατες.

Συνήθως, η συσκευή iPhone θα βρεθεί κάτω από τον υπολογιστή μου ή το PC, αλλά το περιεχόμενό της θα είναι αόρατο και απρόσιτο. Ωστόσο, αν αντιμετωπίσετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Όλα τα στοιχεία σας θα είναι ορατά μόλις τελειώσετε, μετά από τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω βήματα για να μεταφέρετε εικόνες στον υπολογιστή σας.

iTunes

Εξερεύνηση αρχείων

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί το παράθυρο "Εξερεύνηση αρχείων" (File Explorer) που ανοίγει αυτόματα κάθε φορά που οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB. Για να γινει αυτο:

Στο λειτουργικό σύστημα των Windows, η συσκευή iPhone είναι συνήθως τοποθετημένη στο πλαίσιο των φορητών συσκευών ή παρατίθεται στην κατηγορία Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε ένα από τα δύο και να αντιγράψετε τις εικόνες στον υπολογιστή σας.

Dropbox

Για αυτό, χρειάζεστε το iPhone, τον υπολογιστή σας, το Dropbox και μια σύνδεση Wi-Fi. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Όταν φτάσετε στον υπολογιστή σας, θα βρείτε τις φωτογραφίες από το Dropbox που περιμένουν να φορτωθούν στο φάκελο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για τα βίντεο.

Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από iOS σε Mac

iCloud

Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε το iPhone σας, ένα καλώδιο USB, iCloud και μια σύνδεση Wi-Fi .

Το iCloud είναι μια υπηρεσία της Apple μέσω της οποίας μπορείτε να συγχρονίζετε τις φωτογραφίες σας από το iPhone σας στον υπολογιστή σας ή στο Mac. Να κάνω αυτό:

Αφού γίνει αυτό, όλες οι φωτογραφίες που τραβάτε με το iPhone σας αποθηκεύονται απευθείας στον υπολογιστή σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο WiFi.

Διαφορετικά, θα συγχρονιστούν την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο WiFi, αλλά το iCloud πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένο για να συγχρονίσετε φωτογραφίες.

Airdrop

Εάν η σύνδεσή σας στο Internet είναι αργή ή περιορισμένη στο εύρος ζώνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Airdrop ως εναλλακτική λύση στο iCloud. Εφόσον διαθέτετε δίκτυο WiFi, μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες από το iPhone σας στον υπολογιστή σας Mac χρησιμοποιώντας Airdrop. Για να γινει αυτο:

iTunes

Για αυτό, θα χρειαστείτε το τηλέφωνό σας, ένα καλώδιο USB, υπολογιστή, iTunes και έναν λογαριασμό iTunes, αν και αυτό εξυπηρετεί περισσότερο ως μέτρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας - όχι απαραίτητα ένας τρόπος πρόσβασης στις φωτογραφίες σας. Για να γινει αυτο:

Καταγραφή εικόνας

Η καταγραφή εικόνας αντιμετωπίζει το iPhone ως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν είναι λαμπερό, γρήγορο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται να τραβήξετε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας.

Για να γινει αυτο:

Προεπισκόπηση

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διαγράψετε τις φωτογραφίες μετά τη μεταφορά τους στον υπολογιστή σας, κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Διαγραφή μετά την εισαγωγή (αυτό είναι προαιρετικό).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αν θέλετε να μεταφέρετε μερικές φωτογραφίες, όχι πολύ ογκώδεις σε μέγεθος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καλή παλιά επιλογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Μεταφέρετε φωτογραφίες από τηλέφωνο Android σε υπολογιστή με Windows

Σύνδεση USB

Για να μεταφέρετε επιτυχώς φωτογραφίες από το Android σε υπολογιστή με Windows, συνδέστε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB ή καλωδίου και βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί η μεταφορά μέσων, επειδή μερικοί μόλις μπαίνουν στη λειτουργία φόρτισης.

Αν συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android στον υπολογιστή σας και δεν ανοίγει ένα νέο παράθυρο File Explorer ή δεν εμφανίζεται κάτω από συσκευές στο File Explorer, τότε είναι μόνο στη λειτουργία φόρτισης.

Ωστόσο, εάν συνδέσετε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή και ανοίγει αυτόματα ένα φάκελο που εμφανίζει τα αρχεία στο τηλέφωνό σας, τότε είναι ρυθμισμένο για τη μεταφορά μέσων. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας στον υπολογιστή σας:

Bluetooth

Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν έχετε λίγες εικόνες για μεταφορά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αντιστοιχιστεί η συσκευή και ο υπολογιστής σας Android, και στη συνέχεια μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Android στον υπολογιστή σας των Windows.

Για να γινει αυτο:

Google Photos

Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών από την Google που δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεο σας με οργανωμένο τρόπο στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε, να τα μοιράζεστε και ακόμα και να τα μετακινείτε πιο γρήγορα, ενώ εξοικονομείτε χώρο στο τηλέφωνό σας. Για να γινει αυτο:

Οι φωτογραφίες σας θα ξεκινήσουν τη λήψη, μετά από τις οποίες μπορείτε να τις μετακινήσετε από το φάκελο " Downloads " στην επιθυμητή τοποθεσία.

Σημείωση: Εάν διαγράψετε φωτογραφίες από το Google Photos, τις διαγράφει και στο Google Drive.

Google Drive

Αυτή είναι μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από την Google την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το κινητό σας Android στον υπολογιστή σας. Είναι προεγκατεστημένο σε συσκευές Android, αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store. Για να μετακινήσετε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας στη μονάδα δίσκου, κάντε το εξής:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το κινητό σας Android σε υπολογιστή Windows, αλλά για τις μαζικές εικόνες, μπορεί να είναι λίγο πιο αργή από το συνηθισμένο λόγω μεγέθους. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για αρχεία μεγαλύτερα από 25MB. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Μεταφέρετε φωτογραφίες από το τηλέφωνο Android σε ένα Mac

Καταγραφή εικόνας

Η καταγραφή εικόνων αντιμετωπίζει το iPhone ως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν είναι λαμπερά, γρήγορα και αποτελεσματικά όταν πρόκειται να τραβήξετε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Για να γινει αυτο:

Dropbox

Για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Android σε Mac, κάντε τα εξής:

iPhoto

i Photo είναι μια εφαρμογή διαχείρισης εικόνας που περιλαμβάνεται σε κάθε νέο Mac (ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχετε εγκαταστήσει, ίσως ονομάζεται Φωτογραφίες). Αυτή η εφαρμογή αναγνωρίζει τη συσκευή σας Android ως κάμερα μόλις ξεκινήσει και συγκεντρώνει όλες τις φωτογραφίες σας με μια επιλογή εισαγωγής όλων σε Mac. Για να γινει αυτο:

Μεταφορά αρχείων Android

Πρόκειται για ένα καλωδιακό πρόγραμμα για τη μεταφορά αρχείων σε Mac. Για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Android σε Mac, κάντε τα εξής:

Προεπισκόπηση εφαρμογής

Η προεπισκόπηση είναι η τυπική εφαρμογή προβολής εικόνων για Mac, η οποία σας επιτρέπει επίσης να αντιγράφετε φωτογραφίες από το κινητό σας τηλέφωνο Android ή από άλλα τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και tablet. Για να μεταφέρετε φωτογραφίες στον υπολογιστή σας Mac από το τηλέφωνό σας Android, κάντε τα εξής: